Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Re: Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?

Мнение от vankatagsi » 16 Авг 2012, 10:20

За този двигател ГИ Романо ще му се отрази много добре, разбира се монтиран от правилните хора. Пожечето фирми го предлагат 1600-1800лв, можеш да се обърнеш към колегата Napster..
Не слушай хората - да си купиш 320д.. при тези цени на бензина срам няма с каквато и кола да си, такива разсъждения бяха възможни когато бенизна беше до 2лв..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 2002 330ci Convertible
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от Ganchetty » 16 Авг 2012, 18:30

ilia1984 написа:
Ganchetty написа:Очаквам препоръки в такъв случай :))

Напиши от къде си да те опътят колегите :D Моят съвет към теб е купи си скъпа италианска уредба над 2000лв за да нямаш разправий после като марки BRC,Landi Renzo,Romano и т.н

От София съм колега, ако има някакъв сервиз в близост до центъра, ще е най-удобно, но всъщност не е от голямо значение :) Имаш предвид една от изброените или да не е от тях? От няколко места чувам, че Романо са най-добри? Уредбата от газаджията ли се купува или е по-добре да си я намеря отделно?
vankatagsi написа:За този двигател ГИ Романо ще му се отрази много добре, разбира се монтиран от правилните хора. Пожечето фирми го предлагат 1600-1800лв, можеш да се обърнеш към колегата Napster..
Не слушай хората - да си купиш 320д.. при тези цени на бензина срам няма с каквато и кола да си, такива разсъждения бяха възможни когато бенизна беше до 2лв..

Не успях да го открия колегата Napster във форума :dunno: Имате ли някакви негови кординати? И кои са правилните хора за които всички говорите :)
Изображение
Live and learn... Life is a lesson and i'm the teacher!

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 16 Авг 2012, 19:12

Без да чета другите мнения - само казвам, че разходът трябва да ти е 13,5 с климатик градско таван спокойно каране.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ganchetty » 16 Авг 2012, 22:07

Препоръки, моля ви... :dunno: Искам всичко да бъде пипната перфектно и професионално! :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 16 Авг 2012, 22:56

Ganchetty написа:Препоръки, моля ви... :dunno: Искам всичко да бъде пипната перфектно и професионално! :)

Колега най доброто е BRC и Landi Renzo Romano са добри но са малко под тях :bchug: Ето линк към един сервиз за които съм чувал добри отзиви в Горна Баня http://www.eurogas-bg.net/price_gas_injection.php за твоя мотор цената е 1750лв.Има и колега от форума които монтират в София но не ги знам нека ти се обадят като решиш какво да правиш пиши :D
ето и линк към галерията на монтирани БМВ-та на газ http://www.eurogas-bg.net/bmw.php

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 17 Авг 2012, 10:00

тел . на Напстерс -Милен е 0879359145 страшен пич винаги ще помогне.

А за мнението на blacksapphire - не съм съгласен за разход 14.5 с клима , аз също карам е46 кабрио ,само че 2,2 и то не автомат ,като на колегата Ganchetty и в града спокойно каране ,БЕЗ клима и сега на това лятно ,лабаво движение не мога да падна под 14,5 ,а всички системи ,ламбди и т.н. работят безупречно ..поне за сега :smoke:

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 17 Авг 2012, 14:15

То няма с кое да се съгласяваш, след като производителят ти дава 12.8 разход по книжка... като нова с 95 гориво... и да харчи 22-3, нещо не е наред. А нали не е като да не са ми минали през гаража всичките от 2 до 3 литра. :mrgreen: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ganchetty » 17 Авг 2012, 21:11

Абеее на моя начин на каране като ми дава толкова си е съвсем нормално ако ме питаш :) иначе последните 500км съм на 15.7 пак с леко газ от време на време така, че смятам че всичко и е наред на колата :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 17 Авг 2012, 21:24

Заложи на система с качествени инжектори, това при ГИ е много важно за по-дългата и безпроблемна работа на системата. Повечето системи на пазара са сбирщайн(разбира се това не означава, че работят лошо),а като инжектори ползват едни клапани които според патили до 40-50000 км. някои са за смяна, забележи умишлено съм подчертал "ДО". Ще оставя дотук написаното, въпреки прочетеното преди малко, че BRC и Landi вече не монтират инжектори Kejhin, които като качество и живот в цикли нямали аналог, но цената им е доста на клапаните описани по-горе.
Обърни внимание на написаното от колегата
Nedialkov написа:Има няколко важно фактора.

1) уредба задължително която чете от ОБД и коригира сместа постоянно.
2) задължително на М54 дълги щуцери, заради които се налага махане на смукателни колектор (ако не е с тях разхода е по висок и губи обороти на празен ход)
3) газта е много хубаво гориво, но поради високата температура на горене във високите обороти не е гот на мотор (един вид ако искаш да караш от 4,5 на горе по добре на бензин)
4) разхода е супер относителен но дига на БМВ-то с по литър литър и половина отгоре.

Слагай и не го мисли, колкото по рано толкова по хубаво и само караш и се раздваш.

НЕ спестявай от читава уредба и майстор инвестицията се връща. Не се подлъгвай по уредбите от 1,2 -1,3 не са за тая кола и няма да тръгне с тях като хората ;)

Ако си избрал марка за монтаж, от нейните модификации избираш само хай модела, обикновено марките имат и бюджетни модели. Другото, да си коригира сместа постоянно(plug end play при BRC).
Всеки път като отворя сайта на BRC ми се насълзяват очите :D , невероятна изработка и внимание към детайлите. Не знам всичко сами ли си произвеждат но адски лъха на професионализъм и не случайно са еталон в тази индустрия. За 6-так системата преди 3 месеца беше 2000-2300лв.

Един въпрос към "Nedialkov": Чел съм и в други теми за по-дългите щуцери, каква е толкова ролята им , до къде трябва да стигнат при монтаж в колекторите и за какъв монтаж се прилагат, къде точно се пробива отвора?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 18 Авг 2012, 0:12

blacksapphire написа:Без да чета другите мнения - само казвам, че разходът трябва да ти е 13,5 с климатик градско таван спокойно каране.

Този разход само извън града със 120км/ч,без да изпреварва агресивно може и да го постигне.. :driving:,за София ми се струва невъзможен този разход..

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 18 Авг 2012, 0:35

Явно съм имал невъзможна кола. :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 18 Авг 2012, 10:25

Аз пък съм чувал и знам, че такъв разход си е съвсем реален в София... даже знам и за съвсем други цифри градско в София на М54Б30 ама ще си затрая, че ще има да ме питате кой ми е дилъра :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: E46 330Ci
Мечтае да кара: E60 M5

Мнение от todorinoff » 18 Авг 2012, 19:56

Преди 2 месеца монтирах ГИ на моята 330Ci и предимството е ОГРОМНО. До сега недостатъци не съм забелязал, но с 50лв отивам до морето при положение, че карам нормално със 140 по магистралата и не правя много рисковани изпреварвания... (бюджетно си карам). Когато я карам 200-220 по магистралата и изпреварвам като ненормален дадох по 90лв в посока... почти двойно. Само намери кадърен човек да я монтира и си готов. :) Като ми струва 50лв. да отида до Бургас ми е супер... ходих 5 пъти за тия 2 месеца :)
Изображение
Drive it, like you stole it!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325ci много синя

Мнение от MakMakoB » 19 Авг 2012, 13:38

Хора, как го постигате този космически разход.... :dunno: :dunno: Аз сигурно съм си купил най-икономичното бензиново бмв. :mhihi:
Последното ми ходене до морето при скорост от 180-230 км/ч през цялото време ми даде 12.32 л шел 100 октана + климатик и багаж! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 19 Авг 2012, 13:47

MakMakoB написа:...... при скорост от 180-230 км/ч през цялото време ...... :yes:

.... И накрая СРЕДНА скорост 130 км/ч :mhihi:
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

ПредишнаСледваща

Назад към E46