След смяна на накладки ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
След смяна на накладки ?
Здравейте колеги , след около месец най-накрая се наканих да си сменя предните накладки защото старите дрънкаха зверски.
Какво се случи сменям ги аз по начина , който беше обяснил колега от форума всичко съвпада 1 към 1 сигурен съм , че сложих всичко на мястото си. Но след като покарах около километър и като натисна спирачката и я пусна и започна да ускорявам от предното дясно колело се чува зверско изсвирване , най често се случва при завой. Какво обърках или това е нормално при положение , че накладките са нови и минава време за да олегнат като хората.
Какво се случи сменям ги аз по начина , който беше обяснил колега от форума всичко съвпада 1 към 1 сигурен съм , че сложих всичко на мястото си. Но след като покарах около километър и като натисна спирачката и я пусна и започна да ускорявам от предното дясно колело се чува зверско изсвирване , най често се случва при завой. Какво обърках или това е нормално при положение , че накладките са нови и минава време за да олегнат като хората.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Re: След смяна на накладки ?
Само ти знаеш как си ги монтирал,но оределено оптимален резултат можеш да очакваш след първите 200км.
Говорим при положение,че дисковете ти не са много износени.Без ръб и т.н.при такова положение ,новите накладки трудно си намират позицията.
Колкото до шума...увери се че монтажа е коректен.Не би трябвало да има аномалии.По-скоро недостиг на спиране(както казах първите 200 км),но шум,не.Още по-малко при набиране
Успех!
Говорим при положение,че дисковете ти не са много износени.Без ръб и т.н.при такова положение ,новите накладки трудно си намират позицията.
Колкото до шума...увери се че монтажа е коректен.Не би трябвало да има аномалии.По-скоро недостиг на спиране(както казах първите 200 км),но шум,не.Още по-малко при набиране
Успех!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Задържа ти апарата.
Сваляй пак разлабяй, комплект за ревизия на водачите, паста на БМВ за смазка и си патрон.
Сваляй пак разлабяй, комплект за ревизия на водачите, паста на БМВ за смазка и си патрон.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Най-вероятно не бяха легнали като хората. Дисковете са ми износени и може би от това се получава и тракането на накладките минах около 150 км и това изсвирване почти спря сега само прескърцват като спирам но предполагам че още 50 / 60 км и ще млъкнат .Спирането става все по добро след всяко натискане. Монтажа го изпълних уж като хората смисъл всичко легна на място стегнах достатъчно пластините са както трябва абе само съм се спекъл.
Ще се опрай в карането.
Ще се опрай в карането.

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
bohcho написа:Най-вероятно не бяха легнали като хората. Дисковете са ми износени и може би от това се получава и тракането на накладките минах около 150 км и това изсвирване почти спря сега само прескърцват като спирам но предполагам че още 50 / 60 км и ще млъкнат .Спирането става все по добро след всяко натискане. Монтажа го изпълних уж като хората смисъл всичко легна на място стегнах достатъчно пластините са както трябва абе само съм се спекъл.
Ще се опрай в карането.
А намаза ли пластините с паста ?
- bohcho
- младши ентусиаст
-
С каква паста?Никога до сега не съм мазал нищо е не е имало проблеми не само при БМВ .
- omegaart
- ентусиаст
-
bohcho написа:С каква паста?Никога до сега не съм мазал нищо е не е имало проблеми не само при БМВ .
контактната повърхност м/у буталото и накладката се маже по принцип с медна грес. По принцип оригиналните накладки идват с такива пасти. Те обират едни вибрации дето се получават и скърцания.
Нещо като - > http://www.textar.com/content/view/21/36/lang,eu/
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Паста нямах в комплекта за текстар ми досвидяха 120 лева взех други които са също много качествени на 70 лв имат подложка която трябва да свърши работата на пастата но ще свяля и ще смажа с медна грес.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Абе и аз бая пъти съм пазарил накладки и нито един комплект не ми е идвал с паста.
Я споделете откъде ги купувате тия комплекти с пастата? Взимал съм си паста от дару беше под 2лв
Я споделете откъде ги купувате тия комплекти с пастата? Взимал съм си паста от дару беше под 2лв
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Toni E36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E39; Yamaha R6 /06
Не мисля че имаш сериозен проблем с каквито и да е водачи, вземи и разглоби накладките запили им краищата кадето имаш разминаване в спирачната повърхност и проблемат ще ти бъде решен !!! 

0895600722
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Ами те си легнаха вече съм минал около 300 км и всичко си заспа малко прискърцват съвсем леко при чукване на спирачката.
Нямало е място за притеснение.
Благодаря на всички отзовали се с идея
Нямало е място за притеснение.
Благодаря на всички отзовали се с идея

- bohcho
- младши ентусиаст
-

Търсих из темите но така и нищо не открих , предварително се извинявам ако има тема.
- omegaart
- ентусиаст
-
bohcho написа::lol: Айде пак с моите прословути накладки точно 500 км. след смяната отново се раздрънкаха , колеги някои решил ли е проблема до сега?
Търсих из темите но така и нищо не открих , предварително се извинявам ако има тема.
Свали ги и намажи с тва дето ти пуснах горе или еквивалент негов от дарукар или някъв магазин за авточасти.
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Намазах ги с медна грес. Това направих веднага след смяната. И въпреки всичко си дрънка и то много гадно все едно има консервени кутии зад мен ако ги натисна по каране на павета и млъкват. Доби от старите накладки взех гърбовете които са като ламаринка и ги сложих на новите с идеята на намаля разстоянието заради изтънелия диск но уви.
- bohcho
- младши ентусиаст
-
omegaart написа:bohcho написа::lol: Айде пак с моите прословути накладки точно 500 км. след смяната отново се раздрънкаха , колеги някои решил ли е проблема до сега?
Свали ги и намажи с тва дето ти пуснах горе или еквивалент негов от дарукар или някъв магазин за авточасти.
Как по точно да ги намажа , какво имаш предвид. Аз намазах гърбовете на накладките и местата където лягат това ли имаш предвид.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2