Проблем с аербег

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Автомобил

Проблем с аербег

Мнение от S.topalov » 31 Юли 2012, 22:30

Здравейте колеги,проблема е следния още когато взех колата(преди около месец)лампата на бега светеше,след доста четене в форума стигнах до извода че проблема е в датчика на пасажерската седалка.Без да съм правил диагностика,реших направо да го шунтирам с резистор и съпротивление,но пак си остана проблема трия грешката и пак се появява.След това се принудих да направя диагностика и излена грешка в шофьорския бег разглобих волана да прегледам лентовия кабел (едва го сглобих после):D мерих лентовия с мултицент сичко е ок каде другаде може да е проблема според вас?

Благодаря предварително!

Слави
Аватар

Re: Проблем с аербег

Мнение от © » 31 Юли 2012, 23:19

провери буксата под шофьорската седалка, при мен като я размърдат на някоя автомивка и светва
а това с пасажерската седалка май е било излишно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328iA
Мечтае да кара: BMW 6 Gran Coupe

Мнение от NIKE » 31 Юли 2012, 23:56

И при мен беше така,колега.Отидох софтуерно да изчистят грешката и вече не свети постоянно и си изгасва :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Авг 2012, 13:23

S.topalov написа:Здравейте колеги,проблема е следния още когато взех колата(преди около месец)лампата на бега светеше,след доста четене в форума стигнах до извода че проблема е в датчика на пасажерската седалка.Без да съм правил диагностика,реших направо да го шунтирам с резистор и съпротивление,но пак си остана проблема трия грешката и пак се появява.След това се принудих да направя диагностика и излена грешка в шофьорския бег разглобих волана да прегледам лентовия кабел (едва го сглобих после):D мерих лентовия с мултицент сичко е ок каде другаде може да е проблема според вас?

Благодаря предварително!

лош контакт почисти буксите и трии грешката може да се види на живи данни съпротивлението на бега да не е мръднало.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 01 Авг 2012, 20:09

Има ли възможност лампата на бега да се изключи (софтуерно с ДИС или нещо друго) и да не свети :roll:
моята лампа светеше - даваше грешка от кантара на пасажерската седалка :oops: преди няколко месеца ми сложиха съпротивление и изгасна .... сега пак светна :banghead: "набивало" грешка бега над жабката :kuku: изчистваме я, след 5 секунди пак светва :dunno:

ако има възможност тази лампа да я изгася и да не свети, по - добре, за да не ме дразни 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 01 Авг 2012, 21:54

BMW_1914 написа:Има ли възможност лампата на бега да се изключи (софтуерно с ДИС или нещо друго) и да не свети :roll:
моята лампа светеше - даваше грешка от кантара на пасажерската седалка :oops: преди няколко месеца ми сложиха съпротивление и изгасна .... сега пак светна :banghead: "набивало" грешка бега над жабката :kuku: изчистваме я, след 5 секунди пак светва :dunno:

ако има възможност тази лампа да я изгася и да не свети, по - добре, за да не ме дразни 8)

Лампата няма смисъл да се изключва може да се изключи проблемния аер бег и готово, но на теб може проблема да ти е буксата или лош контакт иначе изключването става със БМВ скенер или НЦС Експерт с ДИС и ИНПА няма да стане.

Потребител
Аватар
Кара: Автомобил

Мнение от S.topalov » 01 Авг 2012, 21:58

oci написа:
S.topalov написа:Здравейте колеги,проблема е следния още когато взех колата(преди около месец)лампата на бега светеше,след доста четене в форума стигнах до извода че проблема е в датчика на пасажерската седалка.Без да съм правил диагностика,реших направо да го шунтирам с резистор и съпротивление,но пак си остана проблема трия грешката и пак се появява.След това се принудих да направя диагностика и излена грешка в шофьорския бег разглобих волана да прегледам лентовия кабел (едва го сглобих после):D мерих лентовия с мултицент сичко е ок каде другаде може да е проблема според вас?

Благодаря предварително!

лош контакт почисти буксите и трии грешката може да се види на живи данни съпротивлението на бега да не е мръднало.

Колега къде се намира това съпротивление. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 02 Авг 2012, 11:17

Колега, вземи отиди при някой, който разбира да ти погледне колата. Не всичко човек може сам да си направи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 03 Авг 2012, 23:35

S.topalov написа:
oci написа:

Благодаря предварително!

Колега къде се намира това съпротивление. :D

самия бег има съпротивление като го мериш на буксата и то е 1 ом аз това имах предвид, не че има елемент като съпротиление закачено за бега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 08 Авг 2012, 2:02

Не знам какво си шунтирал колега но компонент, като резистор и съпротивление е едно и също нещо. Слагат се няколко елемента на пасажерската седалка за да се шунтира, а дали си резнал правилния кабел. Ако не се направи правилно елиминирането на датчика на пасажерската седалка може да докара проблеми по веригата на бега!

Назад към E46