Климатроник .. проблем ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530XI
Мечтае да кара: M5 f10

Климатроник .. проблем ?

Мнение от Achkata_ci » 12 Юли 2012, 16:28

Колеги , днес бях на сервиз да си зареда фреон.. беше останал само 200 гр , от максимум 740гр.. ТАм ми казаха , че перката на климатика вместо на 15 бара работила на 28 .. :kuku: как да я оправя и какви последствия биха могли да станат ако си карам така

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Климатроник .. проблем ?

Мнение от iv4o9999 » 12 Юли 2012, 17:17

перката работи на определени скорости за да охлади радиатора, отделно имаш високо и ниско налягане на фреона, или аз не разбирам, или ти не си разбрал нещо. Потърси OCI той е човека, който ще ти свърши работа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Achkata_ci » 12 Юли 2012, 17:32

казаха ми , че проблема е в перката ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 12 Юли 2012, 20:56

Achkata_ci написа:казаха ми , че проблема е в перката ...

и на мен днес ми излезе същият проблем :confused: .... перката не работи или по точно работи когато си иска :banghead:
....а колегата Oci ме диагностицира по телефона вчера много точно :ok:
обърни се за помощ към него :yes:
и не пускай климатика така или поне само извън града, че въздушната струя да замества перката :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Юли 2012, 22:06

Achkata_ci написа:Колеги , днес бях на сервиз да си зареда фреон.. беше останал само 200 гр , от максимум 740гр.. ТАм ми казаха , че перката на климатика вместо на 15 бара работила на 28 .. :kuku: как да я оправя и какви последствия биха могли да станат ако си карам така

Тази перка е проблемна при колите преди фейса на всяка втора не работи или ако работи е само на ниските скорости затова налягането отива 28 бара защото тя го регулира като охлажда кондензатора на климатика.
Пипни радиатора с ръка на климатика не трябва да те пари а ръката да стои там.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 13 Юли 2012, 11:28

Доста доволен съм от Оци и аз. Много точно работи, досега грешки няма.

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CD

Мнение от revell » 13 Юли 2012, 13:43

Аз имам същия проблем след пълнене на фреон - високо налягане и климатика не смогва ако не е в движение. Тази перка хваща ли се на диагностика?

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 13 Юли 2012, 16:30

при диагностиката се симулират скоростите и трябва да се хване, още по лесно е оставяш колата на място пускаш климатика да духа максимално студено и чакаш, ако в един момент започне да духа топло или да спре да духа студено перката е заминала, също така ако радиатора не може да се пипа отпред значи не охлажда перката и това е още един признак за изгорели скорости

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Achkata_ci » 13 Юли 2012, 17:14

значи да я заведа на диагностика , а до тогава да си пускам климатроника само на ниските степени ? благодаря , значи е масов проблем не сам само аз :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 13 Юли 2012, 17:27

преди фейса си е доста често срещан проблем, но при не работеща перка на високи скорости и това топло време се съмнявам че климатика ще ти работи качествено на каквато и да било степен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Achkata_ci » 13 Юли 2012, 21:27

oci написа:
Achkata_ci написа:Колеги , днес бях на сервиз да си зареда фреон.. беше останал само 200 гр , от максимум 740гр.. ТАм ми казаха , че перката на климатика вместо на 15 бара работила на 28 .. :kuku: как да я оправя и какви последствия биха могли да станат ако си карам така

Тази перка е проблемна при колите преди фейса на всяка втора не работи или ако работи е само на ниските скорости затова налягането отива 28 бара защото тя го регулира като охлажда кондензатора на климатика.

направо си пари яко :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 13 Юли 2012, 22:32

Achkata_ci написа:
oci написа:

направо си пари яко :mhihi:

значи, си за "нова" перка ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10

Мнение от oci » 14 Юли 2012, 22:55

iv4o9999 написа:при диагностиката се симулират скоростите и трябва да се хване, още по лесно е оставяш колата на място пускаш климатика да духа максимално студено и чакаш, ако в един момент започне да духа топло или да спре да духа студено перката е заминала, също така ако радиатора не може да се пипа отпред значи не охлажда перката и това е още един признак за изгорели скорости

Браво Иво ставаш спец по перките :yes:
Колегата е обяснил абсолютно точно тя се разбира дали работи и без диагностика :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 15 Юли 2012, 9:24

oci написа:
iv4o9999 написа:при диагностиката се симулират скоростите и трябва да се хване, още по лесно е оставяш колата на място пускаш климатика да духа максимално студено и чакаш, ако в един момент започне да духа топло или да спре да духа студено перката е заминала, също така ако радиатора не може да се пипа отпред значи не охлажда перката и това е още един признак за изгорели скорости

Браво Иво ставаш спец по перките :yes:
Колегата е обяснил абсолютно точно тя се разбира дали работи и без диагностика :D

Уча се от най-добрия все пак :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 46/320d

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 16 Юли 2012, 21:54

Здравейте колеги днес отидох да ми правят климатика, но се оказа че и на мене не ми работи въпросната перка.Разглобих я малко почистих мотора и перката тръгна, но каточе ли е както казва един колега само на ниски обороти.Почти е ясно че е от оправлението нещо се еб**а.Някой случайно да го е отремонтирал (упрвлението) да сподели ако иска.Щото за нова перка не ми се мисли.

Следваща

Назад към E46