БМВ 525 тдс гаснене

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e39 ;e91

БМВ 525 тдс гаснене

Мнение от bmw_manqk91 » 08 Авг 2012, 21:53

Колеги зимата имах проблем с моето бмв гаснеше м/у 1 и 2 скорост само оказа се някаква дреболия но смених веригите и някакв елемент на ГНП помпата и нямах проблеми,до вчера връштах се от морето в най голямата жега и малко след Сливен ми светнаха подгряващите свещи и колата изгасна запалих я на скорост и продалжих минах 20 км и започна да гаснее мн често и започна да пали трудно дори на скорост докато сигнах до Гурково колата спря да пали на скорост на стартер сякак прибрах се на дарпане .Но днес се качвам пали си и си карам без проблем минах около 50-60 км.Ако някои може да помогне с компетентно мнение съм мн. благодарен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: БМВ 525 тдс гаснене

Мнение от Zubcho » 08 Авг 2012, 23:33

bmw_manqk91 написа:Колеги зимата имах проблем с моето бмв гаснеше м/у 1 и 2 скорост само оказа се някаква дреболия но смених веригите и някакв елемент на ГНП помпата и нямах проблеми,до вчера връштах се от морето в най голямата жега и малко след Сливен ми светнаха подгряващите свещи и колата изгасна запалих я на скорост и продалжих минах 20 км и започна да гаснее мн често и започна да пали трудно дори на скорост докато сигнах до Гурково колата спря да пали на скорост на стартер сякак прибрах се на дарпане .Но днес се качвам пали си и си карам без проблем минах около 50-60 км.Ако някои може да помогне с компетентно мнение съм мн. благодарен.

Хайде сега започваме да ровим по шкафовете и да вадим, кой боб, кой леща. Близо е до акъла, че трябва да идеш на диагностика на автомобила. Тук няма кой да я направи дистанционно. Може да е всичко. Аз ще хвърля боба и ще ми покаже 3 неща.

1. Затлачена цедка в резервоара преди нафтовата помпа вътре.
2. Задръстен горивен филтър.
3. Прецакана/задръстено с боклук ГНП.

Може би ако отвориш предния капак и провериш за теч на нафта също няма да е лошо. Също има един маркуч между горивния филтър и ГНП прозрачен. Ако има мехурчета вътре също е симптом.

Това може за сега боба. Някой ако може с леща да каже нещо повече, да заповяда. Изобщо не разбрах темата защо я пусна ама карай.

Чукча писател, не читател. :D
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 10 Авг 2012, 9:44

Лещата показа много кофти нафта. Тая леща и аз съм я ял.
Сега манджата трябва да се подправи с обикновена нафта тип В половер, ом 100% без боклуци или ЕКтО натурална, че другите имат добавки тип ден година храни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от Batov » 25 Авг 2012, 10:40

Същите симптоми при мен и диагностиката каза да си хвърля умната дюза :)
Това и ще направя след няколко минути :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 25 Авг 2012, 23:40

Да не би да е помпата в резервоара?

Назад към E39