Дубликат на ключ!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Дубликат на ключ!
Да, просто това е най-достъпния и сигурен начин.
След време като решиш, че търсиш ромбоиден ключ - пиши, аз мога да те упътя.
След време като решиш, че търсиш ромбоиден ключ - пиши, аз мога да те упътя.
Колеги, вече мога да предложа човек, който на цена от около 120-130 лв. извършва цялата процедура по изготвянето на работещ ключ (обучаване + нарязване на заготовката). Работи както с EWS-, така и с CAS-модулите на новите модели и се намира в Стара Загора, така че за колегите от региона мисля, че може да бъде полезен... Ако някой има желание, нека да пише на лично съобщение и ще му дам координати за връзка!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Това е готино решение колега, но мен лично ми е чудно откъде намираш ключ за е39 от който взимаш дистанционното :?
Има ли такива ключове за продажба по форума от колегите които разчастват е39ки ?
Има ли такива ключове за продажба по форума от колегите които разчастват е39ки ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
deyan-enchev написа:Това е готино решение колега, но мен лично ми е чудно откъде намираш ключ за е39 от който взимаш дистанционното :?
Китай колега!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
xm_net написа:Колеги, вече мога да предложа човек, който на цена от около 120-130 лв. извършва цялата процедура по изготвянето на работещ ключ (обучаване + нарязване на заготовката). Работи както с EWS-, така и с CAS-модулите на новите модели и се намира в Стара Загора, така че за колегите от региона мисля, че може да бъде полезен... Ако някой има желание, нека да пише на лично съобщение и ще му дам координати за връзка!
Колега за 120лв. получавам ромбоиден ключ, с чип и работещо дистанционно?
Или само ключ с чип?
Това е готино решение колега, но мен лично ми е чудно откъде намираш ключ за е39 от който взимаш дистанционното :?
Има ги и оригинални втора употреба, точно при хората, които разчастват е39-ки.
PeReZ написа:Колега за 120лв. получавам ромбоиден ключ, с чип и работещо дистанционно?
Или само ключ с чип?
Колега, става дума за услугата по обучаване на чипа и нарязване на ключа. Не виждам смисъл да се дават пари за инициилизиране на дистанционното, след като това може да си го направи всеки според описанието дадено във форума, а и на още доста места в нета. Уточнявам, че става дума за масовите модели с ромбоидния ключ или по-стария ключ с трите бутона. Ако клиентът си занесе ключа цената е 120-130 лв., ако ключът е закупен от човека за когото говоря цената е около 150-160 лв. Има и редки изключения в зависимост от вида на процесора в EWS-a и особено ако са манипулирани километрите, защото това носи рискове от загуба на паметта на EWS-модула (не съм сигурен, че обяснявам съвсем точно) и тогава цената се договаря... Не знам дали няма да звучи, като реклама ако напиша тук името и телефонния му номер, затова ако някой се интересува, нека да пише на лично и ще му ги изпратя. Искам пак да уточня, че става дума за Стара Загора!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
mad_presley написа:xm_net написа:Възможен е и друг вариант - чипът от работещия ключ се копира върху нов непрограмиран чип, полученият нов ключ се добавя в паметта на EWS-модула през OBD2-куплунга без да е необходимо демонтиране на EWS, разпояване, запояване и т. н. За целта обаче е необходим съответен програматор...!
Знам че му разбираш и за това не оспорвам, но нещо не ми става ясно, като копираш информацията от работещия ключ, автоматично загубваш единия, тъй като и двата ще станат "ключ №1". Това ще се получи със сигурност, освен ако не се промени номерацията на ключа по някакъв начин
До колкото съм запознат на бмв не може да се копира ключ от ключ заради кода на ключа винаги се прави нов ключ като се изчита евс-а и после се записва новия.
Просто споделям това, което съм чул от момчето чиито услуги ползвах до края на миналата година и по-напред в темата съм се коригирал, че става дума за автомобилите с CAS-модул, а не за EWS. Не искам да споря с никого, а още по-малко с хора запознати и извършващи услугата...
!

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
D.Pavlov написа:deyan-enchev написа:Това е готино решение колега, но мен лично ми е чудно откъде намираш ключ за е39 от който взимаш дистанционното :?
Китай колега!!!!
Ако говорим за нерязаните заготовки да аз вече имам такава.
Питах по-скоро откъде пазарят ключовете за е39 от които взимат дистанционното (за централното) аз колкото разчастени е39ки да съм видял ключове не се продават или няма вече.
Друг въпрос:
Има ли значение от какъв ключ за е39 (ромбоиден или тоя полукръглия) се взима въпросното дистанционно. Щото мисля да си поръчам и сервизния ключ от Дарукар и да направя както Перез препоръча?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
xm_net написа:Колеги, вече мога да предложа човек, който на цена от около 120-130 лв. извършва цялата процедура по изготвянето на работещ ключ (обучаване + нарязване на заготовката). Работи както с EWS-, така и с CAS-модулите на новите модели и се намира в Стара Загора, така че за колегите от региона мисля, че може да бъде полезен... Ако някой има желание, нека да пише на лично съобщение и ще му дам координати за връзка!
Безплатна реклама ли си правиш, човек като ти прочете мненията във форума, точно на това мирише??
DAEL написа:Безплатна реклама ли си правиш, човек като ти прочете мненията във форума, точно на това мирише??
Колега, както виждаш никъде не съм споменал данни (име, телефонен номер или друго, освен местоположение) за човека, който имам предвид. А ако визираш мен конкретно, аз имам обява в платения раздел, така че мисля спазвам стриктно правилата на форума.
deyan-enchev, да колега, има значение какъв ключ ще ползваш за да му вземеш заготовката, т.е. дистанционното от ключа с гумените бутони не ти върши работа за ромбоиден ключ.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Всичко си е наред с колегата @xm_net, има си платена обява от много време във форума.
По темата, вариантите са два:
Китайска заготовка с платка за около 120-130лв, сваля се EWS-a, прочита се, като се внимава да не е с D2 чип, който си затрива информацията в момента в който се опиташ да го прочетеш и се обучава транспондера на китайския ключ (транспондера на ромбоидния се кодира само един път). Вторият е ~270лв (с отстъпката) от официален дилър и си идва готов дори с обучно дистанционно. Малката подробност е, че се правят копия на малкия талон и на личната карта, така че собственика на колата трябва да присъства.
По темата, вариантите са два:
Китайска заготовка с платка за около 120-130лв, сваля се EWS-a, прочита се, като се внимава да не е с D2 чип, който си затрива информацията в момента в който се опиташ да го прочетеш и се обучава транспондера на китайския ключ (транспондера на ромбоидния се кодира само един път). Вторият е ~270лв (с отстъпката) от официален дилър и си идва готов дори с обучно дистанционно. Малката подробност е, че се правят копия на малкия талон и на личната карта, така че собственика на колата трябва да присъства.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
xm_net написа:DAEL написа:Безплатна реклама ли си правиш, човек като ти прочете мненията във форума, точно на това мирише??
Колега, както виждаш никъде не съм споменал данни (име, телефонен номер или друго, освен местоположение) за човека, който имам предвид. А ако визираш мен конкретно, аз имам обява в платения раздел, така че мисля спазвам стриктно правилата на форума.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Номенклатурен номер : 51218372845
Описание : КЛЮЧ С ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ
Ед.цена (с ДДС) : 322.34 BGN
Има наличност
Потвърждавам думите на колегата IAV, днес си взех ключа от Дару кар, дойде за 2 работни дни.
Идва без задното капаче покриващо двата винта, то трябва да се поръча отделно.

1. Конкретно в Дару кар ключа идва "необучен" и трябва да си го инициализираш влизайки в колата - схемата с задържането на Lock и три пъти натискане на Unlock след като сме включили и изключили първа позиция на стартера.
2. Снима се големия талон а не малкия.
Описание : КЛЮЧ С ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ
Ед.цена (с ДДС) : 322.34 BGN
Има наличност
Потвърждавам думите на колегата IAV, днес си взех ключа от Дару кар, дойде за 2 работни дни.
Идва без задното капаче покриващо двата винта, то трябва да се поръча отделно.

mad_presley написа: и си идва готов дори с обучно дистанционно. Малката подробност е, че се правят копия на малкия талон и на личната карта, така че собственика на колата трябва да присъства.
1. Конкретно в Дару кар ключа идва "необучен" и трябва да си го инициализираш влизайки в колата - схемата с задържането на Lock и три пъти натискане на Unlock след като сме включили и изключили първа позиция на стартера.
2. Снима се големия талон а не малкия.
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3