Въпрос за част от носача
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Въпрос за част от носача
Днес минах на TÜV, че ще слагам немските номера и ме върнаха за няколко неща, едно от които не ми е ясно какво точно е.
Става на въпрос за Trag- / Führungsgelenk (Traggeleng) на ляв Querlenker (демек носач), което лично аз на бг не мога да си го преведа.
Човека каза, че като го натисне със щангата, то играело и е за смяна.
Като каза така си помислих веднага за тампона на носача, защото имам вибрации във волана и някъде четох, че може да е от тампоните и не си и направих труда да го видя на място.
Но като се прибрах и потърсих в нета, видях че тампона е съвсем друго нещо - Hydrolager.
Та сега се чудя това ако е шарнира на носача, тогава това на Meyle (http://www.ebay.de/itm/BMW-E36-E46-Z3-Z ... 0696643089) няма да мога да го сложа, а ще трябва да взимам нов носач...
...щото гледайки схемата на реал оем там където е гайка номер 8, забелязвам че не се сменя:

Става на въпрос за Trag- / Führungsgelenk (Traggeleng) на ляв Querlenker (демек носач), което лично аз на бг не мога да си го преведа.
Човека каза, че като го натисне със щангата, то играело и е за смяна.
Като каза така си помислих веднага за тампона на носача, защото имам вибрации във волана и някъде четох, че може да е от тампоните и не си и направих труда да го видя на място.
Но като се прибрах и потърсих в нета, видях че тампона е съвсем друго нещо - Hydrolager.
Та сега се чудя това ако е шарнира на носача, тогава това на Meyle (http://www.ebay.de/itm/BMW-E36-E46-Z3-Z ... 0696643089) няма да мога да го сложа, а ще трябва да взимам нов носач...
...щото гледайки схемата на реал оем там където е гайка номер 8, забелязвам че не се сменя:

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Re: Въпрос за част от носача
Да при оригиналните носачи шарнирите не се сменят.Сменява се целия носач.Има носачи на MEYLE със сменяеми шарнири.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ами то щом не е тампона, значи е един от шарнирите. Заводско е46 е със капсуловани носачи. Тук в БГ масово слагаме носачи със сменяеми шарнири (по обясними причини
). Ако си караш колата в немско си купи оригинален носач. Хем там вероятността да е менте е по-малка, хем пътищата са добри и ще изтрае дълго.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговорите, сега ми стана доста по-ясно, направо се бях шашнал с тия тампони, шарнири и носачи
.
Колата е вече на 190.000км и ме съмнява да е с оригинални носачи, но не знам жабаря какъв носач е слагал преди мен.
Аз десния го смених миналата година и даже сега като казахте, май беше точно такъв със сменяеми шарнири на мейле.
На външен вид различава ли се от оригиналния, че да взема да го поогледам утре? Знам ли, може и късметлия да излезна и жабаря да е слагал и той със сменяеми шарнири.
Все пак разликата е 100тина евро....

Колата е вече на 190.000км и ме съмнява да е с оригинални носачи, но не знам жабаря какъв носач е слагал преди мен.
Аз десния го смених миналата година и даже сега като казахте, май беше точно такъв със сменяеми шарнири на мейле.
На външен вид различава ли се от оригиналния, че да взема да го поогледам утре? Знам ли, може и късметлия да излезна и жабаря да е слагал и той със сменяеми шарнири.
Все пак разликата е 100тина евро....

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Този на Мейле за сменяеми шарнири е с много по-дебело гнездо за шарнира, отколкото е оригиналния - разглеждах двата един до друг и има сериозна визуална разлика.
Si non confectus, non reficiat.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Утре ще ги погледна за всеки случай, иначе най-евтините които намерих са на Лемфьордер и на Мейле и двата около 115 евро.

- sofkata
- Потребител
-
- Кара: 320тд Компакт Е46
- Мечтае да кара: 330хд Седан Е46
makaveli316 написа:Утре ще ги погледна за всеки случай, иначе най-евтините които намерих са на Лемфьордер и на Мейле и двата около 115 евро.
на оригиналния носач може да се смени само външния шарнир,избиваш стария след това има една желязна фтулка избиваш и нея и си готов
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Има вече една голяма тема за носачи, шарнири и тяхната смяна/ремонт.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
В Германия няма това-онова.... 

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Значи ето какъв е носача:

Изглежда не е оригинален и се питам дали може да се смени само шарнира. Дано не съм омазал поста, че с тия смартфони....
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Изглежда не е оригинален и се питам дали може да се смени само шарнира. Дано не съм омазал поста, че с тия смартфони....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Колега преди 2 седмици минах по същия път! В БГ ми сложиха само нови шарнири и като се прибрах в Германия трябваше да мина ТЮВ. Всичко вървеше добре докато не вдигнаха колата, проверяващия само като видя новите шарнири и ме извика. Вика ми "Къда са сменяни тези шарнири" и аз по енерция му викам БГ и тоя
Каза, че такова нещо за първи път вижда да се набиват шарнири на оригинален носач.
Извика всичките си колеги да видят за какво става въпрос и всички вдигът раменете и гледат като "индиянци".
Направо ми идеше да потъна в дън земя.
Проблема беше, че този който ми ги е монтирал беше толкова ги надраскал, че си личеше, че са "набивани" (явно с чук ги е набивал) мисля си ако бяха по-нормално монтирани можеше да не забележат, но пак е 50/50 дали ще се усетят.
Иначе ми дадаха ТЮВ-а ама до един месец срок трябва да сменя носачите и на ида пак на преглед!
Аз сега си поръчах два чисто нови носача и ще ги слагам тази седмица и пак съм на преглед, тъй че те съветвам да не рискуваш, а взимай носачи и нещата ще заспят!

Иначе ми дадаха ТЮВ-а ама до един месец срок трябва да сменя носачите и на ида пак на преглед!
Аз сега си поръчах два чисто нови носача и ще ги слагам тази седмица и пак съм на преглед, тъй че те съветвам да не рискуваш, а взимай носачи и нещата ще заспят!

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Не знам, днес един немец на работа ми каза че се сменят. Избива се стария и се слага нов, а и защо ги продават отделно....

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
makaveli316 написа:Не знам, днес един немец на работа ми каза че се сменят. Избива се стария и се слага нов, а и защо ги продават отделно....
Така е сменят се, но само на Мейле носачите, другите марки са не сменяеми (капсоловани)! Моят носач си беше оригиналния и му сложихме шарнир Мейле, но си личеше, че не стой както трябва и затова ми направиха проблем!
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Е тва е шарнира на Мейле в ляво, а в дясно другия дето е за смяна:

Различни са мама му стара, то се е видяло, че ще взимам цял носач.
Иначе немците не си поплюват, то всъщност така трябва да е. Колата я човъркаха час и половина и я подмятаха на едни машини.
Върнаха ме за 2 предни маркуча на спирачките, задни дискове, 2 биалетки предни и шарнира на носача.
Също така и левия ми фар бил по-нагоре, пък десния по-надолу, а светлините за мъглата били много нагоре.
Но все пак евала, поне знаеш със сигурност в какво състояние ти е колата след един немски преглед.

Иначе немците не си поплюват, то всъщност така трябва да е. Колата я човъркаха час и половина и я подмятаха на едни машини.
Върнаха ме за 2 предни маркуча на спирачките, задни дискове, 2 биалетки предни и шарнира на носача.
Също така и левия ми фар бил по-нагоре, пък десния по-надолу, а светлините за мъглата били много нагоре.
Но все пак евала, поне знаеш със сигурност в какво състояние ти е колата след един немски преглед.

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
makaveli316 написа:
Така е колега всичко гледат не е като в БГ!

Успех и смени си каквото трябва за да ти е мирна главата!

15 мнения
• Страница 1 от 1