Кодиране на ГМ модул от комби за седан
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Кодиране на ГМ модул от комби за седан
Колеги интересува ме дали някой е кодирал ГМ модул от комби към седан. Принципно модуле става от раз и мога да го кодирам но нали при комбито като се отключи колата отваря на задната врата или капака стъклото, а при седана е само задния капак и сега се получава следното нещо като го сложа на седан свети постоянно на борда, че е отворен задния капак именно заради тази разлика и като отключвам колата за да отворя задния капак трябва от ключа да отворя капака.
Със скенера няма опция да се промени отключването така, че да възприеме модула, че става въпрос за седан с една ключалка на задния капак. Утре ще пробвам с НЦС екперта да кодирам цялата кола като изчета евс-а и по неговата кодировка ще прекодирам ГМ-ма но ме съмнява, че ще стане.
Ако някой има предложения да каже или просто тези два модула са различни и няма как да се сложи от комби на седан или обратното.
П.П мисля си, че може и проблема да е хардуерен т.е да трябва само да се пренареди буксата на ГМ-ма понеже на комбито задния капак е с две машинки а на седана с една може би само трябва да се разменят кабелите но кои
Със скенера няма опция да се промени отключването така, че да възприеме модула, че става въпрос за седан с една ключалка на задния капак. Утре ще пробвам с НЦС екперта да кодирам цялата кола като изчета евс-а и по неговата кодировка ще прекодирам ГМ-ма но ме съмнява, че ще стане.
Ако някой има предложения да каже или просто тези два модула са различни и няма как да се сложи от комби на седан или обратното.
П.П мисля си, че може и проблема да е хардуерен т.е да трябва само да се пренареди буксата на ГМ-ма понеже на комбито задния капак е с две машинки а на седана с една може би само трябва да се разменят кабелите но кои

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Кодиране на ГМ модул от комби за седан
Темата е за заключване оправих се сам изчетох кодировката от ЕВС-а и с нея прекодирах ГМ-ма и стана сега ГМ-ма си е с оборудването на колата 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Кодиране на ГМ модул от комби за седан
Звънкай, бре младеж
Важното е, че не си се заиграл едно по едно

Важното е, че не си се заиграл едно по едно

3 мнения
• Страница 1 от 1