КАТ по пътя за морето

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар

КАТ по пътя за морето

Мнение от wassup » 04 Авг 2003, 12:02

Значи връщам се аз от морето и сам преди Стара Загора и спирам за 5 секундна пауза а точно преди да спра ми светкат тия в отсрещното че има куки. Добре де ама аз съм забравил че ми светкат и тръгвам след почивката 1ва-2ра-3та хоп без да усета 110. Той пътя широк , преди това някакви гъзари с разбити аудита сигурно 160 правеха и изпреварваха като луди (останових че по опасни от нас Софянците няма, направо самоубийци) и точно както си ускорих хоп една палка тип близалка. Вика ми тоя знаеш за кво те спрях , аз не, той ми вика че имало огранияение 60 и ми сочи на радара 110.
Хуу де, може и да сам бил с 110 ма моментно , защото си карах леко с 90-100 през цялото време. После ми отваря правилника и ми чете за 50 КМ отгоре 10 точки и 50 лева. Аз му викам дай да се оправим тва ми е парви акт а тои вика ми нема да се орпавим , оправията е акт.
Аз вече бесен почнах да му пускам разни неща от сорта - Откаде да знам че тва е мойта скорост а не на някои преди мен , тои ми сочи някакав час който беше спорен с 4 минути , ма няма как да докажеш, после му казах че няма да му подпиша акта а той спря някакъв селянин с такси и го накара да се подпише като свидетел че неподписвам акта. И така, обаче аз му викам няма да ти го подпиша и не го и взех даже, обаче тия все пак ми пребраха контроното синио талонче. И сега се чуда дали ще ми го дадат в КАТ и дали ще ми вземат точките , сащо така мога ли да карам без акт и без него ..
За колко ли време ще дойде в КАТ София или да си го тарса от община и аз незнам коя се води там .. Някой да сподели някакви идеи по вапроса с актовете ??????

Само ме е яд, не че ще го плата този акт, но деня преди да тръгна не ми остана време да си взема един анти радар за 30-тина лева, както някой каза , много пари ще ми спести....

Извода е че като видят софиянец с БМВ и няма начин да не го спрати и да му направат мизерия, а тамушните гъзари летат като бесни, аз карам културно , но нали сам от София , траа да ме спрат, куки скапани селски.

П.С Извинявам се ако е тъпа случката, по-скоро исках да споделя че много ме е яд а и ако някои може да ми каже какво мога да направа по вапроса с акта и талончето ще сам много благодарен .
Лудите сме на изчезване ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от BMW323i » 04 Авг 2003, 12:14

Колега триабваше да си вземеш акта са като те спрат някаде ще имаш голями разправии ще ти кзват че е с истекал срок и го криеш нарочно и може да ти пишат нов затова.А и гепат ли те пак с 50км. отгоре оставаш без книжка,Андро ще ти раскаже цветно или прегледаи форума има коментари доста
Опитаи смъртта но не умираи

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 04 Авг 2003, 12:16

Мога да ти кажа само, че без акт и без талон нямаш право да караш. Все едно си без документи. Не са ли те спирали след това някъде??? Доколкото знам акта е документ, който временно замества контролния талон докато се оправят нещата там. По-добре ходи питай в КАТ дали могат да ти дадат някакво копие или нещо, защото така ще имаш проблеми сигурно. А тоя сигурно е искал повече пари. Трябваше д аму извадиш една двайсетолевка и тогава да каже, че само акт е оправията. Успех ти пожелавам и да се оправиш скоро! :)

---

А тва за 50-те километра втори път наистина е много лошо. Защото сега една година ще се чудиш дали винаги ще можеш да си плащаш и дали някой няма да те прецака като тия. А пък вземат ли ти книжката веднъж както на Андро следващия път мисля, че е за доста повече време... Абе за над 50 трябва да си готов и повече пари да дадеш ако имаш, никакви актове, защото след тва идва лошото... :(
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 04 Авг 2003, 13:04

Акта след около месец идва заедно с талона.
Аз като ходих на Сандански ме хванаха със 140 при 60 ограничение, спаси ме само това, че една минута след като ме спряха, минаха два мерцедеса, които караха с 210 /радара ги засече/ ама те въобще не му обърнаха внимание на палката. Та изглежда им стана неудобно, писаха ми само неправилно изпреварване /6 точки и 20 лева/. Ама едим месец карах с акта вместо талон, като не си си взел акта, не можеш да караш. А мисля, че не можеш да ускориш процеса, така че един месец на трупчета. :( :(

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 04 Авг 2003, 21:54

Ми така става като не се обаждаш.старозагорските полицаи ги познавам почти всички и можеби историята щеше да има добар краи.
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 04 Авг 2003, 22:22

Мда... кофти е без книжка... аз и така карам де, ама се оглеждам кат луд, все карам зад някои.... И съм навъртял само около 1000км без книгата...

Иначе фатката е че два пъти като те хванат с над 40км/ч в рамките на 12 месеца и хоп... При мен беше така - един акт за 95км/ч при ограничение 50км/ч (в София, ма по тия широки булеварди къде ти да карам с 50:!:)... 11 месеца по-късно :cry: - втори за 100км/ч при ограничение 50 - пак в София и като ходих да си взимам талона ония направо ми гепиха книжката и нема връщане назад... и така, то отдолу всъщност пише колко ми остават... ама кофти работа...

Иначе ако се повтори случая не мисля че ще става още по-сериозно наказанието... все пак изтърпял съм наказанието да карам без книжка три месеца, което си е кофти... трябва постоянно да се оглеждаш като луд, да избягваш да караш нощно време (че тогава много проверки правят) и въобще мощно те ограничават... поне след 3-те месеца няма никакви изпити, никакви проверовачни - направо си взимам книжката.

Ако обаче свършат точките май е по-кофти. Взимат за 6 месеца и накрая проверовачен изпит. Така че умната! Радар детоктора е наистина разумна инвестиция...

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 04 Авг 2003, 23:07

Аз бях чук някъде, че след като са те наказали веднъж за 3 месеца след това при повторно май от този род е повече от 3 месеца. Но не съм сигурен трябва да проверим това е интересно...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivan » 05 Авг 2003, 9:57

мен ме спряха пазарджишките куки на една от отбивките за ремонт на магистралата преди около месец и викат караш с 104 при разрешени 90. викам им не се шегувайте, карам с 90 и да съм ги превишил с мах няколко. те викат ще пишем акт, защото оспорваш, а иначе нарушението е за фиш. аз смекчих малко тона, но ги засякох, че са засекли скоростта ми 2-3 мин преди да ме спрат, тоест това не е мойта скорост. викат ще пишем, а ти ще обжалваш в съда в пазарджик. аз обаче мек като памук из казвам, че нищо не оспорвам, само задавам въпрос :-) в крайна сметка ми върнаха документите и нищо не писаха ... май ме спаси читателската карта за университетската библиотека, която дъжда при документите на колата, щото ако съм без кола на даскало не влизам в библиотеката (не че като съм с нея го правя :lol: ) всъщност не е имало викане, говорихме си много кротко, не обръщайте внимание на неправилния ми изказ от семантична гледна точка 8)
"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 09 Авг 2003, 17:51

Не помага детектора, поне този, който аз ползвам - Кобра! Мога дълго и болезнено да говоря по въпроса... Куките се изхитриха и бакат предимно на пулсов режим, или засичат една скорост и мачкат посме всички с нея. До морето - 2 пъти ме спираха. Единия път с 140-150 /ограничението било 60/. И оня ми вика - бързо карате - с 92 км. час... Какво да му кажеш на това?!? Черпиш и бягаш - почнеш ли да се заяждаш в повечето случаи нема управия, особено със селските куки..

Назад към Страхотни истории