Бургас - София - 2ч50мин.
Модератори: mitaka7, Общи модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
3C написа:
"Бързо / внимателно" някак си не си пасват много добре ?
А според мен си пасват много добре 3Ц зависи какво разбираш под "внимателно" ако за теб внимателно означава "със 30км/ч" обаче предполагам ще се съгласиш със мен ако си се возил на различни коли и са те возили различни шофьори, че е възможно ти като пътник да се чувстваш много спокоен във колата на някой който кара със 100 и много нервен във колата на друг който кара със 60. Ако си съгласен поразсъждавай върху това и ще се убедиш че всеки човек има различни възможности (я открихме топлата водааа) от там и различни горни граници на скорост при които владее положението разбира се тука има факторите "кола", пътна настилка и разбира се най-важното за мен като агностик е доколко човек познава собствените си възможности (респ. тези на колата и пътната насилка) но това е друга тема...
Мен лично ме притеснява само едно нещо
DA WOLF написа:
...каране със 100 заради проливен дъжд ...
Не може да се кара безопастно със 100 когато има проливен дъжд (освен ако не е на магистрала). Поне за мен проливен дъжд означава две неща - силно ограничена видимост и мокра настилка т.е. вероятни локви. Чистачките винаги работят през определен период и винаги се получава секунда - две в която няма видимост а със 100 тази секунда е много важна. По-важно от видимоста обаче според мен е мократа настилка там е съвсем друга физика и нещата могат да излиазат изън контрол много ама много лесно, но всеки отговаря за себе си!!!
А на Аран бих казал: ако накой излезе срещу теб със 200 на 20 м пред теб и не можеш да направиш нищо за да избегнеш удара бих ти препоръчал следната успокоителна мисъл "Супер!!! Никога няма да се удавя!!!"

SGV
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Абе по шоуто на Слави даваха едни много кофти кадри за катастрофите, на които направо настръхнах. Наистина трябва да внимаваш и на не надценяваш възможностите си, както и да се съобразяваш с условията. Аз лично на дъжд карам с не повече от 60, а когато е проливен и с по-малко. На лед да не говорим. Веднъж заради една локва щях да се очистя. Баща ми кара по този начин с колкото може да вдигне А6-цата и каза нещо много вярно: "Навъртял съм сигурно 1000000км., че и повече и все още има неща, които ме изненадват
" И наиситина е навъртял изродски много, защото нон стоп пътъва и сменя колите. А лошото е, че на пътя има адски много хора с непредсказуеми реакции, които макар на години правят смешни глупости. Мисля, че ако всеки се возеше сам на пътя с такива скорости определено нямаше да има катасрофи или поне щяха да са минимален брой. Говоря ако хората са разумни. не мога да повярвам, че една голяма част от шофьорите в БГ не, че не спазват предимството ама не го разбират ли не знам??? На кръстовището на "Орион" в Люлин, където светофарите спират в 22:00, а то е супер натоварено непрекъснато срещам такива. Някои си мислят, че като правиш завой наляво независимо дали си на път с предимство си след тях
Даже веднъж неква тъпа мутра се опита да ме напвува щото си минах преди него??? Някаква жена пък ме изгледа на кръв и ми бипка, че влизам с ляв завой от околовръсното на второстепенен път преди да я изчакам??? Естествено... А тва, че по пътя към морето можеш да срещнеш и всякакви дебилни типове, които могат да превърнат скоростта ти в наистина опасно нещо си е истина. Като пътувах на морето някакав странен тип от село с дините и пъпешите по цялата кола незнайно защо се престрои в най-бързата лента с малка скорост, където ние наближавахме с 220
Ема как ще ни види като има дини и на задното стъкло и в главата. А мигач защо да дава...кой дава??? БОЖЕ! Така, че съгласете се с мен, че високата скорост можеше и да е малко по-безопасно нещо ако нямаше хора дет подценяват мигачите и огледалата. Ситуации имам много за писане за е такива хора ама няма сега. Аз най-много внимавам заради колата. Ако я блъсна някъде ще полудея. Така, че заради нея най-малкото внимавам много
Внимавайте и Вие! 

ехххх пиленца сладки
Съмнявам се да сте по- умни от хората дето са измислили правилниците за движение по пътищата!!!
След като са казали, че (примерно) карането със скорост над 150 км/ч където и да е е опасно и неразумно значи сигурно е така.
То в Бг са едни пътища немам думи просто.......
След като в цял свят има ограничение на скоростта, което е доста под 200 км в час, ми е много интересно как точно в България се намериха тарикати с 15 годишни BMW-та (в случая на колко години е колата няма значение) дето твърдят, че няма значение с колко карат след като ТЕ смятат че това е разумно каране и че ТЕ смятат, че не представляват опасност за живота и здравето на околните................
ПРОСТО НА НИКОГО НЕ ПОЖЕЛВАМ ДА МУ СЕ НАЛАГА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ (А И ДА МУ ТЕЖИ НА СЪВЕСТТА) МИСЪЛТА, ЧЕ ТОВА ЧЕ Е НАДЦЕНИЛ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ Е СТРУВАЛО НЕЧИЙ ЖИВОТ....
(А ВЪВ СЛУЧАЯ ВСЕКИ КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА ПРАВИ ПОДОБНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ ОТ МОРЕТО ДО СОФИЯ ОПРЕДЕЛЕНО СИ НАДЦЕНЯВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ)
След като са казали, че (примерно) карането със скорост над 150 км/ч където и да е е опасно и неразумно значи сигурно е така.
То в Бг са едни пътища немам думи просто.......

След като в цял свят има ограничение на скоростта, което е доста под 200 км в час, ми е много интересно как точно в България се намериха тарикати с 15 годишни BMW-та (в случая на колко години е колата няма значение) дето твърдят, че няма значение с колко карат след като ТЕ смятат че това е разумно каране и че ТЕ смятат, че не представляват опасност за живота и здравето на околните................
ПРОСТО НА НИКОГО НЕ ПОЖЕЛВАМ ДА МУ СЕ НАЛАГА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ (А И ДА МУ ТЕЖИ НА СЪВЕСТТА) МИСЪЛТА, ЧЕ ТОВА ЧЕ Е НАДЦЕНИЛ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ Е СТРУВАЛО НЕЧИЙ ЖИВОТ....
(А ВЪВ СЛУЧАЯ ВСЕКИ КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА ПРАВИ ПОДОБНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ ОТ МОРЕТО ДО СОФИЯ ОПРЕДЕЛЕНО СИ НАДЦЕНЯВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ)
- Deakon
- FX Master
-
- Кара: нафтата да става на пушек
- Мечтае да кара: без да плаща
- Детайли за колата: '95 E34 525 TDS Touring
Re: ехххх пиленца сладки
Aryan написа:След като са казали, че (примерно) карането със скорост над 150 км/ч където и да е е опасно и неразумно значи сигурно е така.
Интересно защо тогава в Германия на аутобаните няма ограничение на скоростта?
И колега - не смятам, че трябва да съдиш околните. 80% от тези които карат BMW са ентусиасти - хора които МНОГО добре познават автомобилите си и поведението на им пътя (съдя по себе си като бивш собственик на Е21 323

И още нещо - мощната и бърза кола сама учи на прецизно управление, защото тя е много по-малко (да не кажа съвсем) "дуракоустоичива".
Е това за Германия е някакво изключение
но пък предполагам че магистралите им са хиляда пъти по хубави от нашите подобия на магистрали.
Иначе това, че през последните години най- много смъртни случаи в България има при катастрофи, в които са замесени BMW(според статистиката на МВР) не се връзва с твърдението ти........
До колкото виждам, въпреки че много хора си накупиха Баварци, BMW не е баш от най- разпространените автомобили или поне не е в първата петица и въпреки това има най- много смъртни случаи при катастрофи с нашата марка............
Няма значение колко мощна и бърза е колата, важното е как се управлява, щото не Баварците убиват хората по пътищата, а пичовете дето ги карат и си мислят, че са ДВА ПЪТИ(!!?) по- добри шофьори от 80% от останалите на пътя.
Явно BMW не са чак толкова дуракоустойчиви колкото си мислиш ти!!!!
Иначе това, че през последните години най- много смъртни случаи в България има при катастрофи, в които са замесени BMW(според статистиката на МВР) не се връзва с твърдението ти........
И колега - не смятам, че трябва да съдиш околните. 80% от тези които карат BMW са ентусиасти - хора които МНОГО добре познават автомобилите си и поведението на им пътя (съдя по себе си като бивш собственик на Е21 323 ) и като такива смятам, че са два пъти по-добри шофьори от 80% от останалите на пътя.
И още нещо - мощната и бърза кола сама учи на прецизно управление, защото тя е много по-малко (да не кажа съвсем) "дуракоустоичива".
До колкото виждам, въпреки че много хора си накупиха Баварци, BMW не е баш от най- разпространените автомобили или поне не е в първата петица и въпреки това има най- много смъртни случаи при катастрофи с нашата марка............
Няма значение колко мощна и бърза е колата, важното е как се управлява, щото не Баварците убиват хората по пътищата, а пичовете дето ги карат и си мислят, че са ДВА ПЪТИ(!!?) по- добри шофьори от 80% от останалите на пътя.
- Deakon
- FX Master
-
- Кара: нафтата да става на пушек
- Мечтае да кара: без да плаща
- Детайли за колата: '95 E34 525 TDS Touring
Re: Е това за Германия е някакво изключение
Aryan написа:.
Прочети ми поста по внимателно, а не предубедено. Казах, че НЕ СА "дуракоустоичиви". Пример: на бившата ми баварка (Е21 323) всяко мачкане на педала на газта в завои на 1-ва и 2-ра скорост означаваше завъртане. точно поради тази причина баща ми я беше карал само два пъти - човека беше свикнал на московец 412

- 3C
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW/ Mercedes
- Мечтае да кара: Porsche
Tender написа:3C написа:
"Бързо / внимателно" някак си не си пасват много добре ?
А според мен си пасват много добре 3Ц зависи какво разбираш под "внимателно" ако за теб внимателно означава "със 30км/ч" обаче предполагам ще се съгласиш със мен ако си се возил на различни коли и са те возили различни шофьори, че е възможно ти като пътник да се чувстваш много спокоен във колата на някой който кара със 100 и много нервен във колата на друг който кара със 60. Ако си съгласен поразсъждавай върху това и ще се убедиш че всеки човек има различни възможности (я открихме топлата водааа)
Tender,
Dude постарай се да ми пишеш името правилно it's "3С" а не "3Ц", и без това не е чак пък толкова дълго та да се бърка

.... общо взето казано : "КОЙТО КАКТО ГО РАЗБИРА " - (..... а дали си открил "студената водаАААА" и дали е минерална то си е твоя работа )

Относно думите "бързо и внимателно" в по-горният ти пример не виждам нещо съществено и смислово написано поради причината че, се отнася относно пасажера а не за този които е зад волана - ( м/ду другото то аз не съм от тези дето като пасажери се държат с двете ръце за дръжката на тавана и натискат "измислени педали" ... защото обикновенно знам при кого съм пасажер ако въобще съм ) .
later
Последна промяна 3C на 07 Авг 2003, 8:48, променена общо 1 път
Иво написа:Много странно. Преди 2 седмици баща ми го взе същото разстояние точно за 3 часа като сме спирали само за 10мин. СКоростта почти не е падала под 200 като се движихме по магистралата с 220Бяхме 4 човека и доста багаж. Майка ми го взима за 6 часа хехе, а аз още не съм пробвал
DA_WOLF ти държиш рекорда за сега
![]()
![]()
това моето не бе рекорд бре , а само малко по-барзо каране от обикновенното ми такова,....
По магистралата съм карал под 200 даже,но много наваксах преди да стигна до нея по завоите заради пусти билщейни :-) Един с новия авенсис го правих луд еи казвам ти, вапреки че натискаше колко душа има колицата му, но по завоите до стара загора просто усещах как се пули зад волана и се чуди кво става и вазможно ли е това...

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

BMW///M-ma6inata написа:С колко най-много напече is-ката:?:
най -много я напекох между София и Враца на Хемус - 230направи тоя път и имаше сгазено куче което едва заобиколих, затва не я
изцедих както требе....
. тя повече и немое колицата (влиза над 7000об/мин скед 230 с 17-ки)

DaWolf

.jpg)

razorbg написа:Луди ли сте бе братче, малко хора които имат бързи коли карат бързо. А пък да стигнеш през деня за това време означава че си създал една камара рискови ситуации. И аз мога да карам с 260 и да правя нон стоп тройни изпреварвания ама къв е смисъла, по добре да стигнеш жив отколкото 30 мин по бързо. Мен един педал с джип щеше да ме пребие като ме избута на банкета за да не се удари челно в колата срещу него при скорост от 160 а можеше просо да я изчака и тогава да я изпревари. Не е майстор тоя дето кара бързо, а разумно
здрасти Иво, беше през ноща само че...
въпреки че пак е рисковано и то доста (докат стигнах магистралата де) Но какво да правя кат така си карам

как така си допуснал джип да те изпреварва ако смея да попитам

DaWolf

.jpg)

Re: не виждам с кво толкова се гордееш
Aryan написа:не знам дали си чел статистиката на МВР, според която най- много жертви на ПТП има при катастрофи с БМВ![]()
БМВ едва ли е най- често срещаната марка в Бг така че си прави изводите.
Такива селянчета като тебе предизвикват най- много инциденти по пътищата.
Просто много се дразня като си представя как някой катил като тебе се мисли за голям тарикат за когото не важат правилниците и който когато най- накрая все пак блъсне някое дете го оставя да умре на пътя без да му помогне.
еми аз за тва имам няколко бмв-та та да има да си бласкам...

щом пък казваш че съм селянин ок, аз незнам определението за такъв така че може и да съм... де да знайш

всички правилници си спазвах, само превишение на скорост нарушавах и обратен завой на магистрала (не отделена посредата ) кат усетихме че влизаме в Сливен
Дете трудно може да бласнеш в 2 ам на тракия например.....
DaWolf

.jpg)

Tender написа:
Мен лично ме притеснява само едно нещоDA WOLF написа:
...каране със 100 заради проливен дъжд ...
Не може да се кара безопастно със 100 когато има проливен дъжд (освен ако не е на магистрала). Поне за мен проливен дъжд означава две неща - силно ограничена видимост и мокра настилка т.е. вероятни локви. Чистачките винаги работят през определен период и винаги се получава секунда - две в която няма видимост а със 100 тази секунда е много важна. По-важно от видимоста обаче според мен е мократа настилка там е съвсем друга физика и нещата могат да излиазат изън контрол много ама много лесно, но всеки отговаря за себе си!!!
А на Аран бих казал: ако накой излезе срещу теб със 200 на 20 м пред теб и не можеш да направиш нищо за да избегнеш удара бих ти препоръчал следната успокоителна мисъл "Супер!!! Никога няма да се удавя!!!":):)
Беше някъде около Вакарел на Тракия. Имаше такава буря че направо не беше за вярване. Бях с "мокри" гуми - Rain SportII на
Uniroyal това помогна доста за стабилността ми на пътя, също и окачването. А иначе не локви а направо цялата магистрала бе станала една огромна локва.... С 90-100км/ч на 5-та ми даваше разход 15/100 и минах на 4-та ПРАВИ СМЕТКА В КАКВА ВОДА СЪМ РУшИЛ

В такав дужд какъвто беше се кара без чистачки да знайш от мене

DaWolf

.jpg)

66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5