амортисьори : газови или маслени

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39'97 525 tds M51
Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))

амортисьори : газови или маслени

Мнение от dmx_525 » 11 Авг 2012, 13:07

ЗДравейте колеги, трябва да си сменя амортисьорите отпред, какви бихте препоръчали? Знам , че има тема за амортесьорите ама там се обсъждат основно марки а не тип.За 5-те години които имам колата това ще ми е първата смяна и искам да чуя и други мнения по въпроса-"
амортисьори:газови или маслени"? За прословутия 525 тдс говорим.Чувал съм че с газов амортесьор вози доста по твърдо и се препоръчва основно за спортно окачване и за по агресивно каране на колата. Ще съм благодарен на всеки които има какво да каже по въпроса или да допълни.
Изображение Изображение Изображение ИзображениеИзображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Re: амортисьори : газови или маслени

Мнение от DAEL » 11 Авг 2012, 20:02

Газо-маслени си сложи.

Потребител
Аватар

Мнение от dmx_525 » 11 Авг 2012, 20:40

DAEL написа:Газо-маслени си сложи.

Не бях чувал за такива до сега.Изключвам варианта колегата да ме взима за мезе :lol:!Това което не искам да се получи като краен резултат след една такава смяана да не ми се вирне предницата и да заприлича на "Волга",съответно и да не почне да вози като Golf после.Нямам намерение после да режа пружини и разни филми с подобен сюжет.Така,че ако модела е само за маслен ще слагам.Но ако има вариант без да се променя визията на колата да се сложат(газови/газово-маслени)предпочитам да опитам с такива този път.С оглед на това,че нали уж газовите имали повече живот и даянят повече по нашите пътища при по бързо каране.ТОва ми беше като цяло идеята!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от seriozen » 11 Авг 2012, 21:22

Когато преди една година сменях предните амортесьори на моята Е39 520i ми предложиха евтини и скъпи. Не ми обясняваха дали са маслени или газови. Сложих скъпите - Боге - 220 лв/брой. Колата вози перфектно.

Потребител
Аватар

Мнение от dmx_525 » 11 Авг 2012, 21:42

Май везната ще натежи в посока "Boge" и "Zaks".Като гледам общото мнение е,че те са най правилния вариант за нашите коли.Но пак не ми стана много ясно какви са в същност : маслени или газови и какви са им предимствата или минусите :roll: !?!

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 11 Авг 2012, 23:18

Колега, темата не е "каква марка амортесьори да избера"!!!!
Нещо на безплатна реклама ми се струва работата!?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 12 Авг 2012, 0:31

Колега аз съм с газ-масло на 520 бензинка и съм доволен,също бях чул за газта че вози твърдо,и се спрях на газ-масло.
Надявам се съм бил полезен :bchug:
Поздрави!
Николай Кадийски

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 12 Авг 2012, 7:03

Oригиналните амортисьори също са газови,те все пак са маслени ,но на дъното има газ под налягане ,не мисля че твърдоста е различна ако са нормални газови амортисьори тоест не спортни,разликата която се долавя след смяната не като по-твърдо возене ,а като по стегнато
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dmx_525 » 12 Авг 2012, 10:52

:clap: Евала на колегата cls6666,незнам за останалите ама на мен определено ми беше мъгла тоя въпрос сега малко ми се изясни за какво иде реч.Цялата работа започна от там,че единия ми амортесьор(десния)изби масло-протече и съответно приех,че е маслен.Сега след като вече знам повече по въпроса,мисля да си взема от тоя тип на диаграмата.Определено мисля,че ще е по добра возията с гас-масло от само гас.Все пак ще ги слагам на ТДС,а не на М5 пък колкото изкарат.Щом досегашните ми ме изкараха почти 5 години ще заложа пак на маслото с гас вътре,явно това е оригиналното изпълнение на германеца.Сега само остава да не ме изпързалят нещо при закупуването им.А именно да не ми пробутат само маслен без гас,щото предполагам цената на комбинирания ще е далеч по висока от този само с гас.Благодаря на всички за споделения опит и най-вече на cls6666 :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 12 Авг 2012, 11:05

cls6666 написа:Oригиналните амортисьори също са газови,те все пак са маслени ,но на дъното има газ под налягане ,не мисля че твърдоста е различна ако са нормални газови амортисьори тоест не спортни,разликата която се долавя след смяната не като по-твърдо возене ,а като по стегнато
ИзображениеИзображение

:yes: точно така е колега Е39 фабрично си излизат с такъв вид амортесьори правят ги закс и боге и който си ги е сменил със амортесьори от тези марки не се е оплакал
Барай шишарката Минкеее ....

Назад към E39