Какво се намира отляво на двигателя

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46, 320 CD, 2004

Какво се намира отляво на двигателя

Мнение от angeli » 03 Авг 2012, 22:22

Здравейте,

При изключително малоумна маневра от моя страна, успях да се ударя в пилон от отпред от шофьорската ми страна, очевидно спуках някакъв съд и някаква течност изтече (изкривих и калник, счупих фар ...). Беше като вода, но с приятен мирис, леко спиртосана, като течност за чистачки. Резервоара за чистачки, обаче е от дясната страна, така предполагам че не е той.

Можете ли да ми кажете какво е ? (интересувам се за да знам, дали мога да я карам в сервиз изобщо, или трябва да взимам пътна помощ).

Колата е фейслифтово e46 купе, 320ка дизел
Мерси предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Re: Какво се намира отляво на двигателя

Мнение от mitaka7 » 04 Авг 2012, 10:10

Ако имаш ксенон, съвсем нормално е като си счупил фара да си счупил и пръскачката, която мие фаровете и оттам да изтече течността за чистачките.

Потребител
Аватар

Мнение от angeli » 04 Авг 2012, 11:57

Имам ксенони, да. Той реално фара не е счупен, само пластмасите отпред и отстрани по него. Това резервоарче точно до калника ли се намира, че да се е пукнало от удара ? Всичко е в кори там, без да ги сваля не мога да видя а колата не е при мен в момента.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 04 Авг 2012, 20:30

angeli написа:Имам ксенони, да. Той реално фара не е счупен, само пластмасите отпред и отстрани по него. Това резервоарче точно до калника ли се намира, че да се е пукнало от удара ? Всичко е в кори там, без да ги сваля не мога да видя а колата не е при мен в момента.

Колегата по горе имаше предвид пръскачката, която стой точно под фара. Тя пръска течност по фара. Ако си я счупил нищо чудно да ти тече течност от там. Намира се в лайнсата под самия фар.

Потребител
Аватар

Мнение от angeli » 05 Авг 2012, 1:03

Да, знам къде е, просто мислех, че има някакво резервоарче там, явно не е така :)

Мерси за отговорите.

Назад към E46