комфорт модул

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

комфорт модул

Мнение от ka4i » 23 Юли 2012, 8:22

Е.ава ме нещо комфорт модула. С неоригинална аларма съм, вързана към централното и понякога не иска да отваря централното. Не е проблема от него, защото понякога и от бутона пред ръчната не иска да отваря. От няколко дни съм много щастлив,АКО отключи въобще. Казаха ми, че този модул се почиствал (разпояване, почистване и запояване), но нямало гаранция, кога пак ще се бъгне. А ми казаха, че можело и да се прескочи (шунтира) модула. Вие, какво мислите за проблема и за решаването му?!?
Благодаря на всички и спорен ден :)
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: комфорт модул

Мнение от Dimitroff » 23 Юли 2012, 9:00

Няма как да шунтираш GM модула...
Проблема най-често е в реленцата му.
Или ги почисти или намери същите и ги сменяй направо - има доста писано в Е46 форума за проблема с релетата на ГМ модула.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Юли 2012, 12:42

Да, при мен се оказа точно от едното реле. Почистиха го и засега е ок, ще видим колко ще изкара.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 31 Юли 2012, 16:30

ka4i написа:Е.ава ме нещо комфорт модула. С неоригинална аларма съм, вързана към централното и понякога не иска да отваря централното. Не е проблема от него, защото понякога и от бутона пред ръчната не иска да отваря. От няколко дни съм много щастлив,АКО отключи въобще. Казаха ми, че този модул се почиствал (разпояване, почистване и запояване), но нямало гаранция, кога пак ще се бъгне. А ми казаха, че можело и да се прескочи (шунтира) модула. Вие, какво мислите за проблема и за решаването му?!?
Благодаря на всички и спорен ден :)

И аз имах абсолютно същия проблем. Оказаха се реленцата, които са запоени за комфорт модула. Можеш да стигнеш до него като махнеш жабката. Ето няколко теми по въпроса за реленцата (само не можах да намеря DIY как да свалиш жабката, но е някъде из форума)
viewtopic.php?f=34&t=231064
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=215878

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 01 Авг 2012, 7:52

Благодаря на Oci!!! Свали модула, почисти релетата, но нямаше резултат, в следтствие на което смени целият модул и сега безпроблемно си влизам в колата :)
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Авг 2012, 9:28

Това с чистенето на релетата е временно положение. Правихме го преди време на една Е46ца, закрепихме я за няколко месеца и после пак се почна. След смяна на релетата всичко се оправи и вече 2г. няма проблеми.
Si non confectus, non reficiat.

Назад към E46