Колеги какво ще кажете за тази 540-ка?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: Колеги какво ще кажете за тази 540-ка?

Мнение от u`F`o » 20 Авг 2012, 15:22

omegaart написа:
Alexch написа:Цената е нормална (комбитата вървят по-евтино), минАла е покрай всички екстри и километрите сигурно не са реални, но колата е свежа и заслужава да се види според мен.

Ето тук една още по-добра, която до БГ ще стъпи на същите пари: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =EstateCar

П.С. Наско, не си ли доволен от 523-ката, че се оглеждаш за друга?

Тая оферта от немско е в пъти по-добре от тая горе. Аз не бих му препоръчал да си я купува от тук и то от горубляне....

Смятам знаеш, че и в Германия живеят тарикати. Тука от Горубляне спор няма, че са най-големите.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 20 Авг 2012, 15:29

u`F`o написа:
omegaart написа:
Alexch написа:Цената е нормална (комбитата вървят по-евтино), минАла е покрай всички екстри и километрите сигурно не са реални, но колата е свежа и заслужава да се види според мен.

Ето тук една още по-добра, която до БГ ще стъпи на същите пари: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =EstateCar

П.С. Наско, не си ли доволен от 523-ката, че се оглеждаш за друга?

Тая оферта от немско е в пъти по-добре от тая горе. Аз не бих му препоръчал да си я купува от тук и то от горубляне....

Смятам знаеш, че и в Германия живеят тарикати. Тука от Горубляне спор няма, че са най-големите.

и тва е така ама смятам че може да се намери в пъти по-добра кола на реални километри стига човек да търси като хората. Аз моята я взех от там и си я докарах и грам проблем до момента освен тукашни майстори ама тва е неспасяемо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 20 Авг 2012, 17:34

Не държа да има много екстри,просто искам В8 мотор,който да е запазен.Със стандартните екстри за модела може,най-елементарните. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 20 Авг 2012, 17:43

Само за информация:
Лятото с климатик под 18 не мога да сваля, обикновено разхода ми 20 на сто. Но това е с автомата, но не си мисли че с тези скорости ще е по-малко :mhihi:
Пиша ти го това, защото гледам, че караш дизел.

Успех с намирането на читава 540i !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 20 Авг 2012, 19:23

На пръв поглед си е лъскарка :mhihi: постарали са се за снимките. Километрите със сигурност не са толкова. Най-вероятно ходовата част е дроб - поне е така при повечето италианки. Друго, със сигурност и двигателя е омазан отдолу (най-вероятно наличие на теч от гарнитурите на капаците на главите), огледай за наличието на корите отдолу. И от мен малко инфо за цени единия заден горен носач е 430лв. , предна средна щанга 460лв. Добра новина до някъде е че няма рейка и съпътстващите я проблеми. Двигателя е без ваноси M62B44 пак до някъде добра новина което ще рече че е излязла от завода 1997-а и то началото. Нямам наблюдения за ръчната скоростна кутия, съединител, маховик но май и на тях им е малък живота с този двигател. Задни накладки и за тях си е лакома. Ама си е друго да се крият едни почти 300 магарета под капака като вземеш да изпреварваш :mhihi:
:driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 20 Авг 2012, 19:44

xela написа:Само за информация:
Лятото с климатик под 18 не мога да сваля, обикновено разхода ми 20 на сто. Но това е с автомата, но не си мисли че с тези скорости ще е по-малко :mhihi:
Пиша ти го това, защото гледам, че караш дизел.

Успех с намирането на читава 540i !!!

Вече не колега,сега карам 523и. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 20 Авг 2012, 19:47

gentata написа:На пръв поглед си е лъскарка :mhihi: постарали са се за снимките. Километрите със сигурност не са толкова. Най-вероятно ходовата част е дроб - поне е така при повечето италианки. Друго, със сигурност и двигателя е омазан отдолу (най-вероятно наличие на теч от гарнитурите на капаците на главите), огледай за наличието на корите отдолу. И от мен малко инфо за цени единия заден горен носач е 430лв. , предна средна щанга 460лв. Добра новина до някъде е че няма рейка и съпътстващите я проблеми. Двигателя е без ваноси M62B44 пак до някъде добра новина което ще рече че е излязла от завода 1997-а и то началото. Нямам наблюдения за ръчната скоростна кутия, съединител, маховик но май и на тях им е малък живота с този двигател. Задни накладки и за тях си е лакома. Ама си е друго да се крият едни почти 300 магарета под капака като вземеш да изпреварваш :mhihi:

Мерси колега.Знам за цените на носачите,все пак карам Е39. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 20 Авг 2012, 19:51

Само дето предните носачи нямат нищо общо с твойте :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 20 Авг 2012, 19:59

Ами като цени в реалоем излизат горе-долу същите както на моята. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 20 Авг 2012, 20:07

А сега можеш да си ги провериш по номерата и в Дару, колко са ти цените, дали са така близки :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 20 Авг 2012, 21:09

boris_k написа:А сега можеш да си ги провериш по номерата и в Дару, колко са ти цените, дали са така близки :mhihi:

И да си приготви кинти за - > http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... _tie_rods/

номер 9 , по българските пътища тва си се преебава. Ново струва 350 кинта ( lemfiorder ) и други кинти щото като я купи ще има да пооправя разни работи , много малко вероятно е да попадне на кола която да няма почти никви проблеми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 20 Авг 2012, 21:12

Има го и момента че за някои от частите няма алтернатива освен оригиналните и съответно цената им е "събаряща" само заради факта че носят щампата BMW approved, поне са по-евтини от на М5 :mhihi: ако може това да е до някъде успокоение :yes: Но пък не ги сменяш всеки ден да речем. Разбира се има и втора употреба но аз лично части по окачването или спирачките втора употреба не бих си взел.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 20 Авг 2012, 21:14

omegaart написа:....... и други кинти щото като я купи ще има да пооправя разни работи , много малко вероятно е да попадне на кола която да няма почти никви проблеми.
За 6-7000 пари нов внос :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 20 Авг 2012, 21:47

Само искам да попитам хората дето препоръчват диагностика в дару кар, колко от тях наистина са правили? тия там като отидеш и им кажеш какъв е проблема и пак (понякога) с мъка го оправят. водил съм кола за диагностика при покупка, дето след това си я платих втори път и то доста от проблемите бяха очевидни за опитен човек. пък за по-екзотични двигатели въобще не ми се мисли. и то ако някой си е поиграл преди това с компютъра на колата.

само каране, човек закачен с лаптоп в движение и много гледане и слушане.

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 20 Авг 2012, 22:05

gentata написа:
omegaart написа:....... и други кинти щото като я купи ще има да пооправя разни работи , много малко вероятно е да попадне на кола която да няма почти никви проблеми.
За 6-7000 пари нов внос :mhihi:

Много прав :) особено като е на 120-130 000км нов внос ... той някъв немски дядо си ги е търкалял тия 300 коня.

п.с. моята я взех за 6к и съм доволен на 270 000 беше сега е на 310 000 ( за 1 година ).

Само искам да попитам хората дето препоръчват диагностика в дару кар, колко от тях наистина са правили? тия там като отидеш и им кажеш какъв е проблема и пак (понякога) с мъка го оправят. водил съм кола за диагностика при покупка, дето след това си я платих втори път и то доста от проблемите бяха очевидни за опитен човек. пък за по-екзотични двигатели въобще не ми се мисли. и то ако някой си е поиграл преди това с компютъра на колата.

само каране, човек закачен с лаптоп в движение и много гледане и слушане.

Аз съм ходил там и съм доволен , всичко си ми погледнаха и ми казаха кво що и как. На 2 пъти съм ходил като ми трябва нещо по специфично да се види и каже. Иначе съм си взел бмв скенер + инпа + DIS + SSS и смятам че няма кво да ми убегне . Да не говорим че с бмв скенера и 10 годишно дете може да работи и си казва много неща.

ПредишнаСледваща

Назад към E39