Дневни светлини - КАТ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- denis_dimirev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0i, E61 530xd
- Мечтае да кара: Турбо Комби :-)
Дневни светлини - КАТ
Здравейте колеги,
вчера си пуснах дневните светлини на колата, обаче ме налегнаха два въпроса
1. Според вас ( или ако имате директно инфо според закона ) могат ли да ни глобяват за "без" фарове. В смисъл трябва ли задъ;вително да съм на къси или може и така да се кара?
2. Светлините ги пуснахме с NCS и ми се струва, че малко слабо светят. Там опцията е включено - изключено. Нямаше опция на колко процента да светят........ По принцип крушките на дългите ми са за смяна защото са потъмнелии предполагам като ги сменя другата седмица, ще бъде малко по добре, но въпреки това мисля няма да е като това което съм виждал из нета.
Давам ви една снимка, да си кажете мнението.
мерси и поздрави на всички
Денис

1. Според вас ( или ако имате директно инфо според закона ) могат ли да ни глобяват за "без" фарове. В смисъл трябва ли задъ;вително да съм на къси или може и така да се кара?
2. Светлините ги пуснахме с NCS и ми се струва, че малко слабо светят. Там опцията е включено - изключено. Нямаше опция на колко процента да светят........ По принцип крушките на дългите ми са за смяна защото са потъмнелии предполагам като ги сменя другата седмица, ще бъде малко по добре, но въпреки това мисля няма да е като това което съм виждал из нета.

Денис
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Дневни светлини - КАТ
И аз съм с такива дневни, карал съм така през задължителния период есен-зима две години и проблем съм нямал.

- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
Аз също от 2 години карам с пуснати дневни светлини при това на 20 % и нямам проблем. Карам спокойно.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
denis_dimirev написа:Здравейте колеги,
Денис
така си светят на 30%,но на 500метра се виждат,от една година съм ги пуснал не са ми правили проблем
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
denis_dimirev написа:В смисъл трябва ли задъ;вително да съм на къси или може и така да се кара?
"Директно инфо" от закона:
Законодателят написа:"чл.70 ал.3 През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
Карай спокойно и не се притеснявай.

- ivkoni80
- Потребител
-
- Кара: Е39 2.0
- Мечтае да кара: Влакове
Здравейте колеги.Има ли колеги от Бургас, които могат да ми пуснат и на мен дневните светлини или трябва да се ходи в сервиз ?
Тези светлини при запалване на двигателя ли се включват и как се изключват , когато спрем ? Нощем при запалване на къси светлини, автоматично ли се изключват ?
Поздрави !
Тези светлини при запалване на двигателя ли се включват и как се изключват , когато спрем ? Нощем при запалване на къси светлини, автоматично ли се изключват ?
Поздрави !
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Като дадеш контакт и светват дългите на процент, като включиш габарит светят и ринговете и дългите. Като включиш къси, всичко си свети нормално 

denis_dimirev написа:...
2. Светлините ги пуснахме с NCS и ми се струва, че малко слабо светят. Там опцията е включено - изключено. Нямаше опция на колко процента да светят........
Колега, и с NCS има опция за регулирането на процентите на дневните дълги светлини.
Щом имаш опцията FL_DIMMUNG_ALS_DRL, значи би трябвало да имаш опция и за различните проценти.
Ето как се прави:
простo програмирай различна стойност на FL_DIMMUNG_ALS_DRL - wert_02, wert_03, или wert_04 , и ще видиш разликата.
Предполагам, че ти стана ясно, но разгледай и тази таблица:
FL_DIMMUNG_ALS_DRL
wert_01 value 01=0%
wert_02 value 02=18.82%
wert_03 value 03= (не помня колко точно бяха, но около 25%)
wert_04 value 04=43.92%
wert_05 value 05=
DIMMED HIGH BEAMS AS DAYTIME RUNNING LIGHTS [DATA<128 ? OFF : PERCENTAGE=(DATA-128)/255]
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Ivo_Borisov написа:Като дадеш контакт и светват дългите на процент, като включиш габарит светят и ринговете и дългите. Като включиш къси, всичко си свети нормално
Извинявам се за питането, но искам да попитам правилно ли съм разбрал!
1. Даваш на контакт и светват дневните светлини (палиш на пуснати светлини!)
2. Пускаш габарит и светят дневни и къси светлини (или остава да свети само габарита?)
3. Пускаш къси светлини и светят дневни и къси светлини (или само къси?)
4. Пускаш дългите и си светват на 100%, заедно с късите както си е нормално
Интересува ме частта с пускането на габарит и къси. Може ли да се направи с пускането на късите светлини да се гасят дневните? И КАТ ще приемат ли тези светлини за "легални" ДНЕВНИ, разбрах че много колеги не са имали проблеми с органите на реда, но различни полицаи различно тълкуване!
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
ozBMW написа::shock: Какви са тия дневни светлини?Монтира ли се нещо допълнително или се настройва нещо с комп,и на всяка Е39-ка ли става?
Всяка E39-ка с LCM над 1 ( А ) ги има ... може и А да имат ама нека колегите кажат. Пуска ти дългите на 30 % през цялото време докато е запалена колата.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Как да разбера дали мойта има и как да ги пусна,че не ми се хаби ксенончето през деня 

Има 2 типа дневни светлини:
1. Европейски - дневните светлини са късите светлини + габаритите
2. Американски - при тях дневните светлини са само дългите на определен процент, който може да се настройва. Но когато си пуснеш фаровете от врътката - си ти светват късите + габарит, т.е. както си е нормално.
Колега, да, с пускането на късите светлини, се включат късите + габаритите, и дългите изгасват.
Като приемат оригиналните дневни светлини, каквито са и в двата описани случая (европейски или американски), така че няма място за притеснение.
При 99% от Е39 може да се активират европейските дневни светлини, които хабят ксенончето.
А американските дневни светлини съм виждал активирани само на е39 с LCM3, но може би и на някои по-стари става.
Може да провериш каква версия ти е LCM както през диагностика, така и като извадиш модула и прочетеш какво пише на него. А по принцип между 0 и 50лв. върви услугата някой да ти програмира LCM (лайтмодула), според нуждите ти.
1. Европейски - дневните светлини са късите светлини + габаритите
2. Американски - при тях дневните светлини са само дългите на определен процент, който може да се настройва. Но когато си пуснеш фаровете от врътката - си ти светват късите + габарит, т.е. както си е нормално.
Интересува ме частта с пускането на габарит и къси. Може ли да се направи с пускането на късите светлини да се гасят дневните? И КАТ ще приемат ли тези светлини за "легални" ДНЕВНИ, разбрах че много колеги не са имали проблеми с органите на реда, но различни полицаи различно тълк
Колега, да, с пускането на късите светлини, се включат късите + габаритите, и дългите изгасват.
Като приемат оригиналните дневни светлини, каквито са и в двата описани случая (европейски или американски), така че няма място за притеснение.
ozBMW написа:Как да разбера дали мойта има и как да ги пусна,че не ми се хаби ксенончето през деня
При 99% от Е39 може да се активират европейските дневни светлини, които хабят ксенончето.
А американските дневни светлини съм виждал активирани само на е39 с LCM3, но може би и на някои по-стари става.
Може да провериш каква версия ти е LCM както през диагностика, така и като извадиш модула и прочетеш какво пише на него. А по принцип между 0 и 50лв. върви услугата някой да ти програмира LCM (лайтмодула), според нуждите ти.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
дневни на LCM 2,на 2 положение светва габарита ,на 3 къси +габарит,на дневни не свети таблото и стоповете

- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
Да ми пише на ЛС някой от Пловдив, който може да ми пусне дневните светлини, естествено срещу заплащане.
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4