Шумни ли са ви гумите?
Модератор: Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Шумни ли са ви гумите?
бабъл написа:Моите гуми са на 4 години и не шумят изобщо,вие с гуми на един сезон и се оплаквате
При това положение можеш само да бъдеш доволен.
За това дали са шумни гумите обаче зависи също и как се експлоатират.
От личен опит мога да споделя, че чисто нови Континентали (Спорт Контакт 3) на Е90 след 25 000 км за един сезон станаха осезаемо по-шумни (да не кажа, че над 60 км/ч направо бучат), но с уговорката, че по завоите често им тествам лимита.
На пръв поглед след такъв пробег (25 000 км) дълбочината на протектора е видимо износена на около 50-60%, но по ръбовете на водните канали липсват парчета.
Зимните си гуми ги щадя повече и с тях такива ядове нямам (за сега поне).
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
"но по ръбовете на водните канали липсват парчета"
Това е от ' гладкия асфалт"
Това е от ' гладкия асфалт"

Май Х5 си е шумна щото имам Е87 2005 лето и е доста по-тиха.
Никак не бих се учудил ако БМВ са спестили некой лев откъм изолация имайки впредвид колко са пестили слагайки пластмаси навсякъде по колата
Никак не бих се учудил ако БМВ са спестили некой лев откъм изолация имайки впредвид колко са пестили слагайки пластмаси навсякъде по колата

- RuM6n
- младши ентусиаст
-
Ще трябва да отделя някой лев за допълнителна шумоизолация, защото Е70- то с "Адаптив драйв" системата се държи страхотно на пътя. 

- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Аз съм с Vredestein Wintrac 4 xtream и са вече на 1000км и колата не е по-шумна от летните Michelin Diamaris при същите 19'' джанти. Тези неща ми правят впечатление и за това ми е странно че може да има разлика но чак бучене - не е на добре 

The only thing to FEAR is running put of BEER!
От опит 255/50/17 лятна Yokohama е малко по-шумна. Предполагам, че е от по-голямата стъпка. Но Х3 на 255ци за мен е в пъти по-добре от стандартния размер.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Аз пък си взех някакви Вредещайн 20" летни и съм доволен, няма го дървеното усещане от рънфлата. А старите гуми, които породиха темата, си бяха за боклука - прекалено бързо стареене. Интересното е, че наскоро взехме от Германия една 5-ца Ф10 на 30х км и на нея рънфлатките и се бяха изкривили, а са на един сезон. Има нещо гнило в тази технология, неслучайно не я слагат на м5. Дано поне върши работа при спукване, щото други плюсове няма.
I love the sound of V8 in the morning...
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Не ги слагат на М5 по съвсем друга причина. 

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
Пролетта си купих Бриджстоун 19" летни НЕ рънфлат и съм много доволен , никакъв шум от гумите. Колата се усеща някак по лека на пътя. Рън флатите са по тежки с 3кг на гума в сравнение с обикновените.
msi200 написа:Аз пък си взех някакви Вредещайн 20" летни и съм доволен, няма го дървеното усещане от рънфлата. А старите гуми, които породиха темата, си бяха за боклука - прекалено бързо стареене. Интересното е, че наскоро взехме от Германия една 5-ца Ф10 на 30х км и на нея рънфлатките и се бяха изкривили, а са на един сезон. Има нещо гнило в тази технология, неслучайно не я слагат на м5. Дано поне върши работа при спукване, щото други плюсове няма.
колега моите гуми са същите Бриджстоун , бучат да си е*е ма*ката , на 80 и на 150 е и при мен даже мислех че е лагер , че два пъти и лагер смених

- RuM6n
- младши ентусиаст
-
Пробвай обикновени, не рънфлат, по тихи са определено.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
rasim написа:колега моите гуми са същите Бриджстоун , бучат да си е*е ма*ката , на 80 и на 150 е и при мен даже мислех че е лагер , че два пъти и лагер сменихаз съм с Х6 не с Х5 , но проблема е същия , чудя се какви гуми да си купя вече , понеже много пътувам и е адски дразнещо това , и винаги си карам със 150 някъде и не се чуваме вътре направо
По моята логика, ако държиш на рънфлат, Бриджстоуните ще са най-добри, понеже са официално одобрени от БМВ. Тъпото е, че се прецакват преди да са се износили, и това не е само на моята кола. Ако не бучат, ще се изкривят. И аз карам доста км и рънфлат не ме устройва и като цена, и като качества.
Ако искаш по-добри гуми, взимай някакви нормални не рънфлат. Даже Вредещайнките са светлинни години пред фабричните ми гуми, а са скапана марка. И мятай една резервна + крик и ключ /500лв комплекта/ в багажника.
П.С. Адаптив драйв на Х5/Х6 е настроен да компенсира ефекта при спукване на гума.
I love the sound of V8 in the morning...
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3