Някакъв странен проблем
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Някакъв странен проблем
Колеги ето какъв ми е проблема който наистина е странен,колата от вчера и се отрязаха краката т.е. на първа предажка я няма първоначално никаква се едно е Трабант
но като натискам гаста и се мотка гледам оборотомера и като подмине 1800 о/м се изтрелва като самолет с пищене на гуми.Забравих да ви кажа ,че колата е дизел 525тдс,другото което ме озадачава е,че махни че е по тромава и на по горните предавки ми като набирам от по малка на по голяма след като включа на по голямата предавка и отнема гаста напълно и икономайзера отиде на 0 и след това като подам гас да варви опааааа колата е умряла т.е. все едно е угаснала за гориво или нещо подобно но не е трябва да превключа на по долна предавка или да изключа от скорост за да покаже признак на живот и тогава да продължа,а ако карам на голяма предавка с малка скорост около 40-35 и подам гас няма проблеми тръгва си нормално та откакво м/е да го прави това щото нямам време да търся а колата ми трябва всеки ден
Предварително.

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Някакъв странен проблем
То не че няма други възможности, но ти предлагам първо да си смениш горивния филтър. Аз преди време имах подобен проблем, колата не вървеше, оказа се че съм попаднал на кофти нафта и филтъра се беше затлачил. След смяната всичко се оправи.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Не не е от горивния филтър случвало ми се е два пъти дами се запошва горивния филтър и проблема е савсем друг колата въобще не върви а моита само като чели има някъква голяма турбо дубка иначе като включи турбото и отлита като МГ-29
Dido73 написа:след като включа на по голямата предавка и отнема гаста напълно и икономайзера отиде на 0 и след това като подам гас да варви опааааа колата е умряла т.е. все едно е угаснала за гориво или нещо подобно
Все пак смени си горивният филтър ,може да видиш и цедката в резервоара.
От тях ги прави тези неща.
Другият вариант за това ''забиване'' нa мотора е ''плочката '',но не пишеш ,че не държи тихите обороти или тресе на място....остава горивопровода.

by ''kompleksa''
ок ще ви послушам и ще сменя горивния филтър,макар че ми се е случвало два пъти да ми се запушва филтъра и разликата беше голяма и двата пъти от сега.
- alchohol
- ентусиаст
-
Колегата по-горе е прав. Провери и горивопровода. Може да смуче въздух от някъде.
Успех
Успех

Значи колеги в Събота и Неделя си поиграх малко и ефекта е следният- Смених горивният филтър/не е от него/-проверих горивопровода/всичко си е наред не дърпа въздух от никъде и не е запушен/-Мръднах малко плочката и колата литна като луда и проблемите с тромавоста изчезна но проблема с това че като карам над 1300об/м. от 3-та до 5-та предавка и отнема гаста за секунди и икономайзера се върне на /0/ и след това като подам гас е МЪРТВА,трябва да изключа от скорост за да продължа-интерсното е ,че ако карам под 1000об/м. на коя и да е предавка и отнема гаста и икономайзера падне на /0/ и след това подам гас колата се държи нормално т.е.- тръгва си нормално без проблем-Питането ми е има ли някой линк за ел инсталацията /схема/ на гаста от педала до плочката щото проблема според мен е там някъде но ако някой има друга идея да помага че така за каране е кофти.
- alchohol
- ентусиаст
-
- alchohol
- ентусиаст
-
Dido73 написа:За пръв път чувам за него къде се намира
Номер 12, ако не се лъжа
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Dido73 написа: след като включа на по голямата предавка и отнема гаста напълно и икономайзера отиде на 0 и след това като подам гас да варви опааааа колата е умряла т.е. все едно е угаснала за гориво или нещо подобно
Колега да те питам за това отнемане на газта.....ти ли отнемаш газта или колата само си отнема газта?
На първо време почисти буксата на плочката на гнп-то(това не ти коства нищо)
Друго,което ми идва на ум е да затяга оста на плочката поради налепнала гняс по нея .
Може да затяга вътре в плочката ,където оста лагерува с корпуса.
Или долу ,където пъпката на плочката влиза в дупката на диска ,който се движи върху хидравличната ос.
Всъщност това е газта на тоя дизел и ако има съвсем леко забавяне породено от затягане на тази ос,дори за стотни от секундата ,то се получават всякакви странни аномалии.
Ако знаеш как се сваля плочката ,свали я ....почисти я вътре с някакъв контактен шпрей,избърши стружките отдолу на магнита й....после почисти хубаво дупката на диска,забърши пъпката с много ситна шкурка...После монтирай,напълни плочката с двутактово масло и я центровай...

by ''kompleksa''
Гаста като я отнема аз ако пред мен има някой или е изнанадолно,НЕ СЕ ОТНЕМА САМА ГАСТА-и според мен ако има гняс по нея би трябвало като ми забие като натисна съединителя и изключа от скорост да огасне колата,а тя напротив тогава се оправя и тогава включвам пак и продължавам до следващото отнемане на гаста и до следващото забиване и пак съединител за да жижне и тн. но ако мислите че това е проблема ще я разглобя да видя,но първо ще почистя буксата.

Dido73 написа:Гаста като я отнема аз ако пред мен има някой или е изнанадолно,НЕ СЕ ОТНЕМА САМА ГАСТА-и според мен ако има гняс по нея би трябвало като ми забие като натисна съединителя и изключа от скорост да огасне колата,а тя напротив тогава се оправя и тогава включвам пак и продължавам до следващото отнемане на гаста и до следващото забиване и пак съединител за да жижне и тн. но ако мислите че това е проблема ще я разглобя да видя,но първо ще почистя буксата.![]()
![]()
не съм сигурен ,че там ти е проблема...,но от това,което ти написах по-горе се получава забавяне в реакцията на педала на газта.Също става и от неправилно зацепена плочка,но не за пропорцията ,а леко засукана при стягане на болчетата.

by ''kompleksa''
Не забавя въобще върви като бясна сега само дето съм вдигнал малко оборотите но това не е голяма болка,само това чудо с УМИРАНЕТО много ме дразни-не м/е да е от неправилно монтиране на плочката щото не е пипана и изведнъж от онези дни когато беше 40-градуса започна с тия номера.Деугото което забелязах е ,че това го прави само между 1200-1500об/м.-по нагоре или по надолу в оборотите си отнемам гаста и след това подавам и никакви проблеми,утре пак ще почовъркам малко и ще пиша какво става.
Dido73 написа:,само това чудо с УМИРАНЕТО много ме дразни
Точно за това ''умиране'' единият виновник е плочката.
Само ,че не мога да навържа някой работи написани от теб:
Мръднах малко плочката и колата литна като луда
не м/е да е от неправилно монтиране на плочката щото не е пипана
пишеш още,че
Не забавя въобще върви като бясна
а аз имам предвид не колата да забавя,а...
ivan. написа: от това,което ти написах по-горе се получава забавяне в реакцията на педала на газта.Също става и от неправилно зацепена плочка,но не за пропорцията ,а леко засукана при стягане на болчетата.
ми при това умиране,до колкото те разбирам педала на газта спира да реагира за момент и ако това не е забавяне здраве му кажи.
Поздрави и дъно скоро си решиш проблема

by ''kompleksa''
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2