Наи-доброто предложение за масло

Извадка на най-добрите теми от форумите на BMWPower-BG.net. Форумът е само за четене!

Модератор: cww

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от OOPPSS » 28 Мар 2003, 10:26

Сега карам с Castrol RS 0W-40 и идва време за смяна.
Чудя се какво да сложа - Castrol RS 0W-40 или новия
Castrol TWS 10W-60. Ако някой има впечатления или мнение по
въпроса....
П.П. Доволен съм от досегашното масло, не ми го гори.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 28 Мар 2003, 12:18

Castrol TWS 10W-60 е технологически много по надреднло от доегашните "high performance" масла на castrol. Аз минах към него но доста малко съм карал и още нямам впечатления. Иначе из нета - все хубави отзиви....
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

кандидат ентусиаст
Аватар

Castrol Formula RS 0W-40 vs. 10W-60

Мнение от Смок » 31 Мар 2003, 11:22

Колеги,
ето какво казва Castrol на собствената си Web страница, относно двете масла, които се споменават най-често в по-горните постинги:

(Приблизителен превод, оригинала е по-долу)

Кастрол FORMULA RS POWER AND PROTECTION предлага до 5% повишение на мощността в сравнение с FORMULA RS 10W-60.

Подобрена защита от износване. Тестове на независими институти показват повече от 3 пъти по-добра защита срещу износване на 0W-40 сравнено с Formula RS 10W60.

По-добра течливост. Това е ясно, няма какво да го превеждам.

Не знам за вас, но за мен изборът е ясен.

Оригинален текст:

"Castrol FORMULA RS POWER AND PROTECTION bietet:

Deutlich mehr Motorleistung - auch bei Motoren älterer Fahrzeuge kann sich, im Vergleich zu FORMULA RS 10W-60, eine Mehrleistung von über 5% ergeben.

Verbesserten Verschleißschutz - Tests unabhängiger Institute ergaben einen um mehr als das 3fache besseren Verschleißschutz im Vergleich zu FORMULA RS 10W-60, selbst bei extremen Temperaturen.

Hervorragende Fließeigenschaften - ein Motorenöl sollte immer so schnell wie möglich dort sein, wo es gebraucht wird. Aufgrund seiner 0W-Viskosität ist Castrol FORMULA RS 0W-40 wesentlich schneller an den kritischen Stellen im Motor als Castrol FORMULA RS 10W-60."

http://www.castrol.de/produkte/a_auto/a_motorenoele/details_rs0w40.html
Само Дизел!

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 31 Мар 2003, 11:36

Хм,

за съжаление на въпросния сайт нищо не успях да открия за най-новото им масло - Castrol TWS 10W60?

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 31 Мар 2003, 11:36

viper написа:Hi na vsi4ki, az imam edno pitane kam vas: za Valvoline kakvo vi e mnenieto, az moita kola q karam s nqkakvo MaxLive, uj bilo za motori nad 100k km. Prepora4a mi go edin priqtel - bilo super za po-stari dvigateli - moq M10 e sas shtampa '84. Merih i kompresiqta - 12,4bar-a. Taka kaza maistora de :) Az 4eta po saitovete, 4e bila 9,5-9,7bara. Ta vapreki, 4e e ok motora polusintetikata si q hapva s golqm apetit. I az ne znam k'vo da praa, taka, 4e SAVETVAITE!!! :) :) :)

Не разбирам много, но виш как са гумичките на клапаните ако има..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от OOPPSS » 31 Мар 2003, 17:46

LandShark написа:Хм,

за съжаление на въпросния сайт нищо не успях да открия за най-новото им масло - Castrol TWS 10W60?

http://www.castrol.de/produkte/a_auto/a ... statt.html

LandShark тук има инфо за Castrol TWS

Потребител
Аватар

Мнение от ognianfotev » 01 Апр 2003, 20:49

Добра алтернатива е смяната на маслото в Дару Кар със BMW масло (май Castrol го прави).
Има всички видове и цените са наполовина на Castrol от търговската мрежа.Само с това масло старата ми 524 тд спря да пуши и трака.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Смок » 02 Апр 2003, 11:07

LandShark написа:Хм,

Не съм виждал да се продава TWS в Германия, но изглежда го предлагат само в сервизите (10х OOPPSS). Ето какво пише:

"Castrol TWS MOTORSPORT SAE 10W-60

Класи API SJ/CF, ACEA A3/B4, Одобрено от Порше и БМВ - специално одобрено за М3/М5 двигатели.

Напълно синтетичното хайтек моторно масло, с мотоспорт-качество, за мощни двигатели, отговарящо на Рейсинг спецификациите, вискозитет 10W-60.
Максимална защита от износване чрез изключително устойчив маслен филм. Намален разход на масло и чист двигател чрез висока окислителна и температурна устойчивост. Повече мощност чрез намалено триене. Тествано за турбокомпресори."

Усещам как от утре всички, които още не са го направили, ще минат на TWS. :lol:
Само Дизел!

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 02 Апр 2003, 20:59

А пък аз наскоро видях КАСТРОЛ който мирише на портокали. Е вярно че беше след едно дзверско напиване ама така миришеше. Вервайте ми :wink:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от OOPPSS » 03 Апр 2003, 7:26

Мерси Смок за преводите, но все пак си остава въпроса
Castrol RS 0W-40 vs. Castrol TWS 10W-60.
Кое е по-добро за нашите машини? /То за М3 и М5 е ясно :D /

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Смок » 03 Апр 2003, 11:51

Аз вече няколко пъти си казах моето мнение, а то е, че FORMULA RS POWER AND PROTECTION 0W-40 е най-подходящото масло на Castrol за автомобили, които не са пистови бегачки.
TWS е прекалено гъсто за всекидневна употреба, а от това следват повишено износване при студен старт, понижение на мощността и увеличение на разхода.
Разбира се, може да се сипе всякакво масло. Има и хубави минерални масла или пък полусинтетика. Въпросът обаче беше 0W-40 или 10W-60
Но, както викат у наш'то село, дъ чойс из йорз. Ако искате наливайте 10W-60, ако искате шарлан или пък туткал...всеки си има грижата за колата :lol:
Само Дизел!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Смок » 03 Апр 2003, 12:27

NEOPRINT написа:здравеите! по вапроса за студения старт и износването на
мотора.Има много готино решение /поне за мен/ WEBASTO паркинг
подгревател.Аз имам такъв от 2 години и вече не си представям колата
без него. Такова нещо като студен старт няма-паля колата сутрин
на около 60-70 градуса. :D

Между другото е вярно, че това е истината. Аз също съм запланувал инсталация на такъв подгревател.
За Мерцедес знам, че го имат като опция за дизеловите модели от много години. Иначе има и фирми, като Webasto и Hydronic на Eberspächer, които предлагат такива устройства за почти всички марки автомобили, бензинови и дизелови.
Принципът е, че се използва малка част от горивото на автомобила (0,3-1,0 л/ч) в нещо като малка печка, която подгрява охладителната течност на двигателя и от там самият двигател и салона.
Стартира се с дистанционно, часовник или даже по GSM.
Значи двигателят винага пали затоплен почти до работна температура, а зимата няма никакви грижи с замръзнали стъкла и студ в салона.
Много полезна опцийка. Само цената е кофти. Някъде около 800-1000 Евро без монтажа.
Само Дизел!

Потребител
Аватар

Samo CASTROL

Мнение от venci » 03 Апр 2003, 15:16

Pichove,az karam s Castrol TWS10W60.Motorcheto ako znaete kak murka?

Потребител
Аватар

Мнение от Фиката » 04 Авг 2003, 13:09

И аз съм доста объркан с тези масла... На мен ми препоръчаха пък синтетично масло BMW - някой чувал ли е за такова масло...И дали е синтетика или полу, или пък може и да е минерално... Нищо не разбирам...Много съм нов още и затова питам :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivan » 05 Авг 2003, 9:34

Фиката написа:И аз съм доста объркан с тези масла... На мен ми препоръчаха пък синтетично масло BMW - някой чувал ли е за такова масло...И дали е синтетика или полу, или пък може и да е минерално... Нищо не разбирам...Много съм нов още и затова питам :)

масло с марка БМВ можеш да купиш от Дарукар, а за производителя бъди сигурен, че е Кастрол
"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди

ПредишнаСледваща

Назад към Полезна информация