Изхвърли фреона

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Изхвърли фреона

Мнение от emil_shumanov » 28 Юли 2012, 12:44

Здравейте колеги, много е неприятно в тези жеги, но какво да се прави климатроника се предаде в най-неподходящия момент. Пътувах до Варна и всичко беше наред духаше идеално и на място и в движение никакъв проблем, след няколко часа престой там паля тръгвам обратно и нямаше никакъв климатик направо топло духаше, спрях и видях около компресора всичко опръскано с зелена течност, вероятно фреон. Каква може да е причината да избие фреона? Дали може да е от не работеща перка? Също ако някои знае добър сервиз за климатици или някой който се занимава с ремонт на такива в Търново или околността да пише.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Re: Изхвърли фреона

Мнение от sean-john » 28 Юли 2012, 13:19

Причината е точно неработеща перка :) като не може да се охлади фреона и вдига високо налягане и избива.Това ако нямаш теч...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 28 Юли 2012, 13:55

sean-john написа:Причината е точно неработеща перка :) като не може да се охлади фреона и вдига високо налягане и избива.Това ако нямаш теч...

не че нещо ама би трябвало да изключи компресора доста преди да издуха фреона иначе аз да го бях издухал също. Смених перката вчера , след като бях карал 1 седмица без перка на климатика.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 29 Юли 2012, 14:01

При мен като не работеше перката си изби фреона и не остана нищо, имах 20 грама :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 30 Юли 2012, 0:16

принципно пресостата затова е сложен за да спре компресора при ниско налягане когато няма фреон заради това, че заедно с него е смесено и маслото и така се смазва компресора и второ при високо налягане за да не сработи клапана на компресора както е станало явно.
Може би тук са били съвкупни нещата от два фактора първо неработеща перка и после развален пресостат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i 1999
Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
Детайли за колата: Самолет с метаново

Мнение от zarobg » 01 Авг 2012, 21:43

Скоро имах подобен проблем, един "МАЙСТОР" ми препълни системата с фреон, изби след няколко минути всичко. Системата има защитен вентил който се отваря след определено налягане и изпуска, при мен обаче и една гарнитура беше здала , оправя се лесно и не струва много, само искай да ти проверят хубаво системата за течове като е оправят, защото от високото налягане някаде може да е избило още ( както беше при мен ) и в началото всичко ще е ок но след време компресора ще каталяса бързо.
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!

Назад към E39