HHO система
Модератор: bum_bum
Re: HHO система
Mollov написа:Вместо да се чудите как да се заяждате и дори да обиждате без изобщо да имате основание за това, погледнете комерс темата на човека... там се води дискусия както за дино стенд, така и за извършване на тестове и какво ли още не... тоест вместо да си проветрявате устите (в случая пръстчетата), проверете за какво иде реч и тогава бъдете компетентни. Когато тестовете и резултатите говорят, тогава и "форумните богове" трябва да замълчат. Независимо дали резултатите са положителни или отрицателни.
viewtopic.php?style=2&f=63&t=304768&start=60
И какво точно трябваше да видим в темата от посоченият линк

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Mollov написа:Мнението ми беше на общо основание, не директно насочено към теб... далеч съм от намерението да защитавам "комерсиалния потребител", но типично по български скептицизмът е на водеща позиция и определено не това е начина. Човека явно има желание да покаже, че при него нещата работят (как, защо, кога и т.н. - при тестовете ще се разбере), така че вместо да се говорят глупости, може би е по-добре да се види какво точно се случва.
Пак искам да подчертая, че имаше човек, който запали доста хора по други форуми за коли. Регистрираше се с два профила и единия беше доволния клиент другия дистрибутора на въпросните системи. Да не се окаже и тук подобен случая. Доста хора изгоряха. Онзи ако не се лъжа беше някъде от Варна.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Mollov написа:Вместо да се чудите как да се заяждате и дори да обиждате без изобщо да имате основание за това, погледнете комерс темата на човека... там се води дискусия както за дино стенд, така и за извършване на тестове и какво ли още не... тоест вместо да си проветрявате устите (в случая пръстчетата), проверете за какво иде реч и тогава бъдете компетентни. Когато тестовете и резултатите говорят, тогава и "форумните богове" трябва да замълчат. Независимо дали резултатите са положителни или отрицателни.
viewtopic.php?style=2&f=63&t=304768&start=60
Уважаеми гусин Мародератор,
изобщо нямам нужда да се запознавам с темата.
Само като видя увеличаване на мощноста 25% и намаляване на разхода 40% и ми е ясно.
Предлагам всички да слагаме по едно и да затваряме тунинг форума - при мен ефекта би бил ~50 кс

И искам да помоля да не се държите така снисходително към простия юзър дето се заяжда (визирам себе си). Бог едва ли.
И да заяждам се защото смятам, че тия глупости нямат място в нашия форум.
Лично чакам развитие и реакция от модераторския екип.
Ако за БМВ клуб България единственото, което има значение е дали е платено толкова по-зле...
eдит
реших да погледна темата както ни посъветва
ако под тест разбираш, че той предлага да ми монтира на колата системата и да видим дали ще съм доволен ... незнам просто кво да кажа

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
adovet написа:Не се ли появи някой, който да си е сложил такава клетка и да сподели впечетления?
Имам 2- ма приятели, които си сложиха. Единия на бензин другия на дизел. Този с бензина - каза че я чувства по- мощна (каквото и да означава това) но разхода е същия, както и преди. Другия (с дизела) каза, че има икономия но е незначителна. И двете системи са купени от английския и-бей и излязоха по около 400 Паунда едната. Аз се въздържам от мнение по въпроса дали си заслужава. Но за сега не бих си сложил, докато не видя наистина конкретни доказателства, че пести гориво(значително) или вдига мощността (значително).

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Не искам да вземам ничия страна и да се заяждам с никого, ама...
Вместо наистина да търкате клавиатури и да залагате не знам си кво, че не работи, некой да иде да види и после да напише тука "Пробвах и е пълен ташак" или "Пробвах и ми даде еди каква си икономия"
K_Ilkov написа:...
eдит
ако под тест разбираш, че той предлага да ми монтира на колата системата и да видим дали ще съм доволен ... незнам просто кво да кажа
HHO-life написа:Колега предлагам ти следно:
Идваш следващата седмица в София. Аз взимам една системи и отиваме на дино с твоята кола. Системата няма да бъде монтирана в колата, но ще и подава Браунов газ и ще черпи ток от нея.
Така тъкмо няма сега да ти казвам някакви приблизителни цифри а направо ще видиш точните резултати.
Ако ти харесат резултатите ще си избия дино теста и двете бири ако не, здраве да е. Ще се радвам да викнем и хора от форумът за да е и като реклама за мен.
В събота ще съм със сиво Е46 98 и ще се радвам да дойдеш
П.С.
Ако има някой колега които иска да направим тестовете с неговата кола с по-голям дизел примерно 2.0 ще е още по-добре.
П.С. 2
За измерването на икономията на стенд съм силно скептичен, но да видим.
Вместо наистина да търкате клавиатури и да залагате не знам си кво, че не работи, некой да иде да види и после да напише тука "Пробвах и е пълен ташак" или "Пробвах и ми даде еди каква си икономия"
- adovet
- старши ентусиаст
-
daddy_ написа:Не искам да вземам ничия страна и да се заяждам с никого, ама...K_Ilkov написа:...
eдит
ако под тест разбираш, че той предлага да ми монтира на колата системата и да видим дали ще съм доволен ... незнам просто кво да кажаHHO-life написа:Колега предлагам ти следно:
Идваш следващата седмица в София. Аз взимам една системи и отиваме на дино с твоята кола. Системата няма да бъде монтирана в колата, но ще и подава Браунов газ и ще черпи ток от нея.
Така тъкмо няма сега да ти казвам някакви приблизителни цифри а направо ще видиш точните резултати.
Ако ти харесат резултатите ще си избия дино теста и двете бири ако не, здраве да е. Ще се радвам да викнем и хора от форумът за да е и като реклама за мен.
В събота ще съм със сиво Е46 98 и ще се радвам да дойдеш
П.С.
Ако има някой колега които иска да направим тестовете с неговата кола с по-голям дизел примерно 2.0 ще е още по-добре.
П.С. 2
За измерването на икономията на стенд съм силно скептичен, но да видим.
Koлегата дето ги предлага каза, че става да слагаме и да тестваме и ако не ни харесва да махаме системата и щял да си удържа само за монтажа - 100лв. Аз пари за да си прави някой друг реклама не хвърлям

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
K_Ilkov написа:
Ако за БМВ клуб България единственото, което има значение е дали е платено толкова по-зле...
Не, за клуба не е важно единствено дали е платено или не, щото тия 24лв на месец няма да променят нищо... т.е. дали ще я има тая платена тема или не - все тая...
НО... дали ти ще се заяждаш или не, и ще подхвърляш някакви половинчати намеци - не е все тая... съветвам те да си подбираш много добре приказките, ако имаш желание и занапред да ползваш този форум. Тия подигравателни подхвърляния ги пласирай другаде. Със сигурност клуба не толерира такова негативно отношение като твоето - говорим като цяло, а не само конкретно. Предполагам, че и това трябва да ти е ясно, без дори да го пиша, но явно има нужда...
Не знам каква точно реакция очакваш от нас - просто ей така да изтрием темата и да BAN-нем продавача ли? Защо? Това да не би да е единственият случай, в който си се съмнявал, че рекламираното няма нищо общо с истината? Или смяташ, че знаеш всичко, и няма нужда да ти се показва или обяснява каквото и да било, ми да се правят нещата, както на теб ти харесва... това не е концерт по желание.
Ако вместо да се заяждаш се хванеш да четеш повече и се държиш по-зряло, може би щеше да разбереш какво имам предвид с написаното по-горе... никой не те кара да си инсталираш тая система и да гледаш ефекта от първо лице... но не смятам повече да ти обяснявам каквото и да било.
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Mollov написа:K_Ilkov написа:
Не, за клуба не е важно единствено дали е платено или не, щото тия 24лв на месец няма да променят нищо... т.е. дали ще я има тая платена тема или не - все тая...
НО... дали ти ще се заяждаш или не, и ще подхвърляш някакви половинчати намеци - не е все тая... съветвам те да си подбираш много добре приказките, ако имаш желание и занапред да ползваш този форум. Със сигурност клуба не толерира такова негативно отношение като твоето - говорим като цяло, а не само конкретно. Предполагам, че и това трябва да ти е ясно, без дори да го пиша, но явно има нужда...
Не знам каква точно реакция очакваш от нас - просто ей така да изтрием темата и да BAN-нем продавача ли? Защо? Това да не би да е единственият случай, в който си се съмнявал, че рекламираното няма нищо общо с истината? Или смяташ, че знаеш всичко, и няма нужда да ти се показва или обяснява каквото и да било, ми да се правят нещата, както на теб ти харесва... това не е концерт по желание.
Ако вместо да се заяждаш се хванеш да четеш повече и се държиш по-зряло, може би щеше да разбереш какво имам предвид с написаното по-горе... никой не те кара да си инсталираш тая система и да гледаш ефекта от първо лице... но не смятам повече да ти обяснявам каквото и да било.
незнам кой се заяжда и кой не,но е безпорен фак че това си е абсолютна и доказана измама.и тя е доказана не само с динотестве,а и с елементарни физични закони.само дето за да предпазиш хората от нея,ти като модератор трябва да си компетентен и грамотен,и думата ти да е закон.а след като тази измама върви против всички закони на физиката,и след като тея 25 процента мощност хората например ги правят с турбо технология за хиляди левове,а колегата с алтернатор и дестилирана вода то няма нужда да се качва нищо на дино,разликата в мощността трябва да е очевадна.като казваш продавач.......продавач на какво????на система която доказано не сваля разхода и всеки може да се обеди срещу една сумичка от 100л;в за монтаж която си остава в него???ами той по цял ден ще монтира,дори няма нужда да продава системи

- Mollov
- Мародератор
-
Дай да уточним няколко неща....
1. Не съм Модератор...
2. Няма как да разбирам от всичко и в тоя ред на мисли - не позволявам на личните ми предпочитания да пречат на преценката ми за съответното нещо. Има си начини, има си методи.. накрая всичко излиза наяве и всеки сам си прави заключенията.
3. Участието ми в тая тема е провокирано от желанието на определени потребители да си позволяват държание, което не е желано в този форум... и освен това не съм от хората, които просто седят ей така и четат неаргументирани писания и хич да не им пука за това... особено пък в този форум. Чел някъде, някой му бил казал, ама бил на чичо му еди къв си там приятел... такива "аргументи" може би минават при "предблоковите" събирания, но не и когато наистина искаш да докажеш нещо.
4. Факт е, че човека иска да покаже нещо и (може би!) да докаже, че системите му дават някаква разлика в разхода, във вървеж и т.н.... да кажеш просто "ае тва не работи бе, аз съм сигурен!" е толкова безпочвено, че няма накъде повече. Вместо просто да трием и BAN-ваме (както му се иска на K_Ilkov), ние даваме шанс на човека да покаже, че не е поредният, който иска да излъже. Това до колко тези системи работят и си заслужават е въпрос на резултати от тестовете и лична преценка на всеки един от нас. Но просто да се твърди, че това е тотална измама и едва ли не клуба (чрез форума) гони едни 24лв на месец и си затваря очите нарочно е супер нелепо. Още повече, когато идва от член на клуба, който уж вярва в тоя клуб... парадокса е пълен.
1. Не съм Модератор...
2. Няма как да разбирам от всичко и в тоя ред на мисли - не позволявам на личните ми предпочитания да пречат на преценката ми за съответното нещо. Има си начини, има си методи.. накрая всичко излиза наяве и всеки сам си прави заключенията.
3. Участието ми в тая тема е провокирано от желанието на определени потребители да си позволяват държание, което не е желано в този форум... и освен това не съм от хората, които просто седят ей така и четат неаргументирани писания и хич да не им пука за това... особено пък в този форум. Чел някъде, някой му бил казал, ама бил на чичо му еди къв си там приятел... такива "аргументи" може би минават при "предблоковите" събирания, но не и когато наистина искаш да докажеш нещо.
4. Факт е, че човека иска да покаже нещо и (може би!) да докаже, че системите му дават някаква разлика в разхода, във вървеж и т.н.... да кажеш просто "ае тва не работи бе, аз съм сигурен!" е толкова безпочвено, че няма накъде повече. Вместо просто да трием и BAN-ваме (както му се иска на K_Ilkov), ние даваме шанс на човека да покаже, че не е поредният, който иска да излъже. Това до колко тези системи работят и си заслужават е въпрос на резултати от тестовете и лична преценка на всеки един от нас. Но просто да се твърди, че това е тотална измама и едва ли не клуба (чрез форума) гони едни 24лв на месец и си затваря очите нарочно е супер нелепо. Още повече, когато идва от член на клуба, който уж вярва в тоя клуб... парадокса е пълен.
- kirililiev
- ентусиаст
-
Mollov написа:Дай да уточним няколко неща....
1. Не съм Модератор...
така е,има парадокс.има ли тогава някой компетентен който е с права във форума и разбира от елементарна(няма нужда от ядрена) физика,който да прецени дали е измама или не.не става въпрос за някви 24лв,а за доста хора от форума които ще повярват в чудото и ще си дадът парите с които биха минали хиляди км с нормално гориво,и които биха си товарили излишно алтернаторите в тая жега за тоя дето духа.и да,аз лично съм свидетел нацялата вече гама гама от измислени чудесии,то не бяха буркани,то не бяха аквариуми,то не бяха сухи,мокри...са гледам вече последната дума на техниката е с влагоуловител,кво ли още няма да измислят,общото между всичките е само едно,не свалят разхода нито вдигат мощността-та камо ли с 25%
половината таксита с варна бяха накичени с такива

- Mollov
- Мародератор
-
Не е нужно да има някой "правоимащ" във форума, който еднолично да прецени, че става дума за измама или за "рекламен трик". Подобни решения в повечето случаи не се взимат еднолично... факт е, че това е поредният случай, при който от една страна имаме предубеденост от страна на потребителя, изцяло или отчасти базирана на предишна "информация" (слагам я в скоби, щото не се знае кой какво е чул, видял и по-важното - разбрал, че да я приемем за меродавна), а от друга страна имаме все още недостатъчно ясни резултати за това дали има или не случаи, при които HHO върши достатъчно добра работа, че да се приеме за изгодна инвестиция...
Факт е, че такива системи са инсталирани не на един или два автомобила... нека хора, които наистина имат такова нещо на колата си да кажат какво се получава при техният сетъп... това мисля е далеч по-добър вариант, в сравнение с неясни "не-лични впечатления" на много други хора...
Факт е, че физичните ми познания явно не достигат за една теоретична преценка за това дали HHO работи или не, но със сигурност също е факт и това, че едни ясни и точни резултати от определен сетъп ще дадат доста по-реална и разбираема информация за това дали HHO работи или не...
Честно казано аз също не съм много склонен да вярвам, че обявената ефективност е постижима, но от друга страна постигането на поне задоволителен резултат ще е достатъчен, че да се докаже работоспособността на такъв сетъп.
Факт е, че такива системи са инсталирани не на един или два автомобила... нека хора, които наистина имат такова нещо на колата си да кажат какво се получава при техният сетъп... това мисля е далеч по-добър вариант, в сравнение с неясни "не-лични впечатления" на много други хора...
Факт е, че физичните ми познания явно не достигат за една теоретична преценка за това дали HHO работи или не, но със сигурност също е факт и това, че едни ясни и точни резултати от определен сетъп ще дадат доста по-реална и разбираема информация за това дали HHO работи или не...
Честно казано аз също не съм много склонен да вярвам, че обявената ефективност е постижима, но от друга страна постигането на поне задоволителен резултат ще е достатъчен, че да се докаже работоспособността на такъв сетъп.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Mollov написа:както му се иска на K_Ilkov
Понеже виждам, че те вълнува какво искам ще ти кажа
искам форума да е чист от тарикати дето пробутват евтини номерца - вярвам, че и ти го искаш
това и единствената цел на мойте постове в тази тема
и ако цената е дори аз да излезна лошия ОК
подходил съм по каналния ред с доклад и тн.
но когато се казва, че е ОК щото е платено аз не мога да си затрая
една от причините е че и аз съм член този клуб, нищо че ти се струва, че се отнасям подигравателно
и ако на теб са ти важни правата на човека дето се опитва да ни просветли за ННО
то на мен ми е по-важно дали някой няма да се опари от брауновия газ
а за съвета да си подбирам приказките ти благодаря,
а от своя страна ще те помоля да си помислиш дали твоето отношение е коректно
щото ако клуба и форума не търпи критика от собствените си членове сори ама не е добре ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Mollov
- Мародератор
-
Пак четеш между редовете... после ми обяснявай за моето отношение... не мога повече да ти пиша неща, които ти не искаш да разбереш. Прочети пак отново какво съм написал и после можем пак да коментираме. Ако си прочел каквото трябва и не си се опитвал да го интерпретираш по удобен за теб начин.
За улеснение - не се опитвам да защитавам правата на комерс потребител; не се опитвам да избягам от критика (която дори не е на място, щото реално ситуацията няма нищо общо с това, което ти се опитваш да го изкараш); не се опитвам да заставам зад комерс обява, щото е платена; платените обяви не са единствено с цел да изкараме пари, пък кой каквото продава - не ни пука.
За улеснение - не се опитвам да защитавам правата на комерс потребител; не се опитвам да избягам от критика (която дори не е на място, щото реално ситуацията няма нищо общо с това, което ти се опитваш да го изкараш); не се опитвам да заставам зад комерс обява, щото е платена; платените обяви не са единствено с цел да изкараме пари, пък кой каквото продава - не ни пука.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Сега спорите за глупости, а главния виновник мълчи - интересно 

- kirililiev
- ентусиаст
-