Колко градуса е 12без2 ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Колко градуса е 12без2 ?
Аз на уреда му нямам доверие, щото съм отварял таблото 100 пъти и стрелките съм свялал а после на къде съм ги забил..
Та по принцип при мен стои предимно на стрелката преди средата и мегаскуирта ми показва около 72-76 до 80 градуса макс.
А като я оставя на място и спра ел перката така че да позагрее като отиде до 12без2 ми показва 90градуса +/-2.
Та колко е работната температура на Е30 М20Б23 и аз ли съм се нахендрил с фалшив термостат? По принцип аз го смених преди година точно заради това че не стига средата стрелката ама никъв ефект, и стария който извадихме си работеше нормално просто явно по рано отварят?

Та по принцип при мен стои предимно на стрелката преди средата и мегаскуирта ми показва около 72-76 до 80 градуса макс.
А като я оставя на място и спра ел перката така че да позагрее като отиде до 12без2 ми показва 90градуса +/-2.
Та колко е работната температура на Е30 М20Б23 и аз ли съм се нахендрил с фалшив термостат? По принцип аз го смених преди година точно заради това че не стига средата стрелката ама никъв ефект, и стария който извадихме си работеше нормално просто явно по рано отварят?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
МИ и аз това съм се чудил... въпроса е че термостата започва да отваря на 80 градуса... ама на колко е средата не знам 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
В упътването на Мегаскуирта пише да не вЕрваш на температурите които показва.Може да те лъже с +-5-6 градуса,че и повече.
Най-добре е да измериш температурата на водата с живачен термометър.
Най-добре е да измериш температурата на водата с живачен термометър.
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Re: Колко градуса е 12без2 ?
b2 написа:Аз на уреда му нямам доверие, щото съм отварял таблото 100 пъти и стрелките съм свялал а после на къде съм ги забил...
veso VTK написа:
...Моя пък отчита с едно деление по надолу.Няма оправия...
Eй по тоя начин досега си слагам стрелките и няма грешка. При veso VTK също свърши работа.Разглобяваш таблото. Стигаш до уреда. АКО: Когато буташ с пръстче стрелката докрай наляво и надясно, не подминава с еднакво разстояние съответно най-лявото и най-дясното деление на скалата (предполагам, че твойта подминава лявото повече). ТОГАВА: ИМА РЕШЕНИЕ!!! Вадиш стрелката (внимателно, нагоре). Слагаш я така, че като я буташ с пръстче докрай наляво и надясно, да подминава с еднакво разстояние съответно най-лявото и най-дясното деление на скалата. Сглобяваш и ...
Някъде из мненията на (май) братя Пенчеви имаше картинка със скалата с нанесени градуси, но не можах да я открия ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Абе то може и от пръстчето да зависи, ама върши работа 

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Е да ама най добре е ако може сондата да е при термостата от към страната на главата
Щото в казанчето няма да е същата температура

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

8 мнения
• Страница 1 от 1