Проблем ляво огледало е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Проблем ляво огледало е39

Мнение от BAHKATA » 10 Авг 2012, 11:38

Привет колеги! След разглабяне на шофьорската врата или по-точно след свалянето на копчетата за стъклата и огледалата се появи странен проблем. Отначало огледалата не се мърдаха изобщо, след почистване на буксите дясното няма никакъв проблем, лявото обаче не се мърда наляво (на всички други страни работи) и когато заключа колата с ключа или карам продължително време се прибира стъклото на огледалото в най-вътрешна позиция, така че немога да го върна. Колата е 530д 2001г. Моля помогнете че го мърдам на ръка! Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Re: Проблем ляво огледало е39

Мнение от bmw55 » 10 Авг 2012, 11:47

gotti88 написа:Привет колеги! След разглабяне на шофьорската врата или по-точно след свалянето на копчетата за стъклата и огледалата се появи странен проблем. Отначало огледалата не се мърдаха изобщо, след почистване на буксите дясното няма никакъв проблем, лявото обаче не се мърда наляво (на всички други страни работи) и когато заключа колата с ключа или карам продължително време се прибира стъклото на огледалото в най-вътрешна позиция, така че немога да го върна. Колата е 530д 2001г. Моля помогнете че го мърдам на ръка! Благодаря предварително!

Колега случайно като сложиш задна скорост и огледалото да се мести надолу, за по-лесно паркиране?
Бъди честен пък да става квото ще

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAHKATA » 10 Авг 2012, 11:50

bmw55 написа:
gotti88 написа:Привет колеги! След разглабяне на шофьорската врата или по-точно след свалянето на копчетата за стъклата и огледалата се появи странен проблем. Отначало огледалата не се мърдаха изобщо, след почистване на буксите дясното няма никакъв проблем, лявото обаче не се мърда наляво (на всички други страни работи) и когато заключа колата с ключа или карам продължително време се прибира стъклото на огледалото в най-вътрешна позиция, така че немога да го върна. Колата е 530д 2001г. Моля помогнете че го мърдам на ръка! Благодаря предварително!

Колега случайно като сложиш задна скорост и огледалото да се мести надолу, за по-лесно паркиране?

Не, когато превключвам скорости не се мърда, а и ако е от това ще се мърда надолу, моето се мърда навътре (т.е.надясно).

Потребител
Аватар

Мнение от SashoDikov » 10 Авг 2012, 15:09

Изображение

Колега ако изключиш тоците и управлението, не ти го пожелавам ама може да са се счупили едни пластмасови чепчета в машинката, виж горната снимка. А ако не отвориш огледалото правилно можеш сам да ги счупиш, не ме питай откъде знам :lol:

Ако е счупено топчето това донякъде обяснява защо не можеш да го мърдаш наляво, защото зъбчатата част остава в механизма и бута огледалото навън (т.е надясно при теб) но топчето което е захваното за един ринг, който се захваща за стъклото е счупено и не може да го прибере(т.е наляво при теб).

Може и да греша де, дано не е тва, кажи ако ти трябват инструкции за отварянето, и успех с диагностиката на проблема :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 11 Авг 2012, 10:31

SashoDikov написа:....

Той човека не е разглобявал огледалото ами управлението така че проблема ще е някъде там. Ако има възможност за проба с друго такова ще се изясни къде е проблема.
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAHKATA » 11 Авг 2012, 11:01

Да точно така, огледалото не съм го отварял, а има ли възможност да съм прещипал някакви кабели или нещо по управлението на огледалото, знам ли...... :dunno: по късно ще махам кората отново да видя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAHKATA » 12 Авг 2012, 16:49

Проблема решен! Оказа се, че когато съм слагал кората съм прещипал единия кабел на огледалото с единия кабел на заключването и явно нещо са се умешали. :D Изолирах ги, разделих ги един от друг, внимателно сглобих кората и вече всичко е наред! Благодаря на колегите, включили се в темата. :yes:

Назад към E39