Проблем с предно ляво стъкло

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с предно ляво стъкло

Мнение от kam_tod » 08 Юли 2006, 13:12

Много странен проблем ми се появи - значи още от зимата, когато колата е студена, не се сваляше преден ляв прозорец, като покарам повечко и позагрее навсякъде, се сваля и вдига (ама не винаги). Като се поотопли времето проблема изчезна. Последните два дни, обаче, забелязвам, че като съм я оставил на сянка за повечко време и пак се появява проблема - прозореца не мръдва, ако е на слънце, да я напече яко - работи.
Давайте акъл!
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Юли 2006, 13:32

Свали му кората и огледай механизма е прост и лесен за диагностициране,усеща ли се въобще някакво усилие на моторчето или изобщо не се чува.
Ако изобщо не се чува проблема е токов и най-вероятно е в буквата на вратата.
Може от студа да се посуква нещо ,абе я първо го отвори и кажи какво е положението пък после ще го мислим.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 08 Юли 2006, 14:09

Нищо не се чува - мъртво е. Всички други прозорци си работят, а тоя баш ори мене в тия жеги се ебава. Когато иска работи, когато не иска - не мъцва. Да не би да е от копчетата? Защото зимата слънце няма как да го пече, а най-вероятно трябва добре да се загрее купето от парното, за да проработи.
И, влади, въобще не ми се сваля кора или каквото е да било друго, иначе, ако ми се сваляше нямаше да пускам тема във форума :mhihi: Ако някой е имал подобен проблем и знае решението, просто да удари едно рамо, щото мързела е голема работа!
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Юли 2006, 16:52

Щом не се чува нищо значи губи ток!
А като не ти се сваля ша са потиш :mhihi:
Много лесно се сваля но сигурно няма да се наложи.
Прегледай клемата на вратата и после копчето ,смениго с друго поне имаш 4 :idea:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 09 Юли 2006, 1:24

Системата за ел. стъклата на Е30 е толкова проста, че да откриеш проблема ще ти отнеме десетина минути. Щом проблемно е само едното стъкло, то тогава автоматично изключваме проблем захранващия основен кабел.

Ето какво остава:

Копчето
Лесно ще го провериш. Когато не може да помръдне стъклото свали копчето и сложи другото копче на негово място в буксата. Ако сега работи - отвори проблемното копче и го почисти внимателно.

Буксата на вратата.
Разкачи единия й край и напръскай и двете части с WD40 или друг читав специализиран спрей за почистване. Остави го да подейства няколко минути и събери обратно буксата.

Водачите ги изключвам като възможен проблем, защото ако имаше там проблем, моторчето поне щеше да се чува, че се мъчи.

Пиши като има развитие... ;)

Назад към E30