Купуване на кола от Германия
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Купуване на кола от Германия
Ако е от частен продавач обаче всичко ще е на уговорка. Ще ме върне с парите ли какво?
Или в най-лошият вариант ще се засилим в някоя банка за да ги сменим, проверим или нещо подобно. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Да в магазина "се дърпат леко".
Което ме подсеща за една случка с един приятел в Германия... става сутринта рано, другите спят, пие му се кафе на нашия и отива да се вземе едно кафе, тръгва да плаща бърка в портмонето и се усеща, че има само по 500 еуро банкноти
та го черпили безплатно кафе 
Което ме подсеща за една случка с един приятел в Германия... става сутринта рано, другите спят, пие му се кафе на нашия и отива да се вземе едно кафе, тръгва да плаща бърка в портмонето и се усеща, че има само по 500 еуро банкноти

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
абе ква е тая Германия ве
Плащам си на всякаде с 500 на цяло и никаде не са ми правили проблем

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- dumutko
- Потребител
-
- Кара: е46 М43Б19
- Мечтае да кара: чисто ново БМВ
Здравейте, колеги,
и аз си купих преди седмица кола от Германия. Ще се връщам към края на м. август. Видях в някои мнения, че е написано, че ти е нужен документ Abmeldebescheinigung, т.е документ, който гласи, че колата е отписана. Е46-цата я взех от собственик, който си отписа колата, но не са му дали документ, а има някви залепени неща на малкия талон и един печат, че колата е отписана. Аз изрично му казах, че ще ми трябва този Abmeldebescheinigung, но той просто не е получил такъв. Тези печати на талона вършат ли същата работа като документа?
Питам, защото към 25ти юли ще взимам червените номера за 1 месец и искам да съм подготвен.
Поздрави.
и аз си купих преди седмица кола от Германия. Ще се връщам към края на м. август. Видях в някои мнения, че е написано, че ти е нужен документ Abmeldebescheinigung, т.е документ, който гласи, че колата е отписана. Е46-цата я взех от собственик, който си отписа колата, но не са му дали документ, а има някви залепени неща на малкия талон и един печат, че колата е отписана. Аз изрично му казах, че ще ми трябва този Abmeldebescheinigung, но той просто не е получил такъв. Тези печати на талона вършат ли същата работа като документа?
Питам, защото към 25ти юли ще взимам червените номера за 1 месец и искам да съм подготвен.
Поздрави.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
dumutko написа:Здравейте, колеги,
Поздрави.
Ок си

От другата страна (вътрешната) на малкия талон трябва да е драсната и една черта от край до край.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Bavarcho написа:Да в магазина "се дърпат леко".
Което ме подсеща за една случка с един приятел в Германия... става сутринта рано, другите спят, пие му се кафе на нашия и отива да се вземе едно кафе, тръгва да плаща бърка в портмонето и се усеща, че има само по 500 еуро банкнотита го черпили безплатно кафе
То е ясно, че на бензиностанция или магазин точно няма да ги дам за сума от 20 евро да кажем, но при покупката на кола мисля ще може.
madpetio написа:абе ква е тая Германия веПлащам си на всякаде с 500 на цяло и никаде не са ми правили проблем
![]()
Ами и на мен ми стана чудно при положение, че тука преди време търсеха тези банкноти като отиваха за коли с по-големи суми защото се транспортирали по-лесно.

- dumutko
- Потребител
-
- Кара: е46 М43Б19
- Мечтае да кара: чисто ново БМВ
Относно банкнотите от 500 евро: аз като плащах на немеца БМВ-то, две от банкнотите ми бяха по 500 евро и тоя като ги видя сякаш изтръпна .. първо ме попита дали нямам други, по-дребни, после ги проверява по 10 минути всяка, явно са се опарвали с фалшиви такива 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Явно са слушали много басни. Аз лично за фалшиви банкнти от по 500 евро не съм чул, каму ли видял. За сметка на това обаче точно с банкноти от по 50 евро може доста сериозно да бъде опарен.
Мисля просто се срещат рядко в обръщение там и затова ги гледат с недоверие. Но нали затова има банки и разните му там глупости. Като не вярват, отива се и се гледат. 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
msi200 написа:. 4." Е те това 'при поискване' не знам какво значи точно...
Не съм 100 процента сигурен,но мисля ,че означава че по кпп-та и летища трябва да минаваш през червените коридори/изходи (to declare)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
То по летища по-добре изобщо да не минаваш вече, но и с автобуси ще е същата работа. Най-добре с още една кола натам и толкова. Ако има кой да я кара де.

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Мен живо ме интересува въпроса с ограничението на скоростта.
Къде може да се превишава, като изключим участъците от немския аутобан без ограничение? И там, където ограничението е 130 с колко мога да превиша, без да ме хващат камери и радари, 150 ли е, както в България или там толеранса е по-малък?

Последна промяна CTORH на 07 Окт 2012, 20:45, променена общо 1 път
Най-грубо казано не си позволявай превишение с повече от 10км/ч. Таблото ти показва 3-4км/ч отгоре, самата камера винаги има 2-3% допустима грешка + малко толеранс в настройката на камерите и се събраха около 10км/ч.
И да те снимат дали ще дойде честитката до БГ е малко спорен въпрос, ама не рискувай за да не се наложи да плащаш немските глоби...
ПС: А какъв е зора, че да превишаваш ограниченията- спазвай си табелите и ще пристигнеш 1-2 часа по-късно в София, но поне ще ти е спокойно.
И да те снимат дали ще дойде честитката до БГ е малко спорен въпрос, ама не рискувай за да не се наложи да плащаш немските глоби...
ПС: А какъв е зора, че да превишаваш ограниченията- спазвай си табелите и ще пристигнеш 1-2 часа по-късно в София, но поне ще ти е спокойно.
- Павел
- Потребител
-
- Кара: 525D Touring, B4 Avant
Привет отново ,
След разходката до Германия ще се опитам да бъда малко полезен :
За парите - отидох без пари и с лаптоп, с намерението да платя с електронен превод. На място се оказа, че само някои автокъщи са навити на такъв вариант.Частните продавачи обикновено държат на кеш. Наложи се да преведа парите на познат там , за да мога да извърша сделката в брой . Една от банкнотите беше 500 евро. Не предизвика никакъв особен интерес.
За ограниченията : Карали сме във всички ограничения, като по светофарите забивахме спирачки на жълто ( камерите са навсякъде) .Немците си минават и ни се чудят защо така.
За самата сделка : Има нещо, което не е много коментирано тук , но е важно : При прехвърлянето се дължи данък. Този данък се изчислява от министерството на финансите, което обикновено отнема дни. За целта се оставя банкова сметка в немска банка, от която да си дърпнат данъка. В моят случай оставихме сметката на моя човек от Германия. Разбрах , че има вариант да се изчака известно време , докато се изчисли данъка и да се плати в брой (без необходимост от такава сметка, това обаче е свързано с време ( неизвестно колко) и разходи за още нощувки.
TUV - прегледът на колата беше изтекъл преди две седмици. Там имат право да карат един месец след като изтече. При прехвърляането обаче искат нов. Става за около половин час. Прегледът е сериозен и обстоен ( не точно като тук).
Език - трябва ви немски или човек с немски
. Англииски помага но не е достатъчен.
Връщане - Никви грижи ... докато не стигнете Сърбия. С изрядни документи на митницата ме посрешнаха с поздрава " Е па да почерпиш за ауто!".
След третата подкана ... почерпих - най малката банкнота която имах беше 10 евра. Подозирам че това ми спести около час претарашване.
И още нещо не маловажно : В Германия известния жест "thumbs up" не е препоръчителен . На места се интерпретира като "the finger sign". След като с усмивка го показах на едно детенце , ми беше направена забележка и ми беше обяснено какво значи за тях и че не е хубаво да го правя пред малки деца
.
След разходката до Германия ще се опитам да бъда малко полезен :
За парите - отидох без пари и с лаптоп, с намерението да платя с електронен превод. На място се оказа, че само някои автокъщи са навити на такъв вариант.Частните продавачи обикновено държат на кеш. Наложи се да преведа парите на познат там , за да мога да извърша сделката в брой . Една от банкнотите беше 500 евро. Не предизвика никакъв особен интерес.
За ограниченията : Карали сме във всички ограничения, като по светофарите забивахме спирачки на жълто ( камерите са навсякъде) .Немците си минават и ни се чудят защо така.
За самата сделка : Има нещо, което не е много коментирано тук , но е важно : При прехвърлянето се дължи данък. Този данък се изчислява от министерството на финансите, което обикновено отнема дни. За целта се оставя банкова сметка в немска банка, от която да си дърпнат данъка. В моят случай оставихме сметката на моя човек от Германия. Разбрах , че има вариант да се изчака известно време , докато се изчисли данъка и да се плати в брой (без необходимост от такава сметка, това обаче е свързано с време ( неизвестно колко) и разходи за още нощувки.
TUV - прегледът на колата беше изтекъл преди две седмици. Там имат право да карат един месец след като изтече. При прехвърляането обаче искат нов. Става за около половин час. Прегледът е сериозен и обстоен ( не точно като тук).
Език - трябва ви немски или човек с немски

Връщане - Никви грижи ... докато не стигнете Сърбия. С изрядни документи на митницата ме посрешнаха с поздрава " Е па да почерпиш за ауто!".
След третата подкана ... почерпих - най малката банкнота която имах беше 10 евра. Подозирам че това ми спести около час претарашване.
И още нещо не маловажно : В Германия известния жест "thumbs up" не е препоръчителен . На места се интерпретира като "the finger sign". След като с усмивка го показах на едно детенце , ми беше направена забележка и ми беше обяснено какво значи за тях и че не е хубаво да го правя пред малки деца

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Павел написа:
Това за мен е нещо ново, може ли да дадеш повече подробности, какъв % е този данък и във какви случаи ли се начислява?
I love the sound of V8 in the morning...
- Павел
- Потребител
-
- Кара: 525D Touring, B4 Avant
За въпросния данък - не знам точната сума и как се изчисляава. В моя случай сумата се покри от половин резервоар нафта, който продавачът се нави да ни плати заради проблема с прегледа. Моя човек ( със сметката) каза, че му стигат за данъка. Останахме с уговорката ако не стигнат - да се обади , ако останат - да се почерпи ...
Доколкото знам е нещо дребно и като купуваш от автокъща дори не те занимават с това , а го плащат те с тяхна сметка.
Проблемът яавно стои само като купуваш от частно лице.
Доколкото знам е нещо дребно и като купуваш от автокъща дори не те занимават с това , а го плащат те с тяхна сметка.
Проблемът яавно стои само като купуваш от частно лице.