Проблем с аербег
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- S.topalov
- Потребител
-
- Кара: Автомобил
Проблем с аербег
Здравейте колеги,проблема е следния още когато взех колата(преди около месец)лампата на бега светеше,след доста четене в форума стигнах до извода че проблема е в датчика на пасажерската седалка.Без да съм правил диагностика,реших направо да го шунтирам с резистор и съпротивление,но пак си остана проблема трия грешката и пак се появява.След това се принудих да направя диагностика и излена грешка в шофьорския бег разглобих волана да прегледам лентовия кабел (едва го сглобих после):D мерих лентовия с мултицент сичко е ок каде другаде може да е проблема според вас?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Re: Проблем с аербег
провери буксата под шофьорската седалка, при мен като я размърдат на някоя автомивка и светва
а това с пасажерската седалка май е било излишно
а това с пасажерската седалка май е било излишно
- NIKE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328iA
- Мечтае да кара: BMW 6 Gran Coupe
И при мен беше така,колега.Отидох софтуерно да изчистят грешката и вече не свети постоянно и си изгасва 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
S.topalov написа:Здравейте колеги,проблема е следния още когато взех колата(преди около месец)лампата на бега светеше,след доста четене в форума стигнах до извода че проблема е в датчика на пасажерската седалка.Без да съм правил диагностика,реших направо да го шунтирам с резистор и съпротивление,но пак си остана проблема трия грешката и пак се появява.След това се принудих да направя диагностика и излена грешка в шофьорския бег разглобих волана да прегледам лентовия кабел (едва го сглобих после):D мерих лентовия с мултицент сичко е ок каде другаде може да е проблема според вас?
Благодаря предварително!
лош контакт почисти буксите и трии грешката може да се види на живи данни съпротивлението на бега да не е мръднало.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Има ли възможност лампата на бега да се изключи (софтуерно с ДИС или нещо друго) и да не свети
моята лампа светеше - даваше грешка от кантара на пасажерската седалка
преди няколко месеца ми сложиха съпротивление и изгасна .... сега пак светна
"набивало" грешка бега над жабката
изчистваме я, след 5 секунди пак светва
ако има възможност тази лампа да я изгася и да не свети, по - добре, за да не ме дразни

моята лампа светеше - даваше грешка от кантара на пасажерската седалка

ако има възможност тази лампа да я изгася и да не свети, по - добре, за да не ме дразни

- oci
- старши ентусиаст
-
BMW_1914 написа:Има ли възможност лампата на бега да се изключи (софтуерно с ДИС или нещо друго) и да не свети![]()
моята лампа светеше - даваше грешка от кантара на пасажерската седалкапреди няколко месеца ми сложиха съпротивление и изгасна .... сега пак светна
"набивало" грешка бега над жабката
изчистваме я, след 5 секунди пак светва
![]()
Лампата няма смисъл да се изключва може да се изключи проблемния аер бег и готово, но на теб може проблема да ти е буксата или лош контакт иначе изключването става със БМВ скенер или НЦС Експерт с ДИС и ИНПА няма да стане.
- S.topalov
- Потребител
-
- Кара: Автомобил
oci написа:S.topalov написа:Здравейте колеги,проблема е следния още когато взех колата(преди около месец)лампата на бега светеше,след доста четене в форума стигнах до извода че проблема е в датчика на пасажерската седалка.Без да съм правил диагностика,реших направо да го шунтирам с резистор и съпротивление,но пак си остана проблема трия грешката и пак се появява.След това се принудих да направя диагностика и излена грешка в шофьорския бег разглобих волана да прегледам лентовия кабел (едва го сглобих после):D мерих лентовия с мултицент сичко е ок каде другаде може да е проблема според вас?
Благодаря предварително!
лош контакт почисти буксите и трии грешката може да се види на живи данни съпротивлението на бега да не е мръднало.
Колега къде се намира това съпротивление.

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Колега, вземи отиди при някой, който разбира да ти погледне колата. Не всичко човек може сам да си направи.
- oci
- старши ентусиаст
-
S.topalov написа:oci написа:S.topalov написа:Здравейте колеги,проблема е следния още когато взех колата(преди около месец)лампата на бега светеше,след доста четене в форума стигнах до извода че проблема е в датчика на пасажерската седалка.Без да съм правил диагностика,реших направо да го шунтирам с резистор и съпротивление,но пак си остана проблема трия грешката и пак се появява.След това се принудих да направя диагностика и излена грешка в шофьорския бег разглобих волана да прегледам лентовия кабел (едва го сглобих после):D мерих лентовия с мултицент сичко е ок каде другаде може да е проблема според вас?
Благодаря предварително!
Колега къде се намира това съпротивление.
самия бег има съпротивление като го мериш на буксата и то е 1 ом аз това имах предвид, не че има елемент като съпротиление закачено за бега.
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Не знам какво си шунтирал колега но компонент, като резистор и съпротивление е едно и също нещо. Слагат се няколко елемента на пасажерската седалка за да се шунтира, а дали си резнал правилния кабел. Ако не се направи правилно елиминирането на датчика на пасажерската седалка може да докара проблеми по веригата на бега!
10 мнения
• Страница 1 от 1