Проблем при палене 525 TDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 525tds

Проблем при палене 525 TDS

Мнение от bocho123321 » 19 Юли 2012, 19:48

От скоро имам проблем с паленето.Става въпрос за E39 BMW 525 TDS .Проблемът се състои в следното когато отида да паля колата вкарвам ключа въртя и нито върти стартера нито лампите по таблото са слаби.Това не го прави всеки път .Някой път си пали нормално , но напоследък зачести този проблем.Мерихме акомулатора перфектен е.Клеймите за стегнати здраво.Пробвах с 2та ключа на колата , защото си помислих , че може да е от имобилайзера.Проблема спира когато извадя минусовата клейма изчаквам 2-3 мин слагам я и си пали.Имам INPA , но за сега мога да правя само някои неща с нея , а не ми се рискува на сляпо да бърникам.Така че някой ако може да помага(или да ми каже каде да влезна в INPA за да видя проблема) .Мерси предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Re: Проблем при палене 525 TDS

Мнение от E30_DK » 20 Юли 2012, 12:23

Аз имах подобен проблем - понякога(рядко) като завъртя да паля и нищо не се случваше... връщам ключа, подгрявам отново, завъртам и пали. Понякога трябваше по 2-3 пъти да го правя това упражнение за да запали, докато една вечер не ме остави пред едно заведение :ranting: Оказа се шалтера на стартера!!! До тогава бях с нов акумолатоя, а като палеше въртеше малко тежко и аз си мислех, че съм купил нов акумолатор менте. Сега с новия шалтер имам чувството, че мога да катам само на стартер :mhihi:
Успех с отстраняването на проблема!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 20 Юли 2012, 13:07

Клеморед вероятно.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bocho123321 » 21 Юли 2012, 22:48

благодаря ви. Ще проверя дали е от шалрета

Потребител
Аватар

Мнение от bocho123321 » 23 Авг 2012, 12:14

Проблема мисля , че е решен . Изтрих грешките с ИНПА.Шофьорската ми врата някой път правеше проблем и не се отваряше.Явно е давала сигнал на колата , че е заключена и от там е идвал проблема.Грешките бяха , че не си разпознава ключа и централното има дефект .След като оправих централното вече не се почвяват грешки в електричната система.

Сега проблема ми е друг обаче свързан е със сензора за дъжд.Вчера идваха да ми го лепят , защото беше лошо залепен и имаше доска мехурчета.Даваше ми грешка на ИНПА - неможе да се адаптира към стъклото.Залепиха те на ново пускам пак диагностиката инициализирам и пак същата грешка.Четах някаде че ставало с ДИС да се препрограмира.Нужно ли е това или трябва нов сензор?Благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Авг 2012, 16:34

bocho123321 написа:Проблема мисля , че е решен . Изтрих грешките с ИНПА.Шофьорската ми врата някой път правеше проблем и не се отваряше.Явно е давала сигнал на колата , че е заключена и от там е идвал проблема.Грешките бяха , че не си разпознава ключа и централното има дефект .След като оправих централното вече не се почвяват грешки в електричната система.

Сега проблема ми е друг обаче свързан е със сензора за дъжд.Вчера идваха да ми го лепят , защото беше лошо залепен и имаше доска мехурчета.Даваше ми грешка на ИНПА - неможе да се адаптира към стъклото.Залепиха те на ново пускам пак диагностиката инициализирам и пак същата грешка.Четах някаде че ставало с ДИС да се препрограмира.Нужно ли е това или трябва нов сензор?Благодаря предварително

Това ти питане няма нищо общо със заглавието. По-добре напиши решено след заглавието, и си направи нова тема за проблема със сензора за дъжд. Така ще е прегледно за всички.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Назад към E39