дневни светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: дневни светлини
Nedialkov написа:В закона няма дефинирано, кое е дневна светлина и кое не. И аз сега се чудя дали ако взема едни ангелски очи няма да мога да си карам без проблеми.
Не искам да ми изгарят фаровете в тия жеги, да сменям лампички на табло през 6 месеца и да ми потъмнеят стоповете отзад.
Има ли някой опарен който е карал на ангелски очи зимите и да са го спирали?
Тъй като законите в България се пишат от милиционери за милиционери а "другаря" милиционер мрази да мисли разбира се че няма да има дефиниция на "дневна светлина"..... в ЕС има точно дефиниция и тя е с технически парамети луксове яркост и т.н а тук е .....

viewtopic.php?f=34&t=289421&p=3388022
ociata написа:Колеги ето тук е обяснено какви светлини могат да се тълкуват като дневни:
http://www.tuning.bg/avto-novini/drl-dnevni-svetlini-polezna-informaciya-otnosno-izpolzvaneto-im-v-balgariya-23124
Не знам колко силно ще светят 30% от дългите, но ако отговарят на това изискване:интензитетът на светлината трябва да бъде в границите между 400 кандела и 800 кандела няма да има проблеми. С местоположението със сигурност всичко е наред.
ПП Извинявам се за извадката от друг форум
- biser00
- Потребител
-
- Кара: BMW 525tds 2000г.
- Мечтае да кара: Нов автомобил
- Детайли за колата: Перфектният автомобил
Здравейте. Имам питане за колегите от Варна, дали някой не може да ми направи фаровете на % дълги за дневни светлини. Естествено ще си платя за услугата или почерпка зависи от майстора 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
biser00 написа:Здравейте. Имам питане за колегите от Варна, дали някой не може да ми направи фаровете на % дълги за дневни светлини. Естествено ще си платя за услугата или почерпка зависи от майстора
Колегата mad_presley правеше такива неща.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Nedialkov написа:В закона няма дефинирано, кое е дневна светлина и кое не. И аз сега се чудя дали ако взема едни ангелски очи няма да мога да си карам без проблеми.
Не искам да ми изгарят фаровете в тия жеги, да сменям лампички на табло през 6 месеца и да ми потъмнеят стоповете отзад.
Има ли някой опарен който е карал на ангелски очи зимите и да са го спирали?
Ангелските очи не се признават за дневни от наш'те милиционери

мен лично са ме спирали и русенски и плевенски полицаи и ме "помолиха" да си включа фаровете

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Точно такъв отговор ми трябваше, дали се заяждат тъпанарите или не.
Тъй като ако тръгнеш да спориш с него той не знае кое е дневна светлина или не ама явно си търсят за какво да се заядат.Ще го помисля още малко и ще питам колегите който продават такива ЛЕД ангелски очи дали имат сертификати към тях от ЕС,че могат да са дневни светлини.
Тъй като ако тръгнеш да спориш с него той не знае кое е дневна светлина или не ама явно си търсят за какво да се заядат.Ще го помисля още малко и ще питам колегите който продават такива ЛЕД ангелски очи дали имат сертификати към тях от ЕС,че могат да са дневни светлини.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
В крайна сметка не разбрах дългите на 30% ще вършат ли работа за дневни или не. От вторник разбрах става задължително със светлини постоянно. Не че ми е проблем да си пускам късите, но като си знам късмета един път ще забравя и ще ме глобят, а този трик с дългите разбрах може да се направи автоматично 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Nedialkov написа:Точно такъв отговор ми трябваше, дали се заяждат тъпанарите или не.
Колега без да се засягаш, изказванията в темата са ти меко казано несериозни. Какъв ЕС сертификат на тия китайски болкуци наречени ЛЕД ейнджъл айс. Пускай си късите светлини , за да се виждаш отдалече. Тия диодчета в светло време почти не се виждат.
И няма какво да спориш с катаджиите, Е46 няма дневни светлини. Всичките китайски лампички които си си сложил няма да променят този факт.
Заради такива като тебе трябва да го направят в закона да пише "включени къси светлини" и да се приключи с драмата. Но тогава и хората с нови автомобили, които наистина имат дневни светлини , монтирани в завода и изчислени да покрива ЕС стандартите няма да могат да се възползват от екстрата си.
А това за потъмняването на фаровете, крушките и стоповете направо няма да го коментирам. Една ксенонова крушка струва 10 лева вече, /дори и за фабричния ксенон/ какво толкова им пестите незнам.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Flipz написа:В крайна сметка не разбрах дългите на 30% ще вършат ли работа за дневни или не. От вторник разбрах става задължително със светлини постоянно. Не че ми е проблем да си пускам късите, но като си знам късмета един път ще забравя и ще ме глобят, а този трик с дългите разбрах може да се направи автоматично
Мисля че стават. Аз карам така трета есен-зима и проблем съм нямал. А и светят силно колкото и другите коли с оригинални дневни светлини.
п.п.От петък ще е задължително да караме на фарове

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
За тези, които изключително държат на LED дневни светлини.
Вече има оригинални такива, сертифицирани от BMW със всички необходими сертификати, но не са енджъли, а са прави:

63302184000
63302212799
Около 380 лева.
Вече има оригинални такива, сертифицирани от BMW със всички необходими сертификати, но не са енджъли, а са прави:

63302184000
63302212799
Около 380 лева.
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
kriso85 написа:
Колега без да се засягаш, изказванията в темата са ти меко казано несериозни. Какъв ЕС сертификат на тия китайски болкуци наречени ЛЕД ейнджъл айс. Пускай си късите светлини , за да се виждаш отдалече. Тия диодчета в светло време почти не се виждат.
И няма какво да спориш с катаджиите, Е46 няма дневни светлини. Всичките китайски лампички които си си сложил няма да променят този факт.
Заради такива като тебе трябва да го направят в закона да пише "включени къси светлини" и да се приключи с драмата. Но тогава и хората с нови автомобили, които наистина имат дневни светлини , монтирани в завода и изчислени да покрива ЕС стандартите няма да могат да се възползват от екстрата си.
А това за потъмняването на фаровете, крушките и стоповете направо няма да го коментирам. Една ксенонова крушка струва 10 лева вече, /дори и за фабричния ксенон/ какво толкова им пестите незнам.
Айде моля те следващия път се въздържай от такива коментари по мой адрес (кое било смешно и кое не). Дреме ми за крушката за 10 лв дреме ми и за това че някой тъпанар е решил да си направи лобисткия закон за пореден път. Дядката на 70 години с книжка пълна с точки няма да ме види и слънце да съм му насреща, Не искам да си пускам фаровете тъй като лично аз не виждам смисъл в това (въобще не съм за 10 лв крушка или нещо такова) Защо според теб в доста държави този закон е дори отменен. Колегата долу дето е дал сертифицирани диоди и той ли е смешен. Незнам на какви случки си попадал на пътя, но аз съм виждал как 7 (седем) полицая отбиваха магистралата преди 3 месеца на катастрофата на църна маца, след това седях 50 мин в задръстване и един тъпанар ми написа акт че съм пресекъл непрекъсната линия и НИТО ЕДИН от тия общо 10-12 полицая на пътя не се грижи да няма задръстване и колите да се движат безопасно. Така, че кое ти звучи смешно на теб ми е все тая. Имам конкретен въпрос точно по темата ако не ти харесва мнението ми пропусни и продължи нататък, но не коментирай.
Поздрави с най-добри чувства!
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Колега Nedialkov не се ядосвай прав си!!!!!!!!! Не забравяй че много милиционери и техни роднини четат форума или поне тези които могат
По въпроса за китайските "LED Angel eyes" сигурно същият завод прави и тези които се монтират фабрично в доста коли ! Милиционерското мислене тип "Бай Ганя" е доста вредно както за обществото така и за самите тях ! Никаде не се кара на къси светлини било то Франция,Германия или Италия само тук банда милиционери са решили за пореден път да стрижат стадото което само мълчи и тихичко роптае!!! При 70 % автопарк в България над 15 години да се кара денонощно на къси светлини е равно на престъпление !

Последна промяна ilia1984 на 06 Авг 2012, 12:38, променена общо 1 път
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
С риск да ме обвините че се правя на тарикат или нещо подобно, ако имате куража, нервите и времето да се разправяте никой не може да ви глоби дори на обикновен габарит да карате. Замислете се колко от полицаите, които са ви спирали са имали техническо средство да измерят силата на светлината на вашите фарове? Полицая в никакъв случай не е компетентен да реши дали това което свети отпред на колата е дневна сетлина или нощна тъмнина
Затова си има ясно описани изисквания(малко по-горе ги има) и полицая може само да съблюдава за тяхното спазване. Но понеже 90% от служителите са... как да го кажа богопомазани, най-вероятно ще ви напишат акт. Пишете възражение че не са тествали светлините Ви с техническо средство за силата на светене, като излезе наказателното постановление подавате жалба в съда и акта отпада като несъстоятелен. На всичкото отгоре и самия полицай, който ви е написал акта ще трябва да се разкарва в съда заедно с вас, така че ако го предупредите какво възнамерявате да направите е много вероятно да се откаже да ви пише акт(проверено многократно
). Ако реши да ви пише фиш, задължително откажете, защото фиш не може да се обжалва
Сега сигурно ще си кажете за какво са ми толкова главоболия, вместо да пусна тъпите къси светлини? Ами ок всеки сам си решава, но аз лично щом са решили да ме правят на балък, ще ги правя и аз на балъци до дупка

Сега сигурно ще си кажете за какво са ми толкова главоболия, вместо да пусна тъпите къси светлини? Ами ок всеки сам си решава, но аз лично щом са решили да ме правят на балък, ще ги правя и аз на балъци до дупка

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
kriso85 написа: Една ксенонова крушка струва 10 лева вече, /дори и за фабричния ксенон/ какво толкова им пестите незнам.
Аз лично съм доста против тъпичкият закон, защото съм с оригинален ксенон, чиято крушка струва “малко“ повече от 10лв. и не на последно място не забравяйте така наречената “палачка“ на ксенона, която също има живот който се измерва в брой паленета и струва меко казано майка си и баща си. Представете си за един ден в града колко пъти ще трябва да пуснете и спрете фаровете.
Именно за това днес мисля да си активирам дългите на %, за които крушки(на дългите) вече съм съгласен че струват 10-тина лв/бр.
П.С. Понеже темата е актуална (знаете че от вторник са задължителни фаровете) хубаво би било ако модераторите разрешат тук да се напише във всеки град кой се занимава с активиране на дневни светлини