дневни светлини

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: дневни светлини

Мнение от © » 19 Ное 2011, 17:24

естествено ще, че ще има проблеми само на ейнджъл айс
това да не са ви дневни светлини :mhihi:
или по-точно аз ако съм полицай 100% щях да ви глобя, сега ако има някои малко по-заблудени може и да мине номера

аз си карам с активирани дневни светлини и ксенон вече втора година, а пък германеца кой знае колко е карал преди мен и още нямам проблеми с крушките. Иначе рефлекторите веднъж ги правих, но те са пласмасови и да не се карат през деня пак ще има износване за 5-6 години. Просто това е слабо място на ЗКВ фаровете

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 19 Ное 2011, 18:44

slitter написа:Нещо друго ми прави впечатление, гледам, че масово нови БМВта, а и такива като нас с е46 масово карат само на ейнджъли, ако има такива разбира се... та не им ли правят проблем полицаите, те могат ли да се тълкуват като дневни светлини!???

При някои от новите модели енджълите се водят по техническо описание точно "дневни светлини", докато за Е46, според закона - категорично не са. Докато не се въведе стандарт за това, кое може да бъде "дневни светлини", по-добре джиткайте с фарове.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 19 Ное 2011, 19:39

K_Ilkov написа:на първа позиция на контактния ключ беше въпроса ...

% на дългите свети само на контакт да ,просто не съм разбрал , също така отзад стоповете НЕ светят както и таблото НЕ свети , гледам че доста нови VW та и Audi-ta са така, мен лично ми е удобно и смятам че е добре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 20 Ное 2011, 11:51

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

В сила от 01.09.1999 г.
Отразена деноминацията от 05.07.1999 г.
изм. ДВ. бр.10 от 1 Февруари 2011г.

Чл. 70. (1) При движение през нощта и при намалена видимост моторните превозни средства и трамваите трябва да бъдат с включени къси или дълги светлини, габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния номер.

(2) Използването на дългите светлини е забранено:

1. при разминаване; в този случай превключването от дълги на къси светлини става, когато разстоянието между превозните средства е не по-малко от 150 метра или в момента, в който насрещният водач подаде сигнал чрез превключването на светлините;

2. при движение по осветени участъци от пътя;

3. при движение зад друго моторно превозно средство на разстояние, по-малко от 50 метра.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:

1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;

2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.

По този начин написан закона ейнджълите направо си стават за дневни светлини!!! Демек ако си с опел корса '97 треа да си на къси, щот немаш други, а ако имаш ейнджъли направо са си дневни светлини!!! Поне аз така тълкувам закона! И в крайна сметка "демон ейс" при Ауди си е именно това, а те го измислиха след "ейнджъл айс"... нали са конкуренти!!! :) А и тези диоди си светят супер ярко, доста по-забелязващи са, отколкото дори къса светлина на рефлектор с обикновена кружка през деня! Ако на вашата Е46 нема ейнджъли е ясно, че треа да си на къси, ама ако имаш според мен си в рамките на закона, а освен всичко друго - пичове хахахаххаха, именно вие с дългите на % се оказва, че нарушавате закона по смисъла, по който е написан :mhihi: :mhihi: :mhihi: А точка 1 от ал. (3) е явно препоръчителна мярка! Та аз затова карам нема зиме, нема лето, все на светлини и то къси, щот немам ейнджъли да го е! :) В крайна сметка тези диоди именно се монтират, заради икономия на енергия и удължен живот на същите, предназначени именно за движение през деня! Поне аз така мисля! Не са само за красота, дет се вика! Затова, ако се реша на ейндъли ще мисля как да ги връзвам да се пускат с паленето на колата, независимо от бутона на лайтмодула! Не знам, ще видим... почвам много да се навивам на едни ейнджъли! Вече се предлагат такива, каквито много ми харесва как светят! Преди малко ми селянееха...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 20 Ное 2011, 13:47

Добре де, тук опира въпроса, какви да са енджълите: бели или жълти?
В смисъл, могат ли например, да се ползват жълти енджъли за дневни светлини?
Или изобщо жълта подсветка може ли да се ползва?

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Ное 2011, 14:10

Не може да сравнявате светлини монтирани от производителя и отбелязани като "дневни" със нещо произведено в китай и монтирано в някой гараж - нашите ейнджъл айс. Няма официален документ или тест доказващ подобно твърдение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 20 Ное 2011, 14:47

slitter написа:пичове хахахаххаха, именно вие с дългите на % се оказва, че нарушавате закона по смисъла, по който е написан

Някак си не можеш да ме убедиш, че нарушавам закона при положение, че в Америка където цяла година карат с пуснати "дневни светлини", Е46 излизат с пуснати дълги светлини на %. Също така в закона според мене се споменава за дълги светлини работещи на пълна мощност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 20 Ное 2011, 14:59

slitter написа:....

Колко удобно си изтълкува ейнджълите като дневни светлини.

При Е46 ейнджълите не са нищо повече от габаритни светлини.

Аз карам целогодишно с включени къси светлини нямам никакви проблеми.
То вече и ксеноновите крушки са по 10-15 лева, така че за какво да се занимаваме с глупости.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 20 Ное 2011, 16:48

dido0o``` написа:
slitter написа:пичове хахахаххаха, именно вие с дългите на % се оказва, че нарушавате закона по смисъла, по който е написан

Някак си не можеш да ме убедиш, че нарушавам закона при положение, че в Америка където цяла година карат с пуснати "дневни светлини", Е46 излизат с пуснати дълги светлини на %. Също така в закона според мене се споменава за дълги светлини работещи на пълна мощност.

Колега, нямам никакво желание да те убеждавам в нещо, а казаното от мен е по-скоро сарказъм, отколкото сериозно твърдение, макар да не е лишено от логика! :) Америка си имат техни текстове на закони, ние си имаме други! И в крайна сметка, ако някой някога поиска да се заяде с тебе, може да се заяде и ти нищо няма да можеш да направиш - включени ли са дългите, включени са... после ходи обяснявай със съдебно-техническа експертиза в съда на колко процента са включени! :mhihi: :mhihi: :mhihi: Естествено, че можеш да си караш с тези светлини, ня вярвам някой да се сети въобще да прави проблем за тая глупост, но по принцип в твъдението ми има много юридическа логика!

kriso85 написа:
slitter написа:....

Колко удобно си изтълкува ейнджълите като дневни светлини.

:) Колега, въобще не ми е удобно, просто в закона пише "включени светлини за движение през деня"! Това твърдение доста може да се тълкува в конституционния съд, ако се наложи... не, че бих се занимавал! А общо взето не намирам много голяма разлика в технологията на оригиналните ейнджъли и автърмаркетите! И, за да докажа донякъде твърдението си - може ли да кажете каква е разликата между дневните светлини, които продават да си ги монтираш и ейджълите - едните са прави, другите са кръгли :) независимо дали став авъпрос за оригинални или автърмаркет - все са диоди!

Аз също карам на ксенон целогодишно и ми дреме на к**а дали ще се преебе кружката или баласта, две години вече нищо не се е преебало и си пала с пуснати дори!!! Въпоса е принипен и в рамките на шегата, разбира се преди всичко!

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 21 Ное 2011, 19:01

Аз градско си карам на "глеле" до сега проблем не са ми правили. :paranoid:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 21 Ное 2011, 19:16

Със старата Е46ца - още преди 3-4 години си карах на очички само...и ми правеха доста проблеми :mhihi:
На фейсовата...не смятам и да и слагам...сякаш ми мина мерака за "блинг-блинг" и т.н. :confused:

Потребител
Аватар

Мнение от niki_e30 » 23 Юли 2012, 14:16

А има ли вариант да не могат да се пуснат дългите на % понеже моята кола е е46 2001г. и като ходих да ги пуснат казаха че не става ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от dido0o``` » 23 Юли 2012, 14:22

niki_e30 написа:А има ли вариант да не могат да се пуснат дългите на % понеже моята кола е е46 2001г. и като ходих да ги пуснат казаха че не става ?

Единствено на дългите да си с ксенон. Тогава няма да стане работата, защото ксенона работи на пълна мощност.

Потребител
Аватар

Мнение от niki_e30 » 23 Юли 2012, 16:06

Не нямам ксенон .

ентусиаст
Аватар

Мнение от dido0o``` » 23 Юли 2012, 16:38

niki_e30 написа:Не нямам ксенон .

Друг вариант е да ти е по-стар лайт модула и да не знаят как се пускат.. ако кажеш каква причина са ти казали за това "не може".

ПредишнаСледваща

Назад към E46