камера за паркиране или парктроник

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320D 2004г.

камера за паркиране или парктроник

Мнение от plammm » 02 Авг 2012, 10:20

Здравейте колеги,преди 4 месеца влязох в клуба.Сдобих се с баварец Е46 320D седан от 2004 година.Има мултифункционален волан и голяма навигация 16x9 с МК4.Оригинално няма монтиран парктроник.В момента се предлагат такива ,но някакви Тайвански,а така също и камери за паркиране.Първия въпрос ми е :когато има оригинална навигация-може ли да се постави такава камера(не искам да слагам допълнителен монитор)тоест когато включа на задна, изображението от камерата да се показва на монитора на навигацията.Ако има техническа възможност,моля препоръчайте ми майстор.Вторият въпрос е:ако няма такава възможност да си поставя ли тайвански парктроник или да се опитам да намеря такъв от някоя кола за части

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Re: камера за паркиране или парктроник

Мнение от dido0o``` » 02 Авг 2012, 11:27

plammm написа:Здравейте колеги,преди 4 месеца влязох в клуба.Сдобих се с баварец Е46 320D седан от 2004 година.Има мултифункционален волан и голяма навигация 16x9 с МК4.Оригинално няма монтиран парктроник.В момента се предлагат такива ,но някакви Тайвански,а така също и камери за паркиране.Първия въпрос ми е :когато има оригинална навигация-може ли да се постави такава камера(не искам да слагам допълнителен монитор)тоест когато включа на задна, изображението от камерата да се показва на монитора на навигацията.Ако има техническа възможност,моля препоръчайте ми майстор.Вторият въпрос е:ако няма такава възможност да си поставя ли тайвански парктроник или да се опитам да намеря такъв от някоя кола за части

За камерата ти трябва ТВ тунер. Ако нямаш .. няма къде да я туриш на навигацията :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 02 Авг 2012, 11:33

plammm написа:Здравейте колеги,преди 4 месеца влязох в клуба.Сдобих се с баварец Е46 320D седан от 2004 година.Има мултифункционален волан и голяма навигация 16x9 с МК4.Оригинално няма монтиран парктроник.В момента се предлагат такива ,но някакви Тайвански,а така също и камери за паркиране.Първия въпрос ми е :когато има оригинална навигация-може ли да се постави такава камера(не искам да слагам допълнителен монитор)тоест когато включа на задна, изображението от камерата да се показва на монитора на навигацията.Ако има техническа възможност,моля препоръчайте ми майстор.Вторият въпрос е:ако няма такава възможност да си поставя ли тайвански парктроник или да се опитам да намеря такъв от някоя кола за части

Камера може да се сложи. Виж в Е39 раздела, там има колеги монтирали си такива камери. Цената им беше около 200лв. ;)
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=189445&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5 Заповядай!
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

Потребител
Аватар

Мнение от plammm » 02 Авг 2012, 14:13

dido0o``` написа:

За камерата ти трябва ТВ тунер. Ако нямаш .. няма къде да я туриш на навигацията :lol:

Явно не познавам добре колата си.Как да разбера дали имам ТВ тунер.Под някоя кора ли да търся или чрез VIN номера

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 02 Авг 2012, 14:29

колега аз съм с камера и парктроник. без парктроник е трудна работа. камерата не е толкова добър асистент :bchug:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 02 Авг 2012, 15:08

Аз лично съм за парктроник. Камерата е супер яка екстра, но според мен дори и оригиналния ретрофит от БМВ не така добър като оптика като на следващите генерации където се вижда много по-добре и ясно какво става отзад.

Партроникът може да не е перфектен, но в 90% от случаите върши перфектна работа. От няколко месеца съм без парктроник и е супер зле, даже вече леко одрасках задната броня и ще ходя да сменям един от сензорите, че това не си е работа особенно за в града :)

Относно тунера, ако си с голямата навигация трябва да ти излиза като компонент на екрана.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Авг 2012, 22:49

така е, най-добре е и с двете, с камерата виждаш подробности, а парктроника дори и да е някой китайски си е отлична екстра

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 535d
Мечтае да кара: BMW X6M

Мнение от stkazakov » 03 Авг 2012, 0:06

И аз съм за парктроник... Търси от морга или от колеги, който продават на части и си вземи втора употреба ОЕМ
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333

https://www.facebook.com/Autokazakov

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е60 М54

Мнение от stuci_ir » 03 Авг 2012, 15:43

Винаги парктроник. Дори и да е чайна пауър, пак ще свърши работа.

Потребител
Аватар

Мнение от plammm » 03 Авг 2012, 18:30

Flipz написа:Аз лично съм за парктроник. Камерата е супер яка екстра, но според мен дори и оригиналния ретрофит от БМВ не така добър като оптика като на следващите генерации където се вижда много по-добре и ясно какво става отзад.

Партроникът може да не е перфектен, но в 90% от случаите върши перфектна работа. От няколко месеца съм без парктроник и е супер зле, даже вече леко одрасках задната броня и ще ходя да сменям един от сензорите, че това не си е работа особенно за в града :)

Относно тунера, ако си с голямата навигация трябва да ти излиза като компонент на екрана.

Може ли малко по подробно -като за начинаещ

Назад към E46