Прибиращи се ел. огледала

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Прибиращи се ел. огледала

Мнение от oci » 14 Юли 2012, 22:59

Колеги има огледала с ел. прибиране с модули за памет, смених и ГМ модула от същата кола и сега ме ръчка дали тези огледала като са с памет могат да се програмират така, че да се прибират като заключа колата с ключа и съответно да се отварят при отключване :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Прибиращи се ел. огледала

Мнение от DiGital » 14 Юли 2012, 23:29

Извадка от друг форум. Дано ти помогне.

Код: Избери целия код
Again I will reiterate when retrofitting memory power-fold mirrors onto a car with memory/power adjust seats you do not need to buy or replace these control modules. You also should not need to code the control memory modules to fold the mirrors. However, once installed the car will have to be coded to remote control fold the mirrors via the key fob under the convenience features.Said and done once installed these mirrors will immediately power fold and unfold right away with just the use of the power folding mirror switch.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 15 Юли 2012, 7:44

И мен ме ръчка. В цитата на английски споменават, че може да се програмира да работи от ключа, но как точно в смисъл с какъв софтуер :dunno: При мен и седалката и огледалата са с памет и имам бутон на пулта за управление на огледалата откъдето ги сгъвам/пускам. Ще е добре някой от по-запознатите с диагностицирането да се произнесе какъв е чалъма.

Аватар

Мнение от maxi-mix » 15 Юли 2012, 8:25

Това ще е хубаво, но няма ли прекалено бързо да се амортизират от толкова сгъване и разгъване?
А и колите не са ни чисто нови а на +10г.
Пиша това защото съм виждал как на ситруен Ц5 на 5г. му изгаря моторчето точно заради непрестанното прибиране и след деактивиране на тази функция вече година новото моторче е здраво.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 15 Юли 2012, 8:29

На няколко места прочетох, че ако е включена функцията за отваряне и затваряне на стъклата от дистанционното (чрез задържане), трябвало да се прибират/разгъват и огледалата.
Само не знам дали това не важи само за американките.

п.п. Каква е ролята на паметта в прибирането? Като нямат памет не могат да се програмирват ли ?

edit:

В FTM/BTM:

SPIEGELABKLAPPEN_GM - folding mirrors with lock/unlock

ABKLAPPWERT_GM(in GM5) - mirror tilt value ABKLAPPWERT - mirror tilt value

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 15 Юли 2012, 9:47

И аз чета доста за тази функция, защото искам да си ъпгрейдвам огледалата скоро и да в включвам. Прави се с NCS Expert или с SSS. Доколкото разбрах с втората става по-лесно и бързо, а освен това е и на английски. Като взема огледала ще тествам и ще пиша как става ако преди мен някой не го е направил ;)

А между другото относно изхабяването на моторчето, има следната опция. Заключва се с бутона, но огледалата не се вдигат и чак при повторно настикане тогава се вдигат. Така мисля когато колата е в гаража няма смисъл да се прави, но навън може да се включва фунцията. Както е когато са отворени прозорците и с натискане и задържане на бутона се вдигат при заключване.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 15 Юли 2012, 18:43

Е точно това е идеята аз монтирах такива огледала с модули за памет във вратите и сега работят от бутона за прибиране ГМ е кодиран за такива огледала, стъклата се вдигат и свалят с ключа, но не успявам да направя така, че да се прибират с ключа.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 15 Юли 2012, 19:02

Инсталирал ли си си SSS на лаптоп и да я пробваш с OBD2 кабел към колата. Гледах едно видео и програмата изглежда изключително лесна за употреба.

http://www.youtube.com/watch?v=FyeQ6yiXSDo

Не показва самата функция, но е някъде в този лист, който се показва на края на видеото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 16 Юли 2012, 15:49

Flipz написа:Инсталирал ли си си SSS на лаптоп и да я пробваш с OBD2 кабел към колата. Гледах едно видео и програмата изглежда изключително лесна за употреба.

Не показва самата функция, но е някъде в този лист, който се показва на края на видеото.

Ако може да стане с Прогмана би трябвало да може да се направи и с ГТ1 или пък със НЦС експерта.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 16 Юли 2012, 19:17

Flipz написа:Инсталирал ли си си SSS на лаптоп и да я пробваш с OBD2 кабел към колата. Гледах едно видео и програмата изглежда изключително лесна за употреба.

хич не е лесна а и ако знаеш колко неща можеш да омажеш :mhihi:
П.П.Това с прибирането на огледалата нон стоп при отключване/заключване ще прецака много бързо механизмите на самите огледала понеже не са направени да се движат толкова интензивно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 16 Юли 2012, 20:01

ами аз лично не съм пробвал SSS, предполагам че щом е за кодиране едва ли е абсолютно елементарна, но това на видеото не е ли точно тази програма. Поне от това, което виждам е въпрос на селектиране на опциите on/off.

Относно прецакването на механизмите, аз смятам да го направя с повторно натискане на бутона на дистанционното, според мен това е оптималния вариант. Включваш го когато искаш/имаш нужда.

Сега останаха само огледалата, адска мъка е намирането на такива за фейслифтовите модели :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 16 Юли 2012, 21:11

Добре те тези огледала нали са еднакви за фейса и преди фейса, защо търсиш точно от фейс лифт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 16 Юли 2012, 21:28

Неса, там след 2003.03 са със лентови кабели някаква iBus система ли нещо такова.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 16 Юли 2012, 21:36

DiGital написа:Неса, там след 2003.03 са със лентови кабели някаква iBus система ли нещо такова.

Огледалата не е46 са три вида
-едните са обикновенните
-с ел прибиране, но без модули във вратите за памет на огледалата, т.е имат само бутон за прибиране
- с ел прибиране с модули за памет и именно тези модули са бързани с И БУс шината и си комуникират по тази шина.
И според мен само тези от третия тип които напрактика са и мойте могат да се програмират дали да се затварят автоматично с дистанционното на ключа, също така може да се избере дали да греят постоянно или не поне такава опция има в БМВ скенера.

Аватар

Мнение от maxi-mix » 16 Юли 2012, 21:48

Не виждам проблем и ако са без модулите за памет в корите, да се прибират от ключа ако е възможно.
Паметта е само за запаметяване на точно определен ъгъл. А иначе съм виждал на една 318 преди фейса да се прибират огледалата всеки пат при заключване, седалките му бяха без памет та предполагам е нямало и модули в корите.

А иначе като модели огледалата са 3:
Но като букси са различни, и тези с лентовия кабел наистина са доста редки.

Следваща

Назад към E46