Проблем с климатроника при Е39 525TDS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vulkov
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525TDS
- Мечтае да кара: BMW E38
Проблем с климатроника при Е39 525TDS
Здравейте колеги,
горд съм да заявя че вече съм притежател на автомобил от святата марка, а именно bmw 525tds.
Сега за проблема:
Климатроника си работеше идеално когато я взех но след това колата беше около 3 седмици при бояджия та не е работил през това време и сега след като я взимам изведнъж не работи вече. Пуска се вентилатора, настройвам го на 16 градуса но духа хладък въздух - не е достатъчно студен за да охлади купето.
Някакви идеи какво трябва да погледна?
горд съм да заявя че вече съм притежател на автомобил от святата марка, а именно bmw 525tds.
Сега за проблема:
Климатроника си работеше идеално когато я взех но след това колата беше около 3 седмици при бояджия та не е работил през това време и сега след като я взимам изведнъж не работи вече. Пуска се вентилатора, настройвам го на 16 градуса но духа хладък въздух - не е достатъчно студен за да охлади купето.
Някакви идеи какво трябва да погледна?
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Re: Проблем с климатроника при Е39 525TDS
може би трябва да се допълни...
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
wladio написа:може би трябва да се допълни...
Ако има изобщо фреон. А компресора включва ли изобщо?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Stanchev написа:класика в жанра - пълнене преди продажба

за жалост си много прав.
все пак сме в бг.
- vulkov
- Потребител
-
Днес бях при един приятел, който я закачи и ми каза че фреон има и не е изпуснало. Каза че вероятните причини са компресор, управление на компресор и датчик налягане на фреона. И при трите случая била трицифрена сумата

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Ами ако имаш проблем с клапаните за парното,щом компресора бачка, вентилатора на перката е ок, пипай тръбата която излиза от компресора ако там е лед.Проблема е в клапаните.И тази,, три цифрена,, сума можеш да си я спестиш 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- vulkov
- Потребител
-
mfandakov написа:Ами ако имаш проблем с клапаните за парното,щом компресора бачка, вентилатора на перката е ок, пипай тръбата която излиза от компресора ако там е лед.Проблема е в клапаните.И тази,, три цифрена,, сума можеш да си я спестиш
Пипах и преди и след компресора - тръбите са нормално топли - все едно са се загрели от двигатея. Тези клапани къде се намират да ги проверя? Като се замисля възможно е да се смесва парното с климатика и оттам да се получава хладък въздуха

vulkov написа:mfandakov написа:Ами ако имаш проблем с клапаните за парното,щом компресора бачка, вентилатора на перката е ок, пипай тръбата която излиза от компресора ако там е лед.Проблема е в клапаните.И тази,, три цифрена,, сума можеш да си я спестиш
Пипах и преди и след компресора - тръбите са нормално топли - все едно са се загрели от двигатея. Тези клапани къде се намират да ги проверя? Като се замисля възможно е да се смесва парното с климатика и оттам да се получава хладък въздуха
Какво си пипал колега тръбите по които циркулира фреона ли щото те нямат нищо общо с въздуха или клапаните на антифриза за парното.
- chervanskyi
- Потребител
-
- Кара: е 46
- Мечтае да кара: ТАНК
И аз имах такъв проблем.Виж водният радиатор дали не е за миене (така ми каза майстора де, аз не му разбирам).Дадох го за миене , той се оказа за смяна, след като го смених климатроника се оправи без капка нов вреон.
- bawareca_galin
- Потребител
-
- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: e39 докато умре
същият проблем с 520i 97-ми набор
отначало духаше идеално
сега задушен леко хладен въздух 

- vulkov
- Потребител
-
Проблема е решен! Оказа се изпаднал съединител на компресора (подобно на диск). След монтаж на друг - климатроника заработи идеално!
Благодаря на отзовалите се!
Благодаря на отзовалите се!
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
Здравеите колеги, имам подобен проблем компресора цъква имам фреон но не духа студено. Що е то? Някои ми казаха че имало някакъв клапан под таблото кадето флизат тръбите от климатика, на някои коли били отпред в моторния отсег но при нас бил под таблото. Благодаря на отзовалите се.Автомобилат е 530Д 2000г.
CooL123Es написа:Здравеите колеги, имам подобен проблем компресора цъква имам фреон но не духа студено. Що е то? Някои ми казаха че имало някакъв клапан под таблото кадето флизат тръбите от климатика, на някои коли били отпред в моторния отсег но при нас бил под таблото. Благодаря на отзовалите се.Автомобилат е 530Д 2000г.
Aко не сработва перката на климатичния радиатор ( намира се най-отпред на радиаторите и " духа" другите " смучкат"

Последна промяна vladobate на 25 Сеп 2012, 12:40, променена общо 1 път
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
vladobate написа:CooL123Es написа:Здравеите колеги, имам подобен проблем компресора цъква имам фреон но не духа студено. Що е то? Някой ми казаха че имало някакъв клапан под таблото където влизат тръбите от климатика, на някои коли били отпред в моторния отсег но при нас бил под таблото. Благодаря на отзовалите се.Автомобилат е 530Д 2000г. е 39
О големи братко объркал си раздела бягай при Е39-ките . Иначе ако не сработва перката на климатичния радиатор ( намира се най-отпред на радиаторите и " духа" другите " смучкат") пак няма да духа хладничко в купето , просто вариант . Но по-скоро се насочи към събратята си , по ги знаят системките ние тука фащаме паяжини вече
![]()
.
Извинявам се колега, ама до колкото мога да чета на заглавието на темата пише проблем с климатроника при Е39 или аз нещо греша ако е така се извинявам
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2