Проблем с е46 автоматик дизел

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320d

Проблем с е46 автоматик дизел

Мнение от No Leaf Clover » 09 Юни 2012, 23:30

Проблема започна така:сутрин,когато колата е студена,паля нормално ,местя лоста на директна,натискам газта и.....колата не помръдва,докато не загрее достатъчно и стрелката не излезе напълно от "синята зона".Отидох на диагностика-всичко било наред.На другият ден всичко се повтаря.Отивам отново-прецениха че трябва да ми сменят маслото на скоростната к-я,смениха го.Днес тръгвам сутринта,по вече дълбока традиция колата не потегля до гореупоменатият момент.Излизам извън града настъпвам я малко и...ново 20-светва ми триъгълник на таблото непосредствено до "D"(който според ръководството ще рече"проблем в скоростната кутия,бързо към сервиза").Звъня на човека ,при когото беше,отговора е "карай си,не се притеснявай,докарай колата в понеделник".Е да,но аз се притеснявам.Притеснявам се ,защото вместо да се отстрани настоящият проблем,се появява нов.Дайте съвет моля как да процедирам и къде да я закарам.
A man said to the Buddha, "I want Happiness."
Buddha said, first remove "I", that's ego,
then remove "want", that's desire.
See now you are left with only Happiness.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Проблем с е46 автоматик дизел

Мнение от Leon » 10 Юни 2012, 12:21

Не би трябвало да има връзка между Т на мотора и потеглянето, не си карай повече колата при тези майстори. Все пак, като загрее и потеглиш нормално ли работи кутията? Придърпвания, притрисане? Отиди на диагностика първо, защото на мен ми прилича на някакъв електронно-електрически проблем (блок за управление, датчици), не механичен, както си го описал.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от No Leaf Clover » 10 Юни 2012, 21:15

И аз си мисля,че не трябва да има,но все пак аз какво ли разбирам...РаботеШЕ нормално,сега непосредствено след като запаля,на спирачка съм,местя на D и започва и да подскача лекичко,като на лунапарк :D ,не знам да се смея ли, да плача ли.Лошото е,че нямам идея къде да я закарам ,за да не попадна пак на такива професионалисти.Надявам се някой да даде съвет за сервиз във Варна.

П.С. В ж.р. съм ;)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 11 Юни 2012, 17:20

.. според мен, нещата не са на добре, маслото хубаво сте го сменили, това е първото от което се почва... а филтъра смениха ли? Още нещо точното масло ли сложиха в кутията, да не са сложили квото са имали че тогава може да са я пожертвали. Ако са сложили правилното масло - добре. Прави се така - диагностика и след това ремонт. Ако не е турбината добре, но май на там мирише.... Сега ти трябват малко време и пари и ще я оправиш нищо страшно... Много важно нещо - намери си читави майстори! Скромни и отзивчиви.... може да питаш колегата Димитров за диагностика.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 11 Юни 2012, 19:50

На задна тръгва ли нормално когато е студена? Когато човек не разбира майсторите най-лесно го лъжат. Така че не бързай сега.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

Потребител
Аватар

Мнение от No Leaf Clover » 11 Юни 2012, 23:03

И филтъра,да.Изпратих съобщение на Димитров,не се е включил още...(ако е същият за когото си мисля).Не бързам,изобщо,сондирам мнения търпеливо.На задна върви перфектно.Търся ги усилено читавите майстори,но нещо се скатават ;)като поразрових форума,излиза че във Варна свестен сервиз почти няма....

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 12 Юни 2012, 10:17

Oбърни се към този колега - той ще ти обясни кое, къде и как ;) - далече си ми на мен :)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/membe ... le&u=28146

Потребител
Аватар

Мнение от bobby2005 » 19 Юли 2012, 15:41

Здравей колега,
Дали има напредък с твоята кутия.
Аз имам абсолютно същия проблем с Фиат Пунто - кутията е безстепенния ( CVT ).
Докато не загрее колата няма движение. Масло и филтър сменени

Назад към E46