Въпрос за ключ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за ключ

Мнение от Rumbata » 23 Юли 2012, 11:26

Става въпрос за стария модел ключ с трите бутона.Бутона за заключване не работи.Като го натискам дори диода не светва.Другите два бутона за отключване и за багажника работят.Въпросът ми е има ли вариант да купя отнякъде ключ втора употреба и да използвам само платката му , защото предполагам ,че проблема е от там.Освен обучение на ключа друго трябва ли да се направи след това?
We Don't Drive Fast , We Just Fly Low !

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е60 М54

Re: Въпрос за ключ

Мнение от stuci_ir » 23 Юли 2012, 12:49

Колега, имах същия проблем като твоя. Ходих, обикалях, мериха ми ключа, най - накрая смених батерията и всичко е ок. Пробвай, може да успее да се оправи от батерия. При мен светеше индикатора, но много слабо. Но въпреки това не заключваше, само отключваше и отваряше багажника.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 23 Юли 2012, 12:55

При двата работещи бутона диода си свети нормално силно, а и дистанционното хваща доста отдалеч, така че варианта за слаба батерия ме съмнява,но ще я пробвам и нея :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е60 М54

Мнение от stuci_ir » 23 Юли 2012, 13:43

Колега, и мен ме съмняваше варианта слаба батерия и си заключвах колата като жигула половин година. Смених батерията и всичко беше ок. Не давам гаранция за успех и при теб, но нищо не ти пречи да опиташ. Една хубава батерия е 10 лв таван, ней-много с това да се набиеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 23 Юли 2012, 19:31

Rumbata написа:При двата работещи бутона диода си свети нормално силно, а и дистанционното хваща доста отдалеч, така че варианта за слаба батерия ме съмнява,но ще я пробвам и нея :dunno:

колега проблема ти е в самия ключ-върху платката има едно прозрачно с графит на него -с времето графита се изтърква и не дава контакт,вземи си от някоя морга един ключ,прехвърли си платката в твоя и го обучи към колата и си готов :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 23 Юли 2012, 21:25

Благодаря :bchug: ! Интересуваше ме дали мога да използвам платката от друг ключ.Щом може така ще направя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 23 Юли 2012, 22:54

Не си струва!Има само бутони за 5лв , има и чисто нови ключове без резба на металната част ,които се нарязват според твойта за 20 лв !Като вземеш 2-ра ръка колко ще издържи?!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 23 Юли 2012, 23:30

Знае ли някой къде може да се смени батерията на ключа - в Търново, Русе, Варна или София?
Моя ключ си пали, но не отключва дистанционно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 24 Юли 2012, 9:08

dr.peshev написа:Не си струва!Има само бутони за 5лв , има и чисто нови ключове без резба на металната част ,които се нарязват според твойта за 20 лв !Като вземеш 2-ра ръка колко ще издържи?!

колега не си разбрал-не е от бутоните а под бутоните има едни работи които дават контакт на платката,та проблема е в електрониката-колко пари е ключ нов ама да има и платка вътре около 200 лева сигорно,така че проблема се решава наи-лесно с морга
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 28 Юли 2012, 20:20

Установи се че проблема е в това прозрачното между бутоните и платката,както каза и колегата в по-горното мнение.Въпроса ми е става ли платката от ключ за Е39,защото на външен вид ключовете са едни същи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 30 Юли 2012, 0:02

Rumbata написа:Установи се че проблема е в това прозрачното между бутоните и платката,както каза и колегата в по-горното мнение.Въпроса ми е става ли платката от ключ за Е39,защото на външен вид ключовете са едни същи

Става :yes:

Назад към E46