Мързелив механизъм отключване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мързелив механизъм отключване

Мнение от Любо Мегов » 15 Авг 2012, 12:38

Забелязвам в последно време забавяне на реакцията на механизма за отключване на задна дясна врата, дори бутона не излиза докрай. При заключване отключване от бутона в купето нещата се оправят и се движи заедно с останалите.
Също досега един път съм забелязал при заключване да не прибира до долу бутона, което си е за притеснение и е досадно да я проверявам всеки път тази врата...

Има ли начин за профилактика или проблема се отстранява с нов електромеханизъм?

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Мързелив механизъм отключване

Мнение от ivoo » 15 Авг 2012, 12:47

Любо Мегов написа:Забелязвам в последно време забавяне на реакцията на механизма за отключване на задна дясна врата, дори бутона не излиза докрай. ?

Все едно аз съм го писал това :lol: Даже си мислех да сваля кората на вратата , да видя какъв е проблема. Все си мисля че ще иска смазване механиката .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 15 Авг 2012, 17:14

Е не е ли логично къде е проблемът, след като от бутона вътре в колата няма проблем, а с ключа има? :D

И при мене беше същата работа, в началото мислех че е от несмазани ключалки, свалял съм и двете задни кори, пръскал съм със всякакви силиконови спрейове и т.н. - ефект няма. Тогава се замислих че едва ли е случайно че само на задна врата се случва, и че само от ключа става това.

Проблемът го реших със смяна на батерийката на дистанционното, може би като отслабва батерията и сигналът нещо се прецаква. Може и да греша в причинно-следствената връзка, но ефект определено има. ;) Батерийката в ключа може да издържи няколко години, обаче след първата година явно вече й пада волтажа, сигналът отслабва и някоя задна врата почва да дава ядове, и като видя че се появява мързелива ключалка, сменям веднага батерийката. Тя е модел CR2016, струва 2-3 лева, има я от всички марки - sony, panasonic, duracell и т.н., сменя се за 15 секунди и всичко е точно.

Сменете я и вижте сами как скачат бутоните :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 15 Авг 2012, 17:23

goguma написа:Е не е ли логично къде е проблемът, след като от бутона вътре в колата няма проблем, а с ключа има? :D

И при мене беше същата работа, в началото мислех че е от несмазани ключалки, свалял съм и двете задни кори, пръскал съм със всякакви силиконови спрейове и т.н. - ефект няма. Тогава се замислих че едва ли е случайно че само на задна врата се случва, и че само от ключа става това.

Проблемът го реших със смяна на батерийката на дистанционното, може би като отслабва батерията и сигналът нещо се прецаква. Може и да греша в причинно-следствената връзка, но ефект определено има. ;) Батерийката в ключа може да издържи няколко години, обаче след първата година явно вече й пада волтажа, сигналът отслабва и някоя задна врата почва да дава ядове, и като видя че се появява мързелива ключалка, сменям веднага батерийката. Тя е модел CR2016, струва 2-3 лева, има я от всички марки - sony, panasonic, duracell и т.н., сменя се за 15 секунди и всичко е точно.

Сменете я и вижте сами как скачат бутоните :D

батерията е сменена преди два месеца, не съм се изразил точно относно бутона в купето - вече раздвижен явно като от бутона заключа отключа два пъти и се оправя, но дори от него първия път пак има забавяне... проблема е явно във механизма на вратата, но дали е повече механичен или повече електрически ( соленоид, електромагнит ) или комбинация от двете, това ми е питането все някой се е сблъсквал със същия проблем... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 15 Авг 2012, 17:55

Любо Мегов написа:
батерията е сменена преди два месеца, не съм се изразил точно относно бутона в купето - вече раздвижен явно като от бутона заключа отключа два пъти и се оправя, но дори от него първия път пак има забавяне... проблема е явно във механизма на вратата, но дали е повече механичен или повече електрически ( соленоид, електромагнит ) или комбинация от двете, това ми е питането все някой се е сблъсквал със същия проблем... :roll:

Ахам, при мен забавянето беше само при боравене с ключа, с бутона вътре в купето няма мързелива ключалка, може би и затова при мен се оправи работата още със смяната на батерийката. При теб явно е нещо друго :confused:

Ако мислим логично би трябвало да е нещо в задната ти ключалка, ако я разглобиш може и да излезе нещо, знам ли :dunno:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 16 Авг 2012, 8:50

пробвайте,като за начало с машинката на централното :winky:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evo_9 » 25 Авг 2012, 15:01

И при мен същата работа,понякога даже въобще не потъва бутона само че в случая при мен е на шофьорската врата,при повтаряне на процедурата всичко е ок,действат в синхрон и четирите наведнъж.В други случаи както и вие казвате мързелива работа,едвам едвам се прибира и интересното е че не го прави всеки път а само в отделни случаи,което ме навежда на мисълта че проблема съвсем не е в изтощена батерия ! :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 25 Авг 2012, 23:37

Колеги не съм сигурен за е39 как е, но при е38 батерията в ключа е такава, че се зарежда когато колата работи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 27 Авг 2012, 20:54

Не знам дали има връзка, но на е34-ката имах същия проблем. Оказа се, че жилото, което е от механизма за отключване, се е разместило и се мандахерца и опира тук там. Та като се опре някъде и това му затруднява движението, но като се раздвижи и няма проблем. Имаше един шифт който го държи фиксирано към рамката на вратата, който се беше измъкнал и като го закрепих отново и проблема изчезна. Необходимо е само да се свали кората на вратата и се вижда.

Назад към E39