парно(климатик)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
парно(климатик)
здравейте колеги...проблема ми е следния...: когато си пусна климатика ( парното) ми духа само на стъклата...когато пусна да ми духа в краката или в мен нищо не става,чува се че духа но не стига до въздухопроводите ...мислех си че врътката се е прецакала но не е(пробвах с друга)...имате ли някакви идеи какво точно може да е...

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: парно(климатик)
щом си с климатик провери да няма откачени жила, какво имаш предвид под смяна на врътките цели ямодул или отделна част, обикновенно този проблем се появявя при счупени крачета, които захващат жилото или самата броня на жилото, от там при въртене на врътките жилото не премества клапите или не гдопремества и стават едни аномалии от типа пускаш да духа на стъклото а то ти духа в краката и т.н. Има я опцията и за амортизирани и развалени клапи, но това ми се струва е по-рядък проблем
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
пробвах с цял модул от друга кола но ефекта е същия...а тези клапи как мога да ги проверя...

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
minimalcoholic написа:здравейте колеги...проблема ми е следния...: когато си пусна климатика ( парното) ми духа само на стъклата...когато пусна да ми духа в краката или в мен нищо не става,чува се че духа но не стига до въздухопроводите ...мислех си че врътката се е прецакала но не е(пробвах с друга)...имате ли някакви идеи какво точно може да е...
или другия вариант колата да е била с климатик и да са сменили само модула с такъв от климатроник.
Трябва да свалиш жабката и да видиш дали там има три моточета за клапите или си само с едно моторче, или другия вариант е да се пусне една диагностика на климатроника и ако записва клапите като грешка и соларния сензор, че го няма ясна е работата.
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
колега аз съм с климатик не с климатроник...махах жабката и имаше едно като клапичка която като я бутам-един път духа в краката,обръщам я на другата страна-духа на прозорците...но не и в лицето...не знам вече къде да я пипна,защото сега като карам на клима и ми духа студено в главата...после припадам

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
oci написа: соларния сензор
това "очето" на самото управление ли е ? и за какво служи ? някаква корекция по слънце , или ?

6 мнения
• Страница 1 от 1