Търся асферични странични огледала
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Becko_83
- Потребител
-
- Кара: Е39 525 D
Търся асферични странични огледала
Здравейте,
От известно време си търся асферични странични огледала за Е39 525d. Оказва се доста трудна задача, защото където и да се обадя да попитам имат само оригиналните изпъкнали огледала, а аз специфично искам асферични. Страничните огледала за Е39 били дори 2 типа 15,5см и 16,5см широки (ако не се лъжа). Моите са 15,5см и лявото и дясното.
Ако някой има идея къде да отида или да се обадя да потърся ще му бъда много благодарен. Трябват ми само стъклата, със или без основа.
На старата ми каручка - сеат ибиза имам оригинални асферични огледала и сега направо се побърквам като не виждам колите до мен в огледалата и трябва да въртя глава. Опасявам се че някой ден ще отнеса някой при престрояване и ще се чудя от къде е изкочил.
От известно време си търся асферични странични огледала за Е39 525d. Оказва се доста трудна задача, защото където и да се обадя да попитам имат само оригиналните изпъкнали огледала, а аз специфично искам асферични. Страничните огледала за Е39 били дори 2 типа 15,5см и 16,5см широки (ако не се лъжа). Моите са 15,5см и лявото и дясното.
Ако някой има идея къде да отида или да се обадя да потърся ще му бъда много благодарен. Трябват ми само стъклата, със или без основа.
На старата ми каручка - сеат ибиза имам оригинални асферични огледала и сега направо се побърквам като не виждам колите до мен в огледалата и трябва да въртя глава. Опасявам се че някой ден ще отнеса някой при престрояване и ще се чудя от къде е изкочил.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Търся асферични странични огледала
Не знам с какви огледала си в момента (и на кое викаш асферично), но всички баварци след Е30 са с асферични огледала.
Асферични са огледалата, които имат по една черта в края, като само в тази част огледалото е сферично и дава панорамен образ. По средата си е почти нормално право огледало. Ако огледалата ти бяха сферични, на тях щеше да има надпис, че обектите в огледалото са по-малки от колкото са в реалност
Ако пък не ми вярваш, заповядай, купи си http://www.avto.bim.bg/Stuklo-za-ogleda ... 34m45.html
Асферични са огледалата, които имат по една черта в края, като само в тази част огледалото е сферично и дава панорамен образ. По средата си е почти нормално право огледало. Ако огледалата ти бяха сферични, на тях щеше да има надпис, че обектите в огледалото са по-малки от колкото са в реалност

Ако пък не ми вярваш, заповядай, купи си http://www.avto.bim.bg/Stuklo-za-ogleda ... 34m45.html
- Becko_83
- Потребител
-
Благодаря ти за отговора.
Ето тук има малко теория кое наричам асферично огледало: http://avtoshans.com/node/70
Не знам за всички баварци след Е30, само знам, че моите са сферични според горното обяснение или още така наречените изпъкнали огледала. Нямам черта на огледалото, след която то да се променя - моите огледала са изцяло еднакви.
Колкото до линка, който си ми подал - това беше първото място, на което попитах. Уви тези стъкла не стават за моите огледала - леко са издадени в единия си край (както се вижда на картинката) и са 16,5 сантиметра на широчина. При мен не влизат за 1 см на широчина и са дори малко по-големи на височина.
Ето тук има малко теория кое наричам асферично огледало: http://avtoshans.com/node/70
Не знам за всички баварци след Е30, само знам, че моите са сферични според горното обяснение или още така наречените изпъкнали огледала. Нямам черта на огледалото, след която то да се променя - моите огледала са изцяло еднакви.
Колкото до линка, който си ми подал - това беше първото място, на което попитах. Уви тези стъкла не стават за моите огледала - леко са издадени в единия си край (както се вижда на картинката) и са 16,5 сантиметра на широчина. При мен не влизат за 1 см на широчина и са дори малко по-големи на височина.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Значи огледалата ти не са оригинални. Потърси си в подфорум ”Продава”, със сигурност ще намериш.
Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2
Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2
Becko_83 написа:Благодаря ти за отговора.
E39 наистина има с 2 вида огледала (изключвам М), но твоите (по-малките) са по-често срещания вид и са асферични, поне оригиналните. Така, че доста лесно може да си намериш и 2-ра ръка и нови и оригинални и не оригинални.
- Becko_83
- Потребител
-
Ами продължава да не ми е лесно, а и търсачката в подфорума не намери нищо полезно. Оказа се, че стъклата на огледалата са ми същите като на Е46.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
абсолютно всички огледала след тези на Лада са сферични(т.е. не са плоски)...аз съм виждал какво се вижда(или как не се вижда) в огледало направено от изрязано парче от обикновено домашно огледало(което е плоско).има обаче разлика в диаметъра на сферата, част от която е стъклото, колкото по-малка е тя толкова по далечни и малки са обектите...на е39 отрязаната част в края на огледалото е просто с по-голяма сферичност(т.е. по-малко плоска) от останалата повърхнина.а надписите "objects in mirror are closer then they appear" като цяло съм ги виждал само на азиатските коли(може и да греша) по което предполагам че е изискване на жълтите, но не и в световен мащаб
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ето ги огледалата които се вграждат, обаче в зависимост от пазара за който е произведена колата варират и възможните избори.
Като гледам на оригиналното му е хубава цената
така че пробвай в "Продава" може да намериш нещо

Като гледам на оригиналното му е хубава цената

- Becko_83
- Потребител
-
След много четене в мрежата и обаждане по фирми най-накрая си намерих търсените огледала. Те са за Е46 и каталожния им номер е BMW 51168250438. Заспаха веднага и определено си заслужаваше голямото търсене, защото започнах да виждам страничните коли в тях 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Becko_83 написа:След много четене в мрежата и обаждане по фирми най-накрая си намерих търсените огледала. Те са за Е46 и каталожния им номер е BMW 51168250438. Заспаха веднага и определено си заслужаваше голямото търсене, защото започнах да виждам страничните коли в тях
Е36, Е46, Е39 и Е38 стъклата (без затъмняване) са едни и същи...но щом от Е46 те кефят повече...

10 мнения
• Страница 1 от 1