Климатроник .. проблем ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530XI
- Мечтае да кара: M5 f10
Климатроник .. проблем ?
Колеги , днес бях на сервиз да си зареда фреон.. беше останал само 200 гр , от максимум 740гр.. ТАм ми казаха , че перката на климатика вместо на 15 бара работила на 28 ..
как да я оправя и какви последствия биха могли да станат ако си карам така

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Климатроник .. проблем ?
перката работи на определени скорости за да охлади радиатора, отделно имаш високо и ниско налягане на фреона, или аз не разбирам, или ти не си разбрал нещо. Потърси OCI той е човека, който ще ти свърши работа
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
казаха ми , че проблема е в перката ...
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Achkata_ci написа:казаха ми , че проблема е в перката ...
и на мен днес ми излезе същият проблем

....а колегата Oci ме диагностицира по телефона вчера много точно

обърни се за помощ към него

и не пускай климатика така или поне само извън града, че въздушната струя да замества перката

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Achkata_ci написа:Колеги , днес бях на сервиз да си зареда фреон.. беше останал само 200 гр , от максимум 740гр.. ТАм ми казаха , че перката на климатика вместо на 15 бара работила на 28 ..как да я оправя и какви последствия биха могли да станат ако си карам така
Тази перка е проблемна при колите преди фейса на всяка втора не работи или ако работи е само на ниските скорости затова налягането отива 28 бара защото тя го регулира като охлажда кондензатора на климатика.
Пипни радиатора с ръка на климатика не трябва да те пари а ръката да стои там.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Доста доволен съм от Оци и аз. Много точно работи, досега грешки няма.
Аз имам същия проблем след пълнене на фреон - високо налягане и климатика не смогва ако не е в движение. Тази перка хваща ли се на диагностика?
- iv4o9999
- ентусиаст
-
при диагностиката се симулират скоростите и трябва да се хване, още по лесно е оставяш колата на място пускаш климатика да духа максимално студено и чакаш, ако в един момент започне да духа топло или да спре да духа студено перката е заминала, също така ако радиатора не може да се пипа отпред значи не охлажда перката и това е още един признак за изгорели скорости
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
значи да я заведа на диагностика , а до тогава да си пускам климатроника само на ниските степени ? благодаря , значи е масов проблем не сам само аз 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
преди фейса си е доста често срещан проблем, но при не работеща перка на високи скорости и това топло време се съмнявам че климатика ще ти работи качествено на каквато и да било степен
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
oci написа:Achkata_ci написа:Колеги , днес бях на сервиз да си зареда фреон.. беше останал само 200 гр , от максимум 740гр.. ТАм ми казаха , че перката на климатика вместо на 15 бара работила на 28 ..как да я оправя и какви последствия биха могли да станат ако си карам така
Тази перка е проблемна при колите преди фейса на всяка втора не работи или ако работи е само на ниските скорости затова налягането отива 28 бара защото тя го регулира като охлажда кондензатора на климатика.
направо си пари яко

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Achkata_ci написа:oci написа:Achkata_ci написа:Колеги , днес бях на сервиз да си зареда фреон.. беше останал само 200 гр , от максимум 740гр.. ТАм ми казаха , че перката на климатика вместо на 15 бара работила на 28 ..как да я оправя и какви последствия биха могли да станат ако си карам така
направо си пари яко
значи, си за "нова" перка

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
iv4o9999 написа:при диагностиката се симулират скоростите и трябва да се хване, още по лесно е оставяш колата на място пускаш климатика да духа максимално студено и чакаш, ако в един момент започне да духа топло или да спре да духа студено перката е заминала, също така ако радиатора не може да се пипа отпред значи не охлажда перката и това е още един признак за изгорели скорости
Браво Иво ставаш спец по перките

Колегата е обяснил абсолютно точно тя се разбира дали работи и без диагностика

- iv4o9999
- ентусиаст
-
oci написа:iv4o9999 написа:при диагностиката се симулират скоростите и трябва да се хване, още по лесно е оставяш колата на място пускаш климатика да духа максимално студено и чакаш, ако в един момент започне да духа топло или да спре да духа студено перката е заминала, също така ако радиатора не може да се пипа отпред значи не охлажда перката и това е още един признак за изгорели скорости
Браво Иво ставаш спец по перките![]()
Колегата е обяснил абсолютно точно тя се разбира дали работи и без диагностика
Уча се от най-добрия все пак

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
Здравейте колеги днес отидох да ми правят климатика, но се оказа че и на мене не ми работи въпросната перка.Разглобих я малко почистих мотора и перката тръгна, но каточе ли е както казва един колега само на ниски обороти.Почти е ясно че е от оправлението нещо се еб**а.Някой случайно да го е отремонтирал (упрвлението) да сподели ако иска.Щото за нова перка не ми се мисли.
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4