странен проблем

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

странен проблем

Мнение от bobby02 » 14 Юли 2006, 19:29

здравейте братлета искам да споделя моя проблем,та по същество както си карах по магистралата изведнъж заваля дъжд и тръгвам аз да пускам чистачки но уви не работят,въобще никкъв ток в уредите в купето-климатик,стъкла,фарове,сд, абе въобще ужас.а през това време колата си върви на пушка и въобще не и пука че аз изпадам в ужас и безумие.след 5 мин.всичко се оправи само че от време на време сд се изключваше само.да добавя че колата я имам от скоро и за първи път ми се случва тази засечка.ще съм благодарен ако споделите с мен вашите предположения и препоръки.мерси предварително

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleko » 14 Юли 2006, 20:07

това май го коментирахме :idea:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ht=#332396

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 15 Юли 2006, 10:58

не съм много сигурен че проблема при мен е от този бушон,защото без него-климата си работи а и фаровете също,а пък и е видимо здрав.така че все още не съм открил проблема

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 15 Юли 2006, 11:27

скои мотор си ????[/quote]
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 15 Юли 2006, 11:41

мотора е м50

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 15 Юли 2006, 11:41

според мен е възможно проблема ти да идва от контактния ключ !
при мен сидито ми се изключва когато няма ключ , чистачки , табло ... абе всичко което изброяваш !
та мисълта ми е там таралежчето нещо да са му нагорели пластинките и затова да ти прави проблем !!!
защото първата степен на ключа е за тези по-горе изброени уреди , а после е "контакт " и после " стартер ", затова си мисля че колата ти е вървяла а пък си бил без чистачки !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 15 Юли 2006, 11:45

според мен има доста логика в това мнение но при мен сд не се влияе от конт.ключ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleko » 15 Юли 2006, 12:36

bobby02 написа:не съм много сигурен че проблема при мен е от този бушон,защото без него-климата си работи а и фаровете също,а пък и е видимо здрав.така че все още не съм открил проблема

имаш хлабава връзка а за 50 амперовия бушон го демонтирай щото от само от гледане може да те излъже :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 15 Юли 2006, 13:16

има един бушон които седи около акумолатора ако е под капака ако не пак сие там на десния ботуш пт него илизат 2 дебели кабела отвори капа4ето и там ще видиш 2 пластини ако са с4упени от там е проблема имаги в камур или дари за 1 лев4е струват намен от там ми беше проблема за нещата колито ти каваш
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 15 Юли 2006, 13:29

:!:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображение
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 17 Юли 2006, 9:19

Като чета на мен пък ми отказва от време на мреме задната чистачка.Кабелите съм ги проверил отзад на капака и които бяха прекъснати са оправени ама пак същото.Сега съм и хванал до някъде цаката за да проработи трябва да изгася колата да бутна лосчето и като дам контакт тя тръгва :shock: Та да не би и при мен да идва от там проблема акумолатора ми е под задната седалка. :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 17 Юли 2006, 9:44

dinozab написа:Като чета на мен пък ми отказва от време на мреме задната чистачка.Кабелите съм ги проверил отзад на капака и които бяха прекъснати са оправени ама пак същото.Сега съм и хванал до някъде цаката за да проработи трябва да изгася колата да бутна лосчето и като дам контакт тя тръгва :shock: Та да не би и при мен да идва от там проблема акумолатора ми е под задната седалка. :?:

Не, при теб проблема е в моторчето на самата чистачка, в него има едни пластини, дето понакога не сработват. Те са в редуктора на мотора, на голямото зъбно колело. Ако ти се занимава можеш да пробваш да ги зачистиш и напаснеш и трябва да стане.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 17 Юли 2006, 16:15

маречков написа:
dinozab написа:Като чета на мен пък ми отказва от време на мреме задната чистачка.Кабелите съм ги проверил отзад на капака и които бяха прекъснати са оправени ама пак същото.Сега съм и хванал до някъде цаката за да проработи трябва да изгася колата да бутна лосчето и като дам контакт тя тръгва :shock: Та да не би и при мен да идва от там проблема акумолатора ми е под задната седалка. :?:

Не, при теб проблема е в моторчето на самата чистачка, в него има едни пластини, дето понакога не сработват. Те са в редуктора на мотора, на голямото зъбно колело. Ако ти се занимава можеш да пробваш да ги зачистиш и напаснеш и трябва да стане.

Благодаря ще пробвам :D

Назад към E34