Мога ли да премахна ограничителя на скороста ?
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- soze
- Потребител
-
- Кара: BMW X6 XDrive 3.0D
- Мечтае да кара: BMW M550D X5
Мога ли да премахна ограничителя на скороста ?
Колеги как мога да си махна ограничителя на скоростта който ми е сложен от завода ! Приказвах в магазина от който я купих ми казаха че не могат (пълни глупости), било за моята сигурност.
Колата е X5 Xdrive 245 кс. Адски неприятно е да спре на 210-215 км.
Може ли да се закупи някой софтуер по eBay.com и да си реша проблема.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: Мога ли да премахна ограничителя на скороста ?
soze написа:Колеги как мога да си махна ограничителя на скоростта който ми е сложен от завода ! Приказвах в магазина от който я купих ми казаха че не могат (пълни глупости), било за моята сигурност.
Да,може да се премахне!За целта трябва да се препрограмира ЕКУ-то,нямам представа кой точно има този софтуер-провери при по-именитите софт тунери,може би дори колегата от форума - viewtopic.php?f=63&t=176247 да има тази възможност..
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- soze
- Потребител
-
Благодаря за линка !
Писах му на Л.С. дано да намерим някакво решение.
Поздрави.
Писах му на Л.С. дано да намерим някакво решение.
Поздрави.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Е добре де, ограничителя не е ли на 250 км/ч? 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
На колите, които могат да вдигнат 250 км/ч е точно там.
Само че Е70 3.0d не е от тях.
И особено ми е странно колегата колко си мисли, че може да му вдигне колата, че да е ограничена на 210 км/ч?
Според данните на производителя това е максималната скорост на 3.0d.
И съвсем нормално, все пак говорим за автомобил, който тежи 2150 кг. С толкова коне - такава максимална скорост.
Само че Е70 3.0d не е от тях.

И особено ми е странно колегата колко си мисли, че може да му вдигне колата, че да е ограничена на 210 км/ч?
И съвсем нормално, все пак говорим за автомобил, който тежи 2150 кг. С толкова коне - такава максимална скорост.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- soze
- Потребител
-
cww написа:На колите, които могат да вдигнат 250 км/ч е точно там.
Само че Е70 3.0d не е от тях.![]()
Колега не ми е първа кола и имам доста над обща култура в това отношение колко може да вдигне ако го няма ограничителя на скоростта.
Не може на зверски баир на горе да ускорява до 200 - 205 (ама яко като пак достига до 215) и на равно или по надолнище да върви с 210 -215 !!!
Колата има ограничител и това е факт. Без този ограничител съм сигурен че на места без да има чип тунинг ще достига до 250 км.
Карал съм SEAT LEON FR 1.9 TDI 150 к.с. с чип тунинг който е достигал 250, карал съм нормално ауди А4 2.5 TDI quattro ръчна кутия също до 250 км. ...
то само като я усещаш как ускорява до 200км. и си викаш ей сега ще ги залепи 250 а тя спира 215 !!!
По темата вече ме "зарадваха" че EDC17 в моя случай имало защита от тунинг и май ще се чакат по добри времена !
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
soze написа:По темата вече ме "зарадваха" че EDC17 в моя случай имало защита от тунинг и май ще се чакат по добри времена !
Явно не си попаднал на правилния човек

Свържи се с ето този човек : memberlist.php?mode=viewprofile&u=228 той ще ти реши проблемите

- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
soze написа:cww написа:На колите, които могат да вдигнат 250 км/ч е точно там.
Само че Е70 3.0d не е от тях.![]()
Колега не ми е първа кола и имам доста над обща култура в това отношение колко може да вдигне ако го няма ограничителя на скоростта.
Не може на зверски баир на горе да ускорява до 200 - 205 (ама яко като пак достига до 215) и на равно или по надолнище да върви с 210 -215 !!!
Колата има ограничител и това е факт. Без този ограничител съм сигурен че на места без да има чип тунинг ще достига до 250 км.
Карал съм SEAT LEON FR 1.9 TDI 150 к.с. с чип тунинг който е достигал 250, карал съм нормално ауди А4 2.5 TDI quattro ръчна кутия също до 250 км. ...
то само като я усещаш как ускорява до 200км. и си викаш ей сега ще ги залепи 250 а тя спира 215 !!!
По темата вече ме "зарадваха" че EDC17 в моя случай имало защита от тунинг и май ще се чакат по добри времена !
Колега, над 200 км/ч се искат доста коне, за да може тоя фургон да ускорява здраво. Еле пък да достига 250 км/ч.
Моят съм го пробвал само веднъж, на равно стигна 220 (по скоростомер) и повече не продължих. Сякаш ми се стори, че това е тавана на възможностите му. Но знае ли човек...
Ще се радвам да споделиш резултати, ако има развитие на нещата.

P.S. Леките автомобили са друга работа. Едно, че имат съвсем различна аеродинамика, друго, че са чувствително по-леки. Отделно, предполагам ти е добре известно, че 250 км/ч по скоростомер реално не са 250 км/ч. Не че има кой знае какво значение, но все пак е добре да се има впредвид.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Автора на темата е напълно прав,че Х5/6 3.0д-245кс имат ограничител,за разлика от същите екземпляри,но поръчани със спортен пакет(включващи и гуми с различен скоростен индекс)!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
За 250 може да забравиш, моята не може да вдигне толкова. 240 с мноooго голяма засилка.
I love the sound of V8 in the morning...
Отиди някъде, където могат да ти издърпат софта на ЕКУ-то на файл и ми го прати.
Аз ще ти премахна лимитера без пари.
Само попитай тези около теб, които ще ти четат колата, дали нямат проблеми с ЕДЦ17 и нямаш грижа натам.
Аз ще ти премахна лимитера без пари.
Само попитай тези около теб, които ще ти четат колата, дали нямат проблеми с ЕДЦ17 и нямаш грижа натам.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- khaled
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 4.0д
Колега созе успя ли да махнеш ограничителя?
- soze
- Потребител
-
Благодаря за отговорите !
Вече съм "горд" собственик на Kess v2 и Bootloader Infineon Tricore, вторник я мятам. Щеше да е по рано но човека който ми го донесе настояваше да си я правя когато си замине че почивката му на Карибите да не е с кола под наем

Интересува ме ако някой знае дали ще даде някаква грешка в сервиза когато го откача ЕКУ-то от колата или и махна акумулатора преди това.
Вече съм "горд" собственик на Kess v2 и Bootloader Infineon Tricore, вторник я мятам. Щеше да е по рано но човека който ми го донесе настояваше да си я правя когато си замине че почивката му на Карибите да не е с кола под наем

Интересува ме ако някой знае дали ще даде някаква грешка в сервиза когато го откача ЕКУ-то от колата или и махна акумулатора преди това.
- soze
- Потребител
-
Колеги някой отварял ли е подобно нещо и ако може малко разяснение !
Силно ме съмнява че удебеленията по ребрата на долния капак който служи за радиатор са резби ама дано да греша. И че отдолу е залята целия под капака със силикон за по добро топло отдаване. Защото отдолу беше доста по горещ като го изкарах.
Все пак ако се забавя с няколко дена за да попитам не е нищо пред вероятността да чакам седмици за ново ECU и да ме усетят от сервиза че съм пипал ECU-то докато е в гаранция.

Поздрави !!!
Силно ме съмнява че удебеленията по ребрата на долния капак който служи за радиатор са резби ама дано да греша. И че отдолу е залята целия под капака със силикон за по добро топло отдаване. Защото отдолу беше доста по горещ като го изкарах.
Все пак ако се забавя с няколко дена за да попитам не е нищо пред вероятността да чакам седмици за ново ECU и да ме усетят от сервиза че съм пипал ECU-то докато е в гаранция.

Поздрави !!!
- soze
- Потребител
-
Колеги до тука съм ... може ли малко помощ !
В задачата се пита как да се отлепи платката от долния капак радиатор която е залепена с някаква твърда паста която не омеква при нагряване и е излязла през дупките на платката и ефекта е стой като занитена .
Определено ще се реже ама трябва и са се изпили борда на радиатора за да прекарам макетния нож без много да се надига платката.
Някой знае ли някоя тънкост ?

Трябва да стигна до тук и да е в работещ вид

Поздрави !
В задачата се пита как да се отлепи платката от долния капак радиатор която е залепена с някаква твърда паста която не омеква при нагряване и е излязла през дупките на платката и ефекта е стой като занитена .
Определено ще се реже ама трябва и са се изпили борда на радиатора за да прекарам макетния нож без много да се надига платката.
Някой знае ли някоя тънкост ?

Трябва да стигна до тук и да е в работещ вид

Поздрави !
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4