Питане за летни гуми
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: Питане за летни гуми
Щом ги имаш слай и пробвай
иначе аз казвам,че няма да опират,имаш още доста място

- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
За да не отварям нова тема използвам тази,вчера си взех Bridgestone Potenza S001,има ли някой който кара с такива в момента да даде впечатленията си ,чувам добри отзиви за тях.По принцип зима,лете все с 225/45/17 си карам и съм си доволен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Mitiracing написа:За да не отварям нова тема използвам тази,вчера си взех Bridgestone Potenza S001,има ли някой който кара с такива в момента да даде впечатленията си ,чувам добри отзиви за тях.По принцип зима,лете все с 225/45/17 си карам и съм си доволен.
Mного хубави гуми,захапват здраво,но имай в предвид по завоите ,че както захапват така като изпуснат е много рязко,примерно при континентал усещаш кога губиш сцеплението,докато при потенцата е малко рязко..
Карал съм над 30 000км с такива - изключително съм доволен ,само размера бе 225/50/16

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
Gqbriel написа:Mitiracing написа:За да не отварям нова тема използвам тази,вчера си взех Bridgestone Potenza S001,има ли някой който кара с такива в момента да даде впечатленията си ,чувам добри отзиви за тях.По принцип зима,лете все с 225/45/17 си карам и съм си доволен.
Mного хубави гуми,захапват здраво,но имай в предвид по завоите ,че както захапват така като изпуснат е много рязко,примерно при континентал усещаш кога губиш сцеплението,докато при потенцата е малко рязко..
Карал съм над 30 000км с такива - изключително съм доволен ,само размера бе 225/50/16
Мерси колега,другата седмица ще ги монтирам и ще видим как ще се държи.

- pekicha
- Потребител
-
- Кара: Е46 320D 2003
Аз съм с 225/45/17 на 8J и мога да кажа че вози много кофти, кривят се джанти по дупки, прецаква се окачване. 225 е абсолютния минимум за 8J, като и така гумата стои леко превита към ръба на джантата. Което значи че за 8.5J минимума е около 235-245. Смята се по формула, като е препоръчително широчината на гумата да е поне 2.5см по-голяма от тази на джантата или 8.5J=21.59cm + 2.5cm => 23,59 или малко повече от 235. По-големия проблем според мен е това, че променяш държанието на колата като цяло заради така наречения "scrub radius" и от там доста неща като "презавиване", "недозавиване", поведение на ABS/DSC/ASC и така нататък. Знам че доста колеги си слагат джанти различни от препоръчаните от производителя и за това просто споделям мнение. Успех!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Mitiracing написа:За да не отварям нова тема използвам тази,вчера си взех Bridgestone Potenza S001,има ли някой който кара с такива в момента да даде впечатленията си ,чувам добри отзиви за тях.По принцип зима,лете все с 225/45/17 си карам и съм си доволен.
За тази марка ако имаш съмнения....какво остава за другите по-евтини....
Много добра гума, слагай смело.
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325ci много синя
Здравейте колеги, да споделя и аз относно гуми/джанти. Оригиналните джанти на колата са BMW alloy wheel, M double spoke 135, предни 8JX18 ET:47, задни 81/2JX18 ET:50. Гумите са съответно: 225/40/18 и 255/35/18, такива стойности са заложени и в книжката. Относно комфорт поведение на пътя, ами в София ми е изключително неприятно и некомфортно да си карам колата, постоянно съм под напрежение да не скоча в някой трап. Иначе за извънградско е супер. Комфорта е на прилично ниво, а в завой няма мърдане. Скоро си взех чисто нови предни гуми TOYO PROXES SPORT и съм изключително доволен, на доста приемлива цена са като за перформанс гума. 

- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Ето малко инфо и погледнете!Стига сте писали наизуст!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Колеги смятам да си сменям летните гуми и се спрях на тези http://www.gumi1.bg/bg/catalog/id/2776.html.Карал съм със зимни такива 15-ки и бях много доволен но за тези 17-ки
.Пък и цената е приемлива

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Transporter 1 написа:да добавя и АЗ наи добре вози според мен е 225.50.17 изпълва много добре калника 330 хд
Аз съм страашно доволен от 215/50/17 на 8J стил 44 джанти - 4 нови Goodyear efficient grip - и самата гума е мека но возията е прекрасна
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Бриджстона е чудесна гума, но имай предвид, че е много твърда и тежка. Потенцата по принцип са правени за високи скорости и борда им е като на рънфлет сравнено с Конти, Гудиър или Дънлоп. Тази не прави изключение. За някои хора това е предимство, но го имай предвид при покупката.
kunaa написа:Колеги смятам да си сменям летните гуми и се спрях на тези http://www.gumi1.bg/bg/catalog/id/2776.html.Карал съм със зимни такива 15-ки и бях много доволен но за тези 17-ки.Пък и цената е приемлива
За 30 лв. отгоре на гума купуваш Конти Спорт контакт 5 с клубната отстъпка. Не че Семперита е лош, но не е конти...
Never mistake motion for action...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Leon написа:Mitiracing написа:За да не отварям нова тема използвам тази,вчера си взех Bridgestone Potenza S001,има ли някой който кара с такива в момента да даде впечатленията си ,чувам добри отзиви за тях.По принцип зима,лете все с 225/45/17 си карам и съм си доволен.
Бриджстона е чудесна гума, но имай предвид, че е много твърда и тежка. Потенцата по принцип са правени за високи скорости и борда им е като на рънфлет сравнено с Конти, Гудиър или Дънлоп. Тази не прави изключение. За някои хора това е предимство, но го имай предвид при покупката.kunaa написа:Колеги смятам да си сменям летните гуми и се спрях на тези http://www.gumi1.bg/bg/catalog/id/2776.html.Карал съм със зимни такива 15-ки и бях много доволен но за тези 17-ки.Пък и цената е приемлива
За 30 лв. отгоре на гума купуваш Конти Спорт контакт 5 с клубната отстъпка. Не че Семперита е лош, но не е конти...
И аз съм на мнението на Leon - не си заслужава за малката разлика,но е хубаво на живо да ги видиш тези гуми,както казаха - някой 17-ки са с по-твърд борд ,а бриджстона са си дърво в това отношение

Аз лично попаднах на 17-ки с мек борд - вярно малко са лабави в завой,но пък комфорта е невероятен за 17ка.
Общо взето ,каквато и гума над среден клас чисто нова да вземеш - няам значение - само гледай новите надписи за шум и сцепление на мокро да са минимум C и не над 72DB че ще ги мяташ после
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Leon написа:Бриджстона е чудесна гума, но имай предвид, че е много твърда и тежка. Потенцата по принцип са правени за високи скорости и борда им е като на рънфлет сравнено с Конти, Гудиър или Дънлоп. Тази не прави изключение. За някои хора това е предимство, но го имай предвид при покупката.
Добре защо никой не споменава Мишелин

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
мишелин си е сериозна марка, мое мнение обаче е че се справят с една идея по-добре със зимните гуми, не че имам нещо против pilot sport гумите напротив, но по-ниския им клас от тип енерджи, доста бързо старее и едвам избутва 3тия сезон, освен ако аз не съм попаднал на лоша партида гуми, но ги бях взел нови и не бях особено доволен.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
iv4o9999 написа:мишелин си е сериозна марка, мое мнение обаче е че се справят с една идея по-добре със зимните гуми, не че имам нещо против pilot sport гумите напротив, но по-ниския им клас от тип енерджи, доста бързо старее и едвам избутва 3тия сезон, освен ако аз не съм попаднал на лоша партида гуми, но ги бях взел нови и не бях особено доволен.
Аз съм с евтините "Energy saver" за стареенето си прав но не се износват бързо мисля си че колата стана една идея по икономична с тях