Голям разход на гориво

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: BMW M6 G-power
Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp

Голям разход на гориво

Мнение от lud fen » 31 Юли 2012, 19:21

Здравейте колеги,днес заредих за 30лв. бензин след работа това са около 11 литра,карах около 20-30 километра градско и бензина свърши :evil: :evil: :evil: .Кажете ми дали това е нормално? И на какво се дължи този голям разход? Моля ви се помогнете.
Колата е БМВ 520и 1997 година.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Голям разход на гориво

Мнение от cHaunepucTa » 31 Юли 2012, 21:28

Здравей колега,
Беше ли ти светнала лампата преди да заредиш?
Ако е така и си сипал 11 литра, карал си 20-30 км градско и пак е светнала лампата...това е повече от нормално според мен.
Доколкото знам, резервоара в най-долната си част е доста по-широк от колкото горната му част/нека колегите ме поправят, ако бъркам/, т.е. като си заредил 11те литра, нивото в резервоара се е вдигнало съвсем леко, може би с по-малко и от половин см от датчика, след което като разклатиш малко бензина в резервоара се стига до повторно светване на лампата почти веднага след като си заредил .... не знам как да ти го обясня , за да ме разбереш.
Засечи колата както трябва, т.е. пълно - пълно и ако видиш, че разхода е висок, тогава търси проблема/диагностика ти трябва/.

А всъщност, колко километра кара на светнала лампа преди да заредиш?
Пиша от собствен опит колега,
Като си купих колата, в резервоара имаше само изпарения, буквално закъсах на канала в КАТ, защото колата дойде с автовоз пред КАТ и нямаше кога да заредя.
След като заредих бензин за 30лв. с тубата на място :) стрелката отиде почти на първата чертичка и лампата изгасна. Покарах няма и 10 км и лампата пак светна...няма да ти казвам какви неща си помислих. Просто може да си изразходил повече от резервата. :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i 98g.
Мечтае да кара: BMW F01 760li

Мнение от kardo898 » 31 Юли 2012, 21:34

колега със сигурност не трябва ти гори толкова много,най-добре отиди да ти направят диагностика и пиши какво е станало.Аз имах такъв проблем при мен се оказа едната ламбда сонда , но за тея 30 кинта трябва да минеш към 80 90 км.Успех колега :)
Живота в България е като стълба в кокошкарник-къс и осран,поне имам щастие едно да карам БМВ брато ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lud fen » 01 Авг 2012, 0:09

cHaunepucTa написа:Здравей колега,
Беше ли ти светнала лампата преди да заредиш?
Ако е така и си сипал 11 литра, карал си 20-30 км градско и пак е светнала лампата...това е повече от нормално според мен.
Доколкото знам, резервоара в най-долната си част е доста по-широк от колкото горната му част/нека колегите ме поправят, ако бъркам/, т.е. като си заредил 11те литра, нивото в резервоара се е вдигнало съвсем леко, може би с по-малко и от половин см от датчика, след което като разклатиш малко бензина в резервоара се стига до повторно светване на лампата почти веднага след като си заредил .... не знам как да ти го обясня , за да ме разбереш.
Засечи колата както трябва, т.е. пълно - пълно и ако видиш, че разхода е висок, тогава търси проблема/диагностика ти трябва/.

А всъщност, колко километра кара на светнала лампа преди да заредиш?
Пиша от собствен опит колега,
Като си купих колата, в резервоара имаше само изпарения, буквално закъсах на канала в КАТ, защото колата дойде с автовоз пред КАТ и нямаше кога да заредя.
След като заредих бензин за 30лв. с тубата на място :) стрелката отиде почти на първата чертичка и лампата изгасна. Покарах няма и 10 км и лампата пак светна...няма да ти казвам какви неща си помислих. Просто може да си изразходил повече от резервата. :bchug:

Мерси за отговорите колеги,проблем в колата няма както си казал по горе,като резервоара е празен то тези 11 литра са и като закуска на колата :mrgreen:.
Напълних колата до горе и я засякох и разхода беше 8.1/100км извън града, а градско 9.4/100км ми даде :ok: .

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 01 Авг 2012, 1:14

Не е нормално! Резервоара е от две части и наистина показанието за оставащи километри, както и лампата лъжат (поради прехвърлянето на горивото от едната в другата част), но само когато загасиш колата и я оставиш за по-дълго, обаче обяснението ти не говори за това.

Колегата над моя пост се е изказал точно, така че действай.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lud fen » 01 Авг 2012, 23:59

Днес закарах колата да я прегледат и да ми направят диагностика ,при диагностика нямаше никакви грешки,но при огледа откриха лек теч от един маркуч,които беше се напукал малко и имаше лек теч на гориво смениха го и това беше проблема друг проблем нямаше.Но все още се чудя как така ми излапа 11 литра бензин за 30 км.,просто не мога да си го обясня,но сега ще свърша бензина пак почти до край и пак ще и сипя за 30 лева гориво от същата бензиностанция и пак ще пробвам дали ще излапа бензина,ще пиша пак след пробата :)

Назад към E39