Прегряване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Прегряване
Здравейте колеги,
318i е46, бензин.Наскоро ми светна лампата за антифриза. За всеки случай(понеже имам онзи проблем с датчика за маслото, че ми присветва за 6-7 сек. при тръгване) си проверих и маслото.Оказа се че нивото на маслото е било под минимума.Да кажем че датчика ми е напълно изгорял , но намирам странно че се губят 1Л масло, дори и като съм сменял маслото преди 10000 км.Както и да е.Долях 1Л и нивото се вдигна нормално.
Долях 1.5л йонизирана вода при което поплавъка се вдигна нормално, но след 1км лампата за антифриза пак светна.Изгасна след 5км и повече не се обади.
Два дни по късно след 10км шофиране,в един момент стрелката на охлаждането удари максимума , за буквално 1мин.Това се случи като си надух климатроника до 16С.Спрях, изчаках 2 часа, сложих 2л. йонизирана вода(странно че ги събра, нали?) и тръгнах да се прибирам.Рзбира се с изключен климатик.200м и пак удари максимума.Даже не можах да се прибера за още 500м.
Не си личи да е текло някъде антифриз или масло(поне още не съм забелязвал).С газов инжекцион съм.
Така или иначе ще я водя на доктор, ама все пак до тогава да ви питам следните няколко въпроса.
1.Възможно ли е да има връзка между нивото на масло и изтичането на антифриз(очевидно антифриза изтича отнякъде).
2.Може ли да има връзка всичкото това с газовата уредба? Газаджиите ми казаха много да внимавам с охлаждането.
3.Каква е връзката с климатроника?
Благодаря ви предварително !
318i е46, бензин.Наскоро ми светна лампата за антифриза. За всеки случай(понеже имам онзи проблем с датчика за маслото, че ми присветва за 6-7 сек. при тръгване) си проверих и маслото.Оказа се че нивото на маслото е било под минимума.Да кажем че датчика ми е напълно изгорял , но намирам странно че се губят 1Л масло, дори и като съм сменял маслото преди 10000 км.Както и да е.Долях 1Л и нивото се вдигна нормално.
Долях 1.5л йонизирана вода при което поплавъка се вдигна нормално, но след 1км лампата за антифриза пак светна.Изгасна след 5км и повече не се обади.
Два дни по късно след 10км шофиране,в един момент стрелката на охлаждането удари максимума , за буквално 1мин.Това се случи като си надух климатроника до 16С.Спрях, изчаках 2 часа, сложих 2л. йонизирана вода(странно че ги събра, нали?) и тръгнах да се прибирам.Рзбира се с изключен климатик.200м и пак удари максимума.Даже не можах да се прибера за още 500м.
Не си личи да е текло някъде антифриз или масло(поне още не съм забелязвал).С газов инжекцион съм.
Така или иначе ще я водя на доктор, ама все пак до тогава да ви питам следните няколко въпроса.
1.Възможно ли е да има връзка между нивото на масло и изтичането на антифриз(очевидно антифриза изтича отнякъде).
2.Може ли да има връзка всичкото това с газовата уредба? Газаджиите ми казаха много да внимавам с охлаждането.
3.Каква е връзката с климатроника?
Благодаря ви предварително !
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Прегряване
Съвсем нормално е да имаш теч отнякъде. Ти да сипваш, то да си изтича.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
ако няма петна под колата може и през гарнитурата да смуче вода - излиза ли пара отзад докато работи двигателя, същата гарнитура може да ти дърпа и маслото
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
Ако е така, би трябвало антифриза да го издухва през ауспуха.
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Х1 2021 г.
Колега огледаи добре разширителния съд аз докато разбрах,че от там тече антифриз минаха три дни просто цепката е много малка водата се задържа на кората под мотора и е трудно за хващане.Успех.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Огледай си и водната помпа - когато оста се разбие оттам започва да изпуска и понеже помпата е в блока на мотора - антифриза веднага се изпарява и не се вижда влага никъде.
Si non confectus, non reficiat.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
Провери си и отзад на блока пластмасовия тройник.
Тука имаше една тема за проблем с климатроник, в момента обаче не мога да я намеря.В нея един колега описваше проблем с перката си.Аз също го имам този проблем.Като падна под 1000 оборота и цялата кола се тресе, при включен климатик.Това ми се случи на два пъти.Както и вътре в купето издухва смърдящ прах.Да разбирам ли че перката ми е отишла, компресора не сработва и оттам съм избил нещо в охлаждането ? Ако е раширителен съд е ок(може би не виждам теча), ама да прегрява до макс за 30 сек, значи е и/или нещо друго.Гарнитура, виско ?
Намерих подобната тема:
viewtopic.php?f=34&t=254450&start=15
Отговора в темата е от Slitter. Предполагам, че точно това е станало и при мен.Вече видях, че казанчето е спукано и направо пръска от там.Днес имах малко време да я погледна, имаше и петно на земята.Разширителния съд ще се сменя, то е ясно, но от какво може да се е спукал.Почти със сигурност е перката на климатика, но днес работеше нормално на 18градуса.Може ли да е от нещо друго или се заблуждавам, че перката работи ?
Ако е перката мога ли да карам така, без да пускам климатика?
viewtopic.php?f=34&t=254450&start=15
Отговора в темата е от Slitter. Предполагам, че точно това е станало и при мен.Вече видях, че казанчето е спукано и направо пръска от там.Днес имах малко време да я погледна, имаше и петно на земята.Разширителния съд ще се сменя, то е ясно, но от какво може да се е спукал.Почти със сигурност е перката на климатика, но днес работеше нормално на 18градуса.Може ли да е от нещо друго или се заблуждавам, че перката работи ?
Ако е перката мога ли да карам така, без да пускам климатика?
9 мнения
• Страница 1 от 1