кормилна рейка е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: кормилна рейка е60
Не е от щангата, имах го този проблем, бяха забравили да я стегнат в един сервиз и ме беше побъркала. Скоро се каня да сменя амортисьори и тампони комплект и ако не се оправи това пукане, остава проблема за които писа da6ip.
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Взех си колата с рециклирана рейка, на която дори ми дадоха 1 година гаранция (!) и сменено хидравлично масло. Тропането спря, но волана пак чат-пат проскърцва при въртене - дали има смисъл да наливам тази добавка Lubrizol в хидравликата, за която беше споменато в друга тема? Някой използвал ли е с успех, моля?
Благодаря!
Благодаря!
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колега noiseless, а по- тежък усеща ли се волана след рециклажа? Чудно ми е дали част от процедурата по рециклиране включва и прословутото натягане на рейката, за да се обере луфта?
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Ами, не - лек си е както преди!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
noiseless написа:Взех си колата с рециклирана рейка, на която дори ми дадоха 1 година гаранция (!) и сменено хидравлично масло. Тропането спря, но волана пак чат-пат проскърцва при въртене - дали има смисъл да наливам тази добавка Lubrizol в хидравликата, за която беше споменато в друга тема? Някой използвал ли е с успех, моля?
Благодаря!
Koлега не искам да съм черноглед, но изчакай няколко седмици и тогава пак кажи как е. И при мен 2-те седмици след рециклирането всичко беше невероятно, но после се върна в първоначалното положение. А "натягането" винаги го има - онзи болт е там за да се регулира с него как седи пръта в рейката, и при всеки монтаж той се използва именно за това регулиране - затова е там. Отделно че той може и да се разхлаби, когато е съвсем нормално да се натегне обратно.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- da6ip
- старши ентусиаст
-
da6ip написа:sawion написа:добре а вие къде ходите да ви гледат какво тропа по окачването? аз ходих в 3 сервиза като в 2 ми казаха че нищо не тропа по окачването а в 3-тия че тропат амортисиорите. Когато е топло колата не тропа освен ако не мина през много на брой големи неравности една след дуга като асвалт на вълни примерно и то с над 40км/ч. Зимата е по-осезаемо тропането. При вас как се държи, че решихте че е рейката?
като цяло се вижда само много напреднала степен на износване.
а тропането започва много по-рано. така че често пъти майсторите не могат да "видят" откъде тропа.
с времето, опознаването на колата, и смяна на някои части по окачването човек се научава да разпознава откъде тропа.
- рейка: тропането се усеща във волана, и при завой. т.е. "странично" тропане. също по павета.
- долни носачи отпред: тропането се усеща в пода на колата, под петите ти, при минаване през дупка или груби павета.
- захващане на стабилизираща щанга отпред: усеща се глухо от предницата при минаване на вълнисти неравности по асфалт. т.е. без дупки или други удари по окачването. по вълни се движи тая щанга и като има луфт в скобата и тропа.
- биалетки предни: скоро ще ги сменя и ще ти кажа със сигурност, но мисля че е общо много глухо тропане при поредица от неравности, т.е. прилича на твоето тропане. единственото което може би е за смяна при мен са биалетките.
Точно от биалетките се оказа глухото тропане - смених ги с Meyle HD и в момента предницата е тиха като от завода! Нищо никъде не хлопа, тропа, скърца, потраква или издава други шумове.

Освен това в сервиза настроиха стабилизаторите на 3-тата най-стегната степен, и поведението в завой е уникално

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
кои стабилизатори се настройват? освен ако е нещо по динамик драйв-а, че ина4е не виждам какво може да се настрой на 3-та степен... колкото до захващането на стабилизиращата щанга изглеждат здрави гумените тампони, но пък може и от тях да е нз...
- da6ip
- старши ентусиаст
-
настройват се афтърмаркет стабилизаторите на H&R.
гумените тампони на захващането не се износват и не дават хлопане, на тези коли поне. това може да стане ако металната скоба която държи тампона се разхлаби или скъса.. аз имах случай на разхлабване. ако минеш по лека вълна в асфалта и се чува едно изхлопване.
докато при износените биалетки бяха множество, постоянни по сила и горе-долу честота хлопания.
гумените тампони на захващането не се износват и не дават хлопане, на тези коли поне. това може да стане ако металната скоба която държи тампона се разхлаби или скъса.. аз имах случай на разхлабване. ако минеш по лека вълна в асфалта и се чува едно изхлопване.
докато при износените биалетки бяха множество, постоянни по сила и горе-долу честота хлопания.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Колеги,
какво Ви е мнението за това:
http://www.schmiedmann.com/32106795340/ ... -used.aspx
Някой поръчвал ли е части от тук? Пише, че продукта не е оригинален, но е с OE качество.... и изобщо какви са алтернативите в БГ? Щом и колеги се оплакаха, че 2-3 седмици след рециклирането на оригиналната рейка потропването отново се появява... то тогава?
Поздрави
какво Ви е мнението за това:
http://www.schmiedmann.com/32106795340/ ... -used.aspx
Някой поръчвал ли е части от тук? Пише, че продукта не е оригинален, но е с OE качество.... и изобщо какви са алтернативите в БГ? Щом и колеги се оплакаха, че 2-3 седмици след рециклирането на оригиналната рейка потропването отново се появява... то тогава?
Поздрави
...............................
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
Да, ако знам, че няма да тропа 2 години скачам в една
Гледам и други компоненти имат и ги водят HD, т.е. усилени.

- vesko4114
- младши ентусиаст
-
Някой да е слагал амортисьори Боге за М-техник? И дали ще има разлика във возията и стабилността? Или да си поръчвам ОЕМ и да се знае... И ако пак тропа .... я засилвам, където .... хора не минават....

- sawion
- младши ентусиаст
-
аз се замислям за SACHS от и-бей за по 220лв бройката предни. Доста добра цена...
Колеги гледам че има разлика между рейката на фейслифта и преди него
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=10
Някой знае ли дали може да взема от рейка от фейслифт и да я монтирам на преди фейслифта?
Някой знае ли дали може да взема от рейка от фейслифт и да я монтирам на преди фейслифта?
Tool - Fear Inoculum
- sawion
- младши ентусиаст
-
смених спортните сериини амортисиори и пружини със обикновени на SACHS но потропването си остана, само дето вози малко по меко колата. Чудя се някой да е сменявал накрайниците на кормилната щанга и да се е оправило или позатихнало 4укането, или направо рейката си е за рециклиране? Да се занимавам ли да ги сменям първо тях или директно да свалям рейката как мислите?