Проблем!Фаровете се пускат сами!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Имам проблем колеги с Е46 320д 136к.с. !От няколко дни забелязвам че фаровете се пускат сами при изгасена и заключена кола(къси светлини)пускат се за определено време спират пак се пускат сами ,което може да доведе до падане на акумулатора за една нощ,слава богу още не е падал но вече за всеки случай махам клемата след като оставя колата.Преди време(месеци)на два три пъти си заварвам колата пък на дълги светлини отново пуснали се сами.В момента поведението е следното при наблюдението ми от два дни:в движение от време на време когато дам мигач започват да примигват дългите ,когато спра и я заключа след някакъв период от време започва да се включват къси, светят спират пак светят и когато отида да се опитам да направя нещо след като дам контакт изгасват късите и се пускат дългите .След малко игра с ключа за фаровете нещата се оправят докато не я оствя и пак така .Дайте съвети какво да направя и от къде може да е проблема,предполагам ,че лайт модула може да е ! 

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Правилно предполагаш! Извади модула и прегледай буксите, виж нещо да не окъсява, огледай фаровете, кабели букси. Ксенонче имаш ли? Да не си говорят на китайски с модула нещо баластите?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
Re: Проблем!Фаровете се пускат сами!
frizzante написа:Правилно предполагаш! Извади модула и прегледай буксите, виж нещо да не окъсява, огледай фаровете, кабели букси. Ксенонче имаш ли? Да не си говорят на китайски с модула нещо баластите?
Нямам ксенон колега,ще огледам.
- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 330 xd
колега прегледай си лоста за мигачите, или по точно когато го дръпнеш към теб да имитираш светкавица
тези коли имат опция ----Изпрати ме до вкъщи--- ,и най вероятно нещо лоста прави някакви щуротии
тези коли имат опция ----Изпрати ме до вкъщи--- ,и най вероятно нещо лоста прави някакви щуротии
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Transporter 1 написа:колега прегледай си лоста за мигачите, или по точно когато го дръпнеш към теб да имитираш светкавица
Има такава опция,но проблема при колегата не е от това.
Колега пробвай с друг лайт модул !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
bmw-maximilian написа:Transporter 1 написа:колега прегледай си лоста за мигачите, или по точно когато го дръпнеш към теб да имитираш светкавица
Има такава опция,но проблема при колегата не е от това.
Колега пробвай с друг лайт модул !
Ами явно към лайт модул отиват нещата,но четох във форума ,че трябва препрограмиране на този който ще го сложа за да стане съвместен със софта на колата,та мога ли да го слагам направо или трябва да се закачи първо?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Трябва да се прекодира. И гледай, лайт модула да е същата версия като твоя! 

Достъпа до модулите се осигурява през диагностичната букса на автомобила, т.е. модула трябва да е монтиран в колата и захранен.
Трябва да се смени VIN-a (за да не се появи точката до километрите) и евентуално да се кодират някои функции и екстри (дневни светлини напр.)
Трябва да се смени VIN-a (за да не се появи точката до километрите) и евентуално да се кодират някои функции и екстри (дневни светлини напр.)
- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
ами да питам на е46 330 хд 2003 г. може ли да се програмира функцията Дневни светлини
с оригинален ксенон е колата
благодаря предварително
благодаря предварително
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Transporter 1 написа:ами да питам на е46 330 хд 2003 г. може ли да се програмира функцията Дневни светлини
благодаря предварително
Може,разбира се!Аз съм си пуснал дългите на 30% - т.н. US Daylights и забравих да мисля за фарове!Винаги,когато колата е запалена,те светят!Освен това не тормозя оригиналния ксенон с включване и изключване-от това умира ксенона,а не от часове работа!

- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
аз си сложих Ангелски Очи и съм ги вързал към габарита, та въпроса ми е дали може габарита да се програмира да светва след запалване
тук в Шумен май няма кой да го направи
благодаря предварително
тук в Шумен май няма кой да го направи

благодаря предварително
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Ако се програмира с Експерта на US Daylight , то като светнеш на къси и габаритите светват и с тях и Angel-а!Ако само запалиш колата , дългите са на 25-30%!Единствения "проблем" е , че винаги си на фарове,но май от догодина ще е задалжително целогодишно! 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Transporter 1 написа:аз си сложих Ангелски Очи и съм ги вързал към габарита, та въпроса ми е дали може габарита да се програмира да светва след запалване
тук в Шумен май няма кой да го направи![]()
благодаря предварително
Просто си вържи Ангелските очи към постоянен плюс, които да се пуска след палене. Има го обяснено някъде из всичките теми за Ангелски очи.
- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
значи ще се ходи на ел.техник
благодаря за информацията
благодаря за информацията
14 мнения
• Страница 1 от 1