Обезвъздушаване на спирачки проблем
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Обезвъздушаване на спирачки проблем
@2bar написа:тези 20 кинта от бакалията в махалата ли са? защото комплекта струва около 18 евро на колело. като сложиш и други дреболийки и си вече към 40 евро на колело. а и да не говорим, че слагането на външната гумичка е доста мъчна работа без инструмент. пък и ако автора на темата не е много сръчен в ръцете може и нищо да не стане.
по - добре да си купи два апарата (към 140 е парчето) и да приключи.
40 европейчета на колело, нещо ми се вижда пресилено

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
С тия комплекти с обратна резба не става точно за тоя детайл.Безсмислено е да си даваш парите за такова нещо.Карам така със скъсан щуцер на предно ляво като обезвъздушавам от маркуча.Няма никакъв проблем и от там да стане.При тебе ако не е скъсано а само заоблено може и да се развие но му трябва малко баене преди това.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Мале малееее, как не ви е срам да си правите майпат със спирачките бре? Единия карал със скъсан накрайник за обезвъздушаване, другия вика да пърли апарата с горелка...Що си правите ташак с живота, бе хора? Апаратите на Е34 струват жълти стотинки (втора употреба), ремонтните комплекти също са на достъпна цена, това е ключа към надеждни спирачки. Друг е въпроса, че тоя чепел е най-вероятно с плътни дискове отпред и няма да му дойде зле един ъпгрейд за преминаване към вентилирани. Ще струва някой лев, ама резултата е гарантиран, а от спирачките по-важно няма!!!

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

alchohol написа:@2bar написа:тези 20 кинта от бакалията в махалата ли са? защото комплекта струва около 18 евро на колело. като сложиш и други дреболийки и си вече към 40 евро на колело. а и да не говорим, че слагането на външната гумичка е доста мъчна работа без инструмент. пък и ако автора на темата не е много сръчен в ръцете може и нищо да не стане.
по - добре да си купи два апарата (към 140 е парчето) и да приключи.
40 европейчета на колело, нещо ми се вижда пресилено
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E34/Sedan/Europe/520i-M50/LHD/M/1995/november/browse/brakes/front_wheel_brake_brake_pad_sensor/
ми смятай ги - поз.13 и поз.14 и вече са 28 евро, поз. 5 и вече стават 33 евро, после имаш и двата болта, които държат апарата, монтажна паста за апаратите и паста за самите накладки и вече подминахме 40 евро. и това е без ддс. умножаваш по 1.19 и вече сме около 50 евро.
и да цените са съвсем актуални - играх си преди около 3 -4 месеца да я правя цялата процедура - и другото,което също ми беше ясно - икономически не е изгодно.
Ами аз давам 25 кинта в магазина в нахалство е ама не е бакалия и този комплект е по-евтин от на Опел Кадет (около 35 пари излиза)кой ще да вярва. Само не разбрах що се намесват номер 13 и 14 като няма сми иначе и 150евра ще иде, абе къде пазарувате в евра по махалите да не са чуждоземни махали нещо
. По темата това с ваденето на остатъка от щуцера е загубена кауза още повече да се навиват резби в непроходен отвор на който на всичкото отгоре трябва и да се пази профила на дъното.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
@2bar написа:http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E34/Sedan/Europe/520i-M50/LHD/M/1995/november/browse/brakes/front_wheel_brake_brake_pad_sensor/
ми смятай ги - поз.13 и поз.14 и вече са 28 евро, поз. 5 и вече стават 33 евро, после имаш и двата болта, които държат апарата, монтажна паста за апаратите и паста за самите накладки и вече подминахме 40 евро. и това е без ддс. умножаваш по 1.19 и вече сме около 50 евро.
и да цените са съвсем актуални - играх си преди около 3 -4 месеца да я правя цялата процедура - и другото,което също ми беше ясно - икономически не е изгодно.
И какво, викаш 100лв са много за да си сигурен, че колата ти ще спре? Хмм аз си мисля, че е по-добре от 15г. небарани спирачки.
Друг е въпроса дали ги имаш парите и дали ти се дават. Според мен е по-добре 100лв за ревизия на спирачките от колкото 100лв за нови колони за колата.
Моите 2 стинки

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
ти твоите 2 стотинки ги пусна на грешното място или чел пък не разбрал.
по - добре да си купи направо два апарата и да приключи. т'ва с горелки чудесии и т.н. са бош лаф приказки а и става въпрос за спирачки а не за радио.
по - добре да си купи направо два апарата и да приключи. т'ва с горелки чудесии и т.н. са бош лаф приказки а и става въпрос за спирачки а не за радио.
Здравейте, за да не пускам нова тема ще попитам тука. Моята кола е Е34 520 с 129кс. и дисковете ми са плътни и бих искал да си ги сменя с вентилирани заедно с апарати и стойки, но съмнението ми е дали ще мога да си ползвам старите джанти 6Jx15H2 които са с гуми 195/65/15 в смисъл дали няма да опират джантите в апаратите. Питам понеже частите ще си ги поръчвам от друг град и да не стане така, че само да си ги взема и да си ги имам за спомен.
П.П. Благодаря много за отделеното време!
П.П. Благодаря много за отделеното време!
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2