320д не върви

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: 320D 2003 150HP

320д не върви

Мнение от wanko78 » 12 Авг 2012, 23:16

Моля за мнения и идей ,изчел съм сички теми за проблем с вървенето но неоткрих решение колата просто невърви до около 3000 оборота.
Да обясня за сичко правено до сега:Още ка то зех колата невървеше като хората закарах я на диагностика и започнах с дебитомер БОШ адаптиран,имаше промяна но не голяма смених ел клапана на турбото отново промяна в положителна посока ,но няколко дни по касно издумка турбото бяха едни пушеци зад мен ужас хората се разтичаха с пожарогасители :shock: .Взех друго втора ръка но нещата с вървенето си останаха същите.Смених клапана и на ЕГР-а с друг(2ра ръка но 100% работещ) и почистих ЕГР-а идеално заедно с колекторите,МАП сензора,интеркулера и турбопътищата,махнах пеперудките и смених всички вакум маркучи.Взех си кабел от склад66 понеже ми станаха много диагностиките :confused: , на живи дани с инпа просто турбото изостава до кам 3000 оборота и тогава бързо наваксва .Грешки неотчита никакви.Реших че турбото не читаво и го върнах на човека от моргата (имше 3 месеца гаранциа) и си поръчах ново при него само CHRA дотук добре но след 3 месеца чакане и 3 ПЪТИ МИ ДАВАХА ГРЕШЕН КАРТРИДЖ се отказах зех си парите и срещу 710 лева си рециклирах моята.Сложих я и каква изненада положението е същото ускорява след 2900-3000 оборота.На живи дани показателите на реила и дебитомера са наред просто турбото изостава,с дюзите сичко е наред проверени в сервиз на бош,двигателя е перфектен от към компресиа и смазване,нормално ли е тази кола да неизпушва никога при подаване на газ до ламарината ,понеже вече мисля че проблема е откам гориво не от налягане от турбото, недостиг на гориво и оттам неразвартане на турбото :banghead: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Re: 320д невърви

Мнение от MonsteR » 15 Авг 2012, 0:08

ми остава помпата да видиш.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Мнение от tosh » 15 Авг 2012, 0:33

MonsteR написа:ми остава помпата да видиш.....
:yes: + горивен филтър ако не си го сменил още...
Дебитомера дали е правилно адаптиран??? Теч на сгъстения въздух от някъде? Катализаторите да не са задръстени?
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d
Мечтае да кара: F30 320d

Мнение от Ivostiil » 15 Авг 2012, 1:04

Как усещаш промяната в ускорението след 3000 оборота, рязко и отчетливо или по плавно ?
Колата има ли чип? Пробвал ли си как върви с изолиран АГР? Катализатора проверявал ли си го?
Казваш при диагностика турбото изоставало до 3000 оборота, какво ще рече това, не прави достатъчно налягане преди това ли ?
Щом си махал пеперудки колата ти е 150кс, мисля, че новия дебитомер би трябвало да върви без препрограмиране на ECU-то, да не би там да са объркали нещо?
ПП
Само един истински фен на марката не би сменил колата след толкова проблеми :)

Потребител
Аватар

Мнение от wanko78 » 15 Авг 2012, 9:37

Филтри сменени одавна, заедно с първия катализатор избушен ,за тест съм опитвал даже с разкачен ауспух след първия катализатор без промяна Дебитомера е адаптиран в бош,на живи данни показва нормална работа на реила и дюзите .В смисъл има гориво турбо пътищата са проверени щателно.

Идеи които имама аз:некректно работещ МАП сензор (да показва грешни данни и отам грешно подадено гориво)има ли начин да се тества
и другото което мисля от кое меню на ДИС се ъпдеитва софтуера данеби да нее е наред нещто със софтуера

кика които се осеща на 2000 го няма появява се чак на 3000 оборота

Благодаря за отговорите

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Мнение от gazibarev » 15 Авг 2012, 10:56

Мога да ти споделя моя проблем може да ти помогне...
Колата изобщо не вървеше...смених дебитомер нещата малко се пооправиха... проблема беше едно цилиндрично тяло до турбото където минава вакуума. Беше съвсем леко едва забележимо спукано от където дърпаше въздух. Изолирах го направо и колата литна

Потребител
Аватар

Re: 320д не върви

Мнение от wanko78 » 15 Авг 2012, 16:46

Махнал съм вакумниа резервоар

Назад към E46