На косъм . . .

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

На косъм . . .

Мнение от batDancho » 04 Авг 2003, 8:05

В петък се прибирам към дома, карам не много бързо - 90-100. Вихдам един приятел ми маха да го взема. Скачам на спирачката - педала потъва до долу и никакъв ефект. След два три пъти напомпване най после спрях с отвратителен стържещ звук. Как да е се прибрах, на другия ден отварям колелото - отпред отляво феродото го няма,само планката останала. На останалите три накладки феродото нацепено и се държи на планката на магия. Явно некачествен материал, защото не бяха износени до края - 7-8 мм беше дебело феродото. Майстора, дето ги сменя каза, че съм имал голям късмет, защото парчетата обикновено блокирали колелото и в зависимост от скоростта можело да се мине и през таван. Сега май ще трябва на всеки 10 К км да ги отварям да ги преглеждам в какво състояние са, че не ми се изпитва пак това усещане, педала опрял в пода и колата си върви . . .

кандидат ентусиаст
Аватар

хм

Мнение от Castor » 04 Авг 2003, 8:48

май по-добрата идея е просто да си купиш качествени накладки :idea:
STREETRACERS.HIT.BG

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 04 Авг 2003, 9:17

Не си прави майтап със спирачките, само с тях недей, колко върви колата не е толкова важно винаги ще стигнеш, макар и по-бавно, ама спирачките не са ли наред е много страшно
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 04 Авг 2003, 9:22

... и спирачната течност! Сменяйте си спирачната течност редовно, защото ако сте малко по-агресивни зад волана, не е много трудно да я накарате да кипне (от личен опит знам - а чувството не е приятно!!!!) Има статия дори по въпроса в новия брой на АутоБилд... няма кой знае какво интересно написано в нея обаче .. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Re: хм

Мнение от batDancho » 04 Авг 2003, 10:07

Castor написа:май по-добрата идея е просто да си купиш качествени накладки :idea:

Тези, с които съм сега пратих човек да ги купи, понеже не съм много наясно с фирмите, производители, преди да ги сложа, ги показах на друг спец, който каза "оооо, тези са много добри", чак тогава ги сложих.

Въпреки това пак няма гаранция. :(

кандидат ентусиаст
Аватар

отг.

Мнение от Bobby » 04 Авг 2003, 13:26

Би ли споделил кой е производителя, за да не си купуваме такива. А наистина спирачната течност като я смених се изненадах от мръсотиите в нея.

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 04 Авг 2003, 15:43

Хааааа а после като публикувах статията за спирачките останах с впечатлението че на малко хора им дреме дали спират добре а то се оказа че не е точно така 8)
batDancho найстина защо не пробваш с оригиналните за модела :arrow: то ясно че са маса пари ама все пак :!: Ако са Феродо или по точно пише че са такива :arrow: Спокойно Пълно е с ментета :evil: :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Re: отг.

Мнение от batDancho » 04 Авг 2003, 15:58

Bobby написа:Би ли споделил кой е производителя, за да не си купуваме такива. А наистина спирачната течност като я смених се изненадах от мръсотиите в нея.

Не знам кой е производителя, това са накладките, с които купих колата. Тези, които сложих, не са феродо, не си спомням марката, но кутията е в къщи, ще кажа.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 19 Авг 2003, 17:27

мноо качествени накладки са едни англииски дето ги взимам от Дракон-ООД тук в Пловдив...Форд-а има АБС и феродото го свършваше на 10-20.000 км и мноо твърди...АБС-а мноо пъти се замеси да спре блокирането... а сега с тях педала гъделичкаш и спира от 100 км за броени метра и при условие че чувството е невероятно...сега съм на 40.000 с много ръчкане и накладките са едва на половина...има ги за всичките автомобили

Назад към Страхотни истории