Как да оправя захабени дръжки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Как да оправя захабени дръжки
Здравейте колеги, търсих из форума подобен проблем, но не успях да намеря информация, съжалявам ако се дублира темата. Долната част, където са винтовете, на дръжките на вратите вътре, фейс купе 2003г , има тънко гумено покритие което се бели. Тази част която се хваща с ръка сега лятото от слънцето се размеква и стой като на парцали. Може ли да се ремонтира или да пробвам да го обеля целият слой? Благодаря предварително!
Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Re: Как да оправя захабени дръжки
Колега, потърси в обяви за тапицери или питай Гугъл за авто-тапицери .. повечето се занимават и с възстановяване на пластмаси и елементи по салона 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега намери ме на скайп max.infinity след 22:00 часа,ще ти обясня какво точно да направиш,имах същия проблем 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Колега, защо на skype, ако не много лично, кажи на всички да знаем 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
говориш за покритието на декоративните лайсни на дръжките, които са същите като на таблото предполагам, най-лесно е да ги свалиш, изчистиш и боядисаш със спрей, ако говориш за подпорките -мисля че са кожени си говорим за тапицер, но гумено късащо се покритие е върху лайсните
За да не е тайно оправянето, и да помогнем на всички ще напиша съвета който получих от колегата Макс. Предполагам, че той просто е искал да уточни за коя част става дума по скайпа и да не пишем 20 поста обяснения. Та с 2 думи да кажа как се е справил той, с лакочистител е изчистил тънкото гумено покритие от долната част на дръжката. След това се е получил бял слой от лакочистителя върху пластмасата и той го е намазал със кореселин да добие нормален черен цвят пластмасата.
Аз лично мисля просто да пробвам с макетно ножче да обеля гумено покритие за да не се получат петна. Става дума за номер 3 от схемата.
Аз лично мисля просто да пробвам с макетно ножче да обеля гумено покритие за да не се получат петна. Става дума за номер 3 от схемата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- iv4o9999
- ентусиаст
-
за това говорех и аз
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Аз ги обелих и стана добре, но е много игра 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
UBAH5 написа:Аз ги обелих и стана добре, но е много игра
Ако колата поседи на слънце тази гума омеква и е доста по-лесно беленето, предпологам че идеята на това покритие е да не се драска пластмасата. Отделно имам същото покритие на средната конзола, монетника, около отделенията за вещи, днес ми доставиха поставка за чаши от аутопро която е неоригинална и няма покритие, чиста пластмаса е та ще видим дали ще пасне като цвят.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Мокриш ги с топла вода и после с гъбичката, на места въобще не е лесно 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- iv4o9999
- ентусиаст
-
с гъбата на мивката и горещата вода, като почне да те боли гърба и кръста и си готов около час - само за елементите на таблото
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Не знам дали съм разбрал правилно дали е за същия елемент или ще стане офф-топик - при мен е захабена частта, на която стои кожения подлакътник (на мен на схемата ми изглежда да е 1, не 2). Явно предния собственик е имал пръстен или нещо друго, защото стои точно като прорези.
Моят цвят е графитено сиво (мат) и избеленото стои черно (лаково). Чудя се какви са тези варианти със спрей и дали някой, който го е пробвал може да публикува снимка. Чух че ставало и с фолио, но от слънцето доста често се прецаквало, а и при мен е цвят, а не шарка и мисля, че спрей би свършил работа.
Ето как изглежда при мен:
Моят цвят е графитено сиво (мат) и избеленото стои черно (лаково). Чудя се какви са тези варианти със спрей и дали някой, който го е пробвал може да публикува снимка. Чух че ставало и с фолио, но от слънцето доста често се прецаквало, а и при мен е цвят, а не шарка и мисля, че спрей би свършил работа.
Ето как изглежда при мен:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Продават се специални спрейове за пластмаси, които правят същото гумено покритие като оригиналното.
Ето това е един от тях:

Ето това е един от тях:

- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Може ли да ме насочиш къде мога да намеря такъв спрей - Бриколаж, Практикер или някой специализиран магазин.
Трябва ли да съхне много или се пръска, оставя се за 20-30 мин и се монтира обратно?
Трябва ли да съхне много или се пръска, оставя се за 20-30 мин и се монтира обратно?
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Предполагам че в Практикер може да се намери нещо такова или подобно, спрея е на гумена основа и става както оригиналното покритие.
Питай в магазин за авто бои, там ще знаят със сигурност.
Питай в магазин за авто бои, там ще знаят със сигурност.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2