Странности с навигацията

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трезвен
Мечтае да кара: Dramiel

Странности с навигацията

Мнение от pro_01 » 19 Май 2012, 10:41

Той този проблем не е от вчера, но сега окончателно изби. С две думи, колкото по-топло и/ли влажно е, толкова повече навигацията спира да чете и се появяват следните съпътстващи проблеми:

- екрана отказва да се отваря, или спира до някъде; тръгва да се отваря, стига до някъде, връща се, от време на време цикли така до побъркване;
- блутута отказва да набира или когато приема повикване те ме чуват, но аз тях не;
- диска с картата спира да се чете, като или просто цикли, по време на което навигацията забива, включително копчетата на таблото, или избухва с една от двете грешки - грешен диск / не мога да чета, като понякога се рестартира, друг път не, но дори след рестарт рядко захапва вече.

Миналото лято й правиха пълна диагностика и излезе прекъснат кабел някъде. Мога да повярвам, че при топло се размеква и губи контакт, но търсенето къде е прекъснат точно някакъв кабел и кой ми се струва загубена кауза. Имам един електричар тука до нас, който първо искаше да ми смени лазера на навигацията, после се оказа че не й работи охлаждането и го вързахме на късо да духа веднага при контакт, но вече и това не помага. Чудех се дали да не монтирам един вентилатор примерно 8-10 санта от компютър в отделението да обдухва, ама и това е временно побългарено решение. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем да даде някакъв акъл? :dunno:
Улици LIVE - Пътната обстановка на живо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Re: Странности с навигацията

Мнение от Venkata » 05 Юли 2012, 8:02

Абсолютно същият проблем / ама едно към едно /.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 05 Юли 2012, 18:23

Започвай по метода на изключването. Откачаш навигационния компютър, следиш как е положението, ако продължава проблема, закачаш навигацията, откачаш ТВ модула (там синята букса от ТВ трябва да отиде на мястото на синята на навигацията), ако не се оправи, откачаш блутута и т.н. Така поне ще разбереш от кой сноп кабели ти окъсява кабел, който в случая най-вероятно е iBUS.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 19 Юли 2012, 20:46

При мен нещата се оправиха с вадене на бушоните на навигацията / и трите /и презаписах диска с навито :D
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 kompakt

Мнение от jeki78 » 11 Дек 2012, 0:16

Здравеите колеги имам проблем с навигацията на X5 цветната голямата с телевизора на екрана изписва че екрана е изключен по ради висока температура някои имал ли е подобен проблем имате ли идеи какво може да е

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6