Проблем с телефона
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
Проблем с телефона
Здравейте колеги,
как мога да свържа IPHONE 4 чрез BLUETOOTH при Х5 Е53 / 2006 г. при положение че нямам копче за връзка във подлакъктника а само на волана. При пускане на BLUETOOTH от IPHONE 4 и от слушалката / Моторола безжична / телефоните се намират вкарвам код за връзка и от двата телефона, слушалката на колата изписва връзка успешна но IPHONE 4 не изгражда връзка. На навито нищо не присветка и не изписва. Пробвах с други GSM но тях не ги намира. Целият проблем е че две години телефона си работеше коректно с екстра сим на мтел, но нещо му стана и не иска да я разчете / изписва Insert sim / и дотам. Пробвах да сложа картата в модула в багажника - не става, сложих картата вътре в самия модул на телефона - там имам телефон набирам, има звук всичко но като ми звънят не мога да вдигна нито от волана нито от навито.
това е телефона
http://img131.imageshack.us/img131/9356 ... 00x600.jpg
как мога да свържа IPHONE 4 чрез BLUETOOTH при Х5 Е53 / 2006 г. при положение че нямам копче за връзка във подлакъктника а само на волана. При пускане на BLUETOOTH от IPHONE 4 и от слушалката / Моторола безжична / телефоните се намират вкарвам код за връзка и от двата телефона, слушалката на колата изписва връзка успешна но IPHONE 4 не изгражда връзка. На навито нищо не присветка и не изписва. Пробвах с други GSM но тях не ги намира. Целият проблем е че две години телефона си работеше коректно с екстра сим на мтел, но нещо му стана и не иска да я разчете / изписва Insert sim / и дотам. Пробвах да сложа картата в модула в багажника - не става, сложих картата вътре в самия модул на телефона - там имам телефон набирам, има звук всичко но като ми звънят не мога да вдигна нито от волана нито от навито.
това е телефона
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Проблем с телефона
Блутут нямаш, така че няма смисъл да опитваш да се свързваш. Пробвай с друга сим карта в багажника.
Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2
Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2
- Venkata
- младши ентусиаст
-
Е как нямам бе колега. На телефона имам меню Bluetooth, телефоните се намират / IPHONE с Motorola /, имам bluetooth антена в багажника на ДВД - то. А отзад в багажника къде да сложа картата от вън в отвора на самия модул, или вътре под платката на самия телефон, защото на външния не разпознава картата / INSERT SIM / а на вътрешния не мога да отговарям на обажданията
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Блутут имаш, за да ти се свърже слушалката с колата, но това не е блутут към който можеш да свържеш всеки гсм. Представи си го като домашен безжичен телефон, на който слушалката се вързва към майката през блутут.
ULF се казва блутута, с който можеш да си свързваш личния гсм с колата.
Понеже си дал снимка от Х5, ето къде стои ULF модула:

А имаш ли такъв модул в колата, задължително трябва да имаш и такъв бутон пред слушалката (не на волана):

Виж и тази тема, там съм обяснявал как се свързва и кой е с ULF http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 79099ef4ce
ULF се казва блутута, с който можеш да си свързваш личния гсм с колата.
Понеже си дал снимка от Х5, ето къде стои ULF модула:

А имаш ли такъв модул в колата, задължително трябва да имаш и такъв бутон пред слушалката (не на волана):

Виж и тази тема, там съм обяснявал как се свързва и кой е с ULF http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 79099ef4ce
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Venkata написа:Имам го този модул колега, но копчето го нямам. Точно за х5 става въпрос
Няма вариант, да го имаш този модул, а да нямаш копче...просто няма такъв вариант оригинално (освен ако някой не го е слагал допълнително). Също няма вариант да имаш отзад модул за сим карта и да си с ULF.
Eто така изглежда модула и на него задължително трябва да пише ULF и да си има PASS KEY: http://www.bimmernav.com/images/130.jpg
Както ти казах, колата ти няма ULF, съответно не можеш да свързваш личния си гсм с колата.
Има още един модел блутути, на тях пише TCU, но те се монират предимно на щатски модели. Дори и така да е, TCU-то се открива лесно, просто пускаш блутута на телефона си да търси устройства, намира ти BMW****(някакъв номер) и се свързваш към него. Но пак се връщаме на идеята, че няма как да имаш слот за карта в модула в багажника и да иимаш TCU или ULF, защото няма как да стане ел инсталацията.
- Venkata
- младши ентусиаст
-
Проверих с какъв модул съм, и се оказа че е TCU, но факта че при сдвояване на телефона ми изписва BMW....., преминавам към сдвояване след въвеждане на съответния код който е на гърба на модула. Ще го снимам и ще кача снимки.Но копче в подлакътника НЯМАМ 

- Venkata
- младши ентусиаст
-
Колега mad_presley, ами това какво е ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Здравейте,
И аз има проблем с телефона в колата.
Като му сложа Mtel карта я разпознава, вкарвам си пина и ми изписва Citron GSM. До тук добре, само че след 2-3 секунди ми изписва "nicht Standard" и започва да мига червения диод на таблото.
Това което ми прави впечатление, е че от навигацията съм сменил езика на английски, а телефона ми е на немски?
Някакви идеи?
И аз има проблем с телефона в колата.
Като му сложа Mtel карта я разпознава, вкарвам си пина и ми изписва Citron GSM. До тук добре, само че след 2-3 секунди ми изписва "nicht Standard" и започва да мига червения диод на таблото.
Това което ми прави впечатление, е че от навигацията съм сменил езика на английски, а телефона ми е на немски?
Някакви идеи?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Езикът на слушалката се сменя от самата нея, отне ми известно време да намеря менюто обаче. Трябва да натиснеш нагоре (mute) и Menu. На дисплея ще се изпише Menu и ще чака номер на меню, което се въвежда от цифрите от 1 до 6. Всяко меню от 1-6 има и подменю, съответно трябва да натиснеш втори път някоя цифра (варират според броя на подменютата). В момента не помня кой точно номер беше за езика, но ще проверя довечера и ще ти кажа ако не си го намерил вече. Смяната на избраната опция (например език) става със стрелките наляво-надясно, след като се влезе в съответното меню.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Ок
мислех си че трябва да е със системното меню, явно не. Ще го намеря и сменя.
Някакви идеи за липсата на този стандарт?

Някакви идеи за липсата на този стандарт?
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Малък ъпдейт. Смяната на езика става от меню 26. Натиска се М+ за да се влезе в "edit mode" и със стрелките наляво-надясно (* и #) се избира новия език.
Относно съобщението за стандарта, мисля че и при мен се показва, но телефона си работи нормално. Ако няма проблеми не му обръщай внимание.
Относно съобщението за стандарта, мисля че и при мен се показва, но телефона си работи нормално. Ако няма проблеми не му обръщай внимание.
- Skitnika
- Потребител
-
- Кара: BMW 525 tds
- Мечтае да кара: X5
- Детайли за колата: Колата е супер!!! Трудно намирам майстори за подържка...
Venkata написа:Здравейте колеги,
това е телефона
Здравей колегa,
минало е доста време от публикуването на въпроса и може отдавна да си решил проблема, но аз днес прочетох и мога точно да кажа че проблема е в IPHONE'a,защото тия IPHONE'и се свързват само между (себеподобни)имам предвид продуктите на APPLE,освен ако не са хакнати.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Skitnika написа:Здравей колегa,
минало е доста време от публикуването на въпроса и може отдавна да си решил проблема, но аз днес прочетох и мога точно да кажа че проблема е в IPHONE'a,защото тия IPHONE'и се свързват само между (себеподобни)имам предвид продуктите на APPLE,освен ако не са хакнати.
И с друга марка да пробваш, пак не става. mad_presley по-горе го е обяснил защо.
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
Колеги,разбрах че ако колата има телефона слушалка в подлакътника,не мога да свържа личния ми гсм с блутут връзка с колата.Ако си взема ULF модул,как се свързва за да мога да си връзвам гсм-а и да говоря през колата?Интересува ме по специално за комби къде може да се сложи модула.
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2